Kuukauden kamppailulajiyhteisö: Joen Mawashi

joenmawashi

1) Mikä on seuran nimi? Mistä nimi tulee ja mitä se tarkoittaa?

Joen Mawashi ry. Nimi otettiin käyttöön, kun seura rekisteröitiin yhdistysrekisteriin vuonna 1977. Nimen alkuosa viittaa Joensuun kaupunkiin ja loppuosa karatessa yleiseen kiertopotkuun.

2) Mitä lajeja seurassa voi harjoitella?

Seurassamme voi harjoitella Wadoryu-tyylisuunnan karatea.

3) Koska seura on perustettu? Koska seuran opettamat lajit on perustettu?

Seuramme toiminta on alkanut vuonna 1975. Wadoryu-karaten perustamisvuodeksi voidaan määrittää 1934, kun tyylisuunnan kehittäjä Hironori Ohtsuka perusti Dai Nippon Karate Shinko Club:n Tokioon.

4) Kuka tai ketkä vastaavat seurasta ja opetuksesta tai valmennuksesta? Mitkä ovat heidän taustansa?

Seuramme harjoitusten ohjausvastuu on jaettu runsaan kymmenen ruskea-mustavöisen ohjaajan kesken. Seuramme ohjaajat ovat osallistuneet lukuisiin Karateliiton sekä paikallisten urheiluvalmennusjärjestöjen ohjaajakoulutuksiin. Laji- ja tyylisuuntaoppia on haettu säännöllisesti sekä kotimaassa, että ulkomailla lajin huippuopettajien seminaareilta. Mustan vyön arvoja seurasta löytyy aina 5. daniin saakka.

5) Paljonko seurassa on jäseniä? Moniko heistä harjoittelee vähintään pari kertaa viikossa?

Aikuisjäseniä on 95 ja alle 16-vuotiaita 92. (vuonna 2015) Keskimääräinen harrastajamäärä yksittäisissä harjoituksissa on noin 15-25 henkeä.

6) Onko seurassa kilpailutoimintaa?

Seuramme kilpailutoiminta on tällä hetkellä melko pienimuotoista. Järjestämme omia salikisoja kahdesti vuodessa sekä seurasta on ollut yksittäisiä osallistujia aluekisoissa 1-2 kertaa vuodessa. Seurallamme on kuitenkin menestyksekäs kilpailuhistoria; 80- ja 90-luvuilla seuran kilpailijat ovat saavuttaneet kultaa SM-, PM- ja jopa EM-kisoissa.

7) Käyvätkö seuran jäsenet ulkomailla harjoittelemassa tai kilpailemassa?

Seuramme ohjaajat käyvät usein lajin huippuopettajien seminaareilla ulkomailla saakka, kuten esim. Ruotsissa, Saksassa ja Japanissa.

8) Mitkä ovat seuran mainittavimmat saavutukset?

1980- ja 1990-lukujen mitalisijoitukset SM-, PM- ja EM-kisoissa kumitessa.

Nuori Suomi -sinetti 2006.

Wadokai Branch 2010.

WWC 2015 jaettu pronssisija miesten katasarjassa.

9) Miten seura eroaa muista samantapaisista seuroista seuran toiminta-alueella?

Jos toiminta-alueeksi määrittelee Pohjois-Karjalan, Joen Mawashi on ainoa Wadoryu-tyylisuunnan seura alueella. Joensuun kaupungissa seura on ainoa karateseura.

10) Onko seuralla junioritoimintaa?

Seurassamme on aktiivista junnutoimintaa. Junnuryhmissä harjoittelevat 7-13 -vuotiaat, joiden lisäksi on oma NUK -karateryhmä 14-15 -vuotiaille, jonka ideana on madaltaa kynnystä aikuisten harjoituksiin siirryttäessä.

11) Harjoitteleeko seurassa yli 40-vuotiaita?

Seurassa harjoittelee aktiivisesti noin kymmenkunta yli 40-vuotiasta.

12) Kuinka usein uusia harrastajia otetaan seuraan?

Uusia harrastajia otetaan mukaan 3-4 kk kestävien alkeiskurssien kautta, joita seuramme järjestää kahdesti vuodessa sekä aikuisille että juniori-ikäisille.

13) Tarvitaanko lajissa (tai lajeissa) esimerkiksi suojavarusteita tai aseita?

Suojavarusteita tarvitaan yleensä vain otteluharjoituksissa ja kisoissa. Tyypilliset suojavarusteet ovat käsisuojat, sääri- ja jalkapöytäsuojat, alasuojat ja hammassuojat. Myös joillakin aseilla harjoittelu kuuluu harjoitusohjelmaamme, vaikka painopiste onkin aseettomassa kamppailussa. Tyypillisiä aseita ovat puukot, miekat sekä lyhyet ja pitkät kepit.

14) Mitä harjoitteleminen kaikkinensa maksaa?

Yleisesti ottaen karaten harrastaminen on melko edullista. Esim. aikuisharrastajalla aloitusvaiheessa maksettavaa tulee alkeiskurssin maksu 50 €, karatepuku 30-40 € sekä vuosittainen Karateliiton lisenssi 30 €. Kurssin jälkeen seuran vuosittainen jäsen-/harjoittelumaksu on noin sata euroa.

15) Teettekö yhteistyötä muiden seurojen kanssa?

Yhteistyötä tehdään aika ajoin. Toisista seuroista/lajeista on ollut vierailevia ohjaajia ja toisinpäin.

16) Järjestääkö seura toimintaa harrastajilleen harjoitusten ulkopuolella?

Kyllä silloin tällöin. Kaksi kertaa vuodessa pidetään kaikille seuran jäsenille juhlat ja usein vietetään aikaa yhdessä.

17) Miksi juuri tähän seuraan kannattaisi tulla harjoittelemaan?

Monipuolinen laji, joka sopii kaikenikäisille. Harrastuksen hinta on erittäin edullinen. Harjoituksia on joka päivä ja seurassamme annetaan laadukasta ohjausta. Meillä on iloinen ja kannustava ilmapiiri.

Seuran sivut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *