Kuukauden kamppailulajiyhteisö: Baji Wasa

Baji1

1) Mikä on seuran nimi? Mistä nimi tulee ja mitä se tarkoittaa?

Baji Wasa. Baji on lajin nimi, tunnetaan myös termillä Bajiquan. Ba tarkoittaa kahdeksaa, ji on tässä yhteydessä äärimmäisyys. Bajilla tarkoitetaan kaikkiin suuntiin laajentuvaa äärettömyyttä, joka kuvastaa Bajin äärimmäisen räjähtävää luonnetta. Quan tarkoittaa nyrkkiä tai tässä yhteydessä nyrkkijärjestelmää. Wasa on seuran kotikaupunki Vaasa tai ruotsalaisittain Vasa.

2) Mitä lajeja seurassa voi harjoitella?

Bajiquania. Harjoituksia on vähintään kahdesti viikossa. Pidämme myös säännöllisesti viikonloppuintensiivejä ja ylimääräisiä perjantaiharjoituksia.

3) Koska seura on perustettu?

Seura perustettiin 2015 tammikuussa. Tähän asti on pidetty yksi alkeiskurssi.

4) Kuka tai ketkä vastaavat seurasta ja opetuksesta tai valmennuksesta? Mitkä ovat heidän taustansa?

Opettajana Baji Wasa -ryhmässä toimii minä, Karl Miika Wikberg, ja olen harjoitellut Bajia mestari Lü Baochunin johdolla vuodesta 2002. Bajin lisäksi olen mestari Lün opastuksella harjoitellut Xingyitä sekä Chen-tyylin Taijia. Olen toiminut opettajani apuopettajana useita vuosia ja opettanut Bajia Helsingissä, Tukholmassa, Lontoossa ja Hong Kongissa. Kiinalaisten lajien lisäksi minulla on pientä taustaa kamppailu-urheilusta myös.

Pääopettaja Suomen Bajille on mestari Lü Baochun Helsingissä. Hänen taustastaan voit lukea täältä: http://bajiwasa.info/2014/12/25/sifu-lu-baochun/
Baji2
Kuvassa Mestari Lü Baochun

5) Paljonko seurassa on jäseniä? Moniko heistä harjoittelee vähintään pari kertaa viikossa?

Seura on tällä hetkellä hyvin pieni. Jäseniä on kuusi kappaletta. Kaikki ovat aktiivisia harjoittelijoita.

6) Onko seurassa kilpailutoimintaa?

Ei tällä hetkellä. Lajiin ei varsinaisesti kuulu kilpaileminen, mutta rohkaisemme kuitenkin jäseniä osallistumaan ottelukisoihin mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan, heille jotka haluavat kokemusta kehäkamppailusta.

7) Käyvätkö seuran jäsenet ulkomailla harjoittelemassa tai kilpailemassa?

Pääopettajamme asuu Helsingissä, joten käymme hänen luonaan harjoittelemassa aina mahdollisuuksien mukaan. Opettajamme Lü opettaa leirejä myös säännöllisesti Tukholmassa, Ranskassa ja Lontoossa, joihin osallistumme mahdollisuuksien mukaan. Pidämme aktiivisesti yllä hyviä suhteita meidän sisarryhmiimme ympäri Eurooppaa ja Suomea sekä muihin kiinalaisiin kamppailukouluihin ja käymme harjoittelemassa heidän kanssaan säännöllisen epäsäännöllisesti.

8) Miten seura eroaa muista samantapaisista seuroista seuran toiminta-alueella?

Olemme ensimmäinen seura Vaasassa joka tarjoaa perinteistä käytännönläheistä Bajiquan kung fua.

9) Onko seuralla junioritoimintaa?

Ei ole. Ikäraja ryhmässä on noin 16 v.

10) Harjoitteleeko seurassa yli 40-vuotiaita?

Ei tällä hetkellä. Mutta mitään esteitä asialle ei olisi.

11) Kuinka usein uusia harrastajia otetaan seuraan?

Kerran vuodessa on alkeiskurssi. Mutta pitkin vuotta voi tulla mukaan. Ryhmä on sen verran pieni että hyvin pääsee mukaan ja pystyn antamaan henkilökohtaista opetusta.

12) Tarvitaanko lajissa esimerkiksi suojavarusteita tai aseita?

Otteluvarusteet hankitaan pikkuhiljaa harjoittelun edetessä. Vapaaotteluhanskat, hammassuoja, kypärä, alasuoja, kyynärpääsuojat, säärisuojat ovat perusvarusteita joita tarvitaan. Aseita hankimme sen mukaan jos on kiinnostusta oppia niitä, esim. Bajin kuuluisa pitkä keihäs. Muita aseita joita lajiin kuuluu on sapeli ja lyhyt keppi.

Muita varusteita ovat liikuntaan sopivat vaatteet ja kengät, sisäharjoituksiin sisäpelikengät. Mitään erityisiä pukuja tai vöitä emme käytä, asu on vapaa.

13) Mitä harjoitteleminen kaikkinensa maksaa?

Vuosi jaetaan kolmeen kauteen: kevät-, kesä- ja syyskausi. Yksi kausi maksaa noin 100€, riippuen kaudesta, opiskelijat ja työttömät saavat alennusta 20%. Pidämme myös säännöllisesti viikonloppuintensiivejä, jotka maksavat jäsenille noin 20€. Muita maksuja muodostuu reissuista ja leireistä Vaasan ulkopuolelle, sekä varustehankinnoista joiden hinta riippuu varustekauppojen tarjouksista. Muita maksuja ei ole.

14) Teettekö yhteistyötä muiden seurojen kanssa?

Kyllä, mahdollisuuksien mukaan. Sparrausseuraa on hyvä saada ryhmän ulkopuolelta säännöllisesti. Myös muiden lajien näkemystä kamppailuun on hyvä saada.

15) Järjestääkö seura toimintaa harrastajilleen harjoitusten ulkopuolella?

Kyllä säännöllisesti. Sisäharjoittelukausina pidämme vähintään kerran kuukaudessa niin sanotun FNB:n, ”Friday Night Baji”, johon kuuluu harjoittelua jonka jälkeen illallinen yhdessä, joka on voinut jatkua aamuyöhön asti. Käytämme kaikkia mahdollisia tekosyitä harjoitusten ulkopuoliselle toiminnalle; pikkujouluja, kiinalaiset uudetvuodet, naapurin kissan ristijäiset jne. Eli olemme aktiivinen seura.

16) Miksi juuri tähän seuraan kannattaisi tulla harjoittelemaan?

Seuramme on oikea paikka jos kiinnostaa harjoitella kiinalaista lajia käytännön tasolla, kehittää ja vahvistaa itseään sekä oppia käyttämään taitojaan käytännössä. Ryhmämme on tiivis ja ylläpidämme hyvää yhteistä meininkiä niin harjoituksissa kuin niiden ulkopuolella. Yhteytemme maailmalle ja lajin kiistattomaan maailmanluokan mestariin tekevät seurasta hyvän kasvualustan kiinalaiselle kamppailutaidolle. Meininki on rentoa mutta harjoittelu tiukkaa, keskitymme olennaisiin asioihin.

Lisätietoja ja seuran blogi:
http://www.bajiwasa.info
Facebook sivu:
http://www.facebook.com/bajiquanwasa

Baji3

 

Baji4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.