Tapaamiset

Pekka Lähteenmäki esittää niskalenkkiä

Potku.netin tärkein tavoite on tuoda kamppailijoita ja kamppailulajeista kiinnostuneita yhteen. Keskustelualue on tämän tavoitteen jokapäiväinen näkymismuoto, ja Potku-tapaamisissa yhteen tuleminen konkretisoituu.

Keskustelua tapaamisista ja niiden jälkimainingeista sekä muista potkulaisten karkeloista voit lukea täältä

PTI 11.6.2005

Ensimmäinen tapaaminen oli kesäkuussa 2005, jolloin noin 30 potkulaista kokoontui Tampereen Viikinsaaressa tutustumaan toisiinsa. Nopeasti kävi ilmi, että kiinnostus eri lajeja kohtaan oli niin laajaa, että seuraavassa tapaamisessa pitäisi olla selvä ohjelma eri lajien esittelyille.

Lajeina nähtiin mm. Seibukania ja Sohrab eli Art Wushua

PTII 8.10.2005

Esittelijöiden esiinkutsu alkoi heinäkuussa. Lista täyttyi nopeasti, ja lokakuun tapaaminen järjestettiin Nääshallissa. Osanottajamäärä nousi yli 70 potkulaiseen. Esittelyjen aikana potkulaisilla oli mahdollisuus kokeilla esiteltävän lajin harjoittelemista, mikä tapa jatkuu kaikissa tulevissa tapaamisissa. Tässä tapaamisessa myös kilpailtiin BJJ:ssä, ja vaikka kilpailu oli toki enemmänkin leikkimielistä, painikisa muodostui heti perinteeksi.

Lajit, joita esiteltiin ja harjoiteltiin, olivat Judo, Progressive Wing Tsun System, Kokusai Shorinji ryu, Bujinkan Budo Taijutsu, Tai-Shin-Mun, Wing Tsung, Shorin-ryu Seibukan, Aikido ja Senshidon veitsipuolustus

combat karate

PTIII 27.5.2006

Toukokuussa 2006 järjestettiin kolmas Potku-tapaaminen. Paikkana oli taas Nääshalli, ja kuten aiemmissakin tapaamisissa, menimme riehumisen jälkeen yhdessä syömään ja saunomaan sekä viettämään iltaa Tampereen yöhön. Tapaamisten tärkein anti onkin yhdessäolo.

Lajeina olivat Kyokushin, Han Moo Do, Kashima-Shinryu, Iaido, historiallinen miekkailu ja Streetwise Jeet Kune Do

PTIV 28.10.2006

Neljäs Potku-tapaaminen näki päivänvalon Nääshallin tunneleissa lauantaina 28.10.2006 kello 12:00 alkaen. Luonnollisesti siirryimme syömään ja saunalle hikoilemisen jälkeen. Eri lajien riemukas vastaanotto sekä korkea osallistumisprosentti harjoitusten aikana ei jättänyt mitään epäselväksi: kyseessä on avoimien ihmisten lämminhenkinen tapahtuma. Näitä voi suositella kaikille!

Lajitarjonta koostui seuraavista lajeista: Capoeira, Shorinji Kempo, Tang Lang ja brasilialainen jujutsu

tytöt painivat

PTV 26.5.2007

Kevään 2007 tapaaminen keräsi paikalle lähes satapäisen väkijoukon. Jo alusta lähtien oli selvää, että tunnelma oli entistäkin tiiviimpi, ja yhteishenki oli käsin kosketeltavan läheinen. Kaikki esitykset saivat lämpimän vastaanoton, ja painiturnauksessa oli oma osionsa nyt ensimmäistä kertaa myös naisille. Jännitystä ja taputuksia ei jäänyt puuttumaan. Vapaan osion aikana aikaisempaa useammat vertailivat taitojaan hyvässä hengessä.

Ruokailun jälkeen kutsui sauna, jossa innokkaimmat pelasivat varsin erikoista sähköpeliä. Hulluja nämä potkulaiset! 🙂

Lajit: Krav Maga, Defendo, Daitoryu Aikijujutsu Takumakai ja Wu Hsin Kuen

PTVI 27.10.2007

Kuudes tapaaminen lokakuussa 2007 keräsi jälleen liki sata kamppailusta kiinnostunutta saman katon alle. Tällä kertaa siirryimme Nääshallista suoraan saunalle nauttimaan pitopalvelun antimista. Tällä kyseisellä saunalla oli myös uima-allas, joka sai varauksettoman vastaanoton.

Tarjonta: Baji Quan, ADAC, Shorin-Ryu Seibukan Karate-Do ja ”Arkipäivän esineet itsepuolustuksessa”

jannem ja vanu

PTVII 24.5.2008

Aurinkoinen lauantai toukokuussa keräsi Nääshallille taas monikymmenpäisen joukon kamppailusta innostuneita. Aamu alkoi varhain, sillä Potkun oma Mjölnir opetti Näsinpuistossa Nääshallin yläpuolella keppitaistoa klo 10:00 alkaen. Aamuvirkut saivat hyvän aloituksen pitkälle päivälle.

Tällä kertaa tila oli hieman suurempi, sillä tatamien lisäksi myös ns. vapaa-alue sekä pinkiponki-alue oli varattu tapaamiseen. Tämä lisäsi käytettävissä olevaa tilaa kosolti. Näin toimitaan jatkossakin.

Tapaamisen anti oli taas runsas. Vanhojen tuttujen tapaaminen ja uusiin ihmisiin tutustuminen lajiesittelyiden lomassa loi pohjan hienolle päivälle ja illalle. Plevnassa ruoka maittoi ja saunalla katseltiin jopa Euroviisuja. Ilta päättyi YO-talon uumenissa pikkutunneilla.

Potkulaiset pääsivät tutustumaan painiin, Combat Karateen, Hontai Yoshinryu Jujutsuun sekä Rami Niemen johdolla lihashuoltoon

PTVIII 25.10.2008

Kahdeksas tapaaminen keräsi yli 60 potkulaista Nääshallin luolaan. Aamu alkoi kamppailun merkeissä jo tapaamista ennen, kun Mjölnir opetti aamuvirkuille itsepuolusta teemanaan ”Pain is control”.

Lajeina olivat tällä kertaa Genbukan Ninpo Bugei, Yuishinkai sekä Kas-Pin. Rami Niemi opasti harrasta kuulijakuntaa yläkehon venyttelyssä ja lihashuollossa. Painikisassa nähtiin monia huimia suorituksia. Kisan aikana todettiin, että paini on täysin tekniikkalaji, jossa voimalla ei ole suurtakaan merkitystä (kisan voitti mitään painia koskaan harrastamaton yli 100-kiloinen corlione). Innokkaimmat ottivat ystävällismielisesti mittaa toisistaan pystyottelun merkeissä samaan aikaan.

Uusia kasvoja oli mukana parisenkymmentä, mikä on aina miellyttävää. Näin tapahtumat kehittyvät ja yhä suurempi joukko pääsee osalliseksi näistä kinkereistä.

Plevnan maittavien aterioiden jälkeen siirryttiin tutulle saunalle saunomaan ja uimaan. Tämän jälkeen suunnattiin Love Hotel -yökerhoon. Sekä syömässä, saunassa että radalla oli noin 40 potkulaisen ryhmä. Perinteeksi muodostunut letkajenkka tietenkin tanssittiin, ja muutenkin ilta ja yö – johon lisättiin ylimääräinen tunti talviaikaan siirtymisen takia – vierähti varsin hauskoissa ja riehakkaissa tunnelmissa

PTIX 23.5.2009

Yhdeksäs tapaaminen toi Nääshallille taas monikymmenpäisen joukon potkulaisia ja heidän innokkaita ystäviään. Mjölnir aloitti totutusti aamujumpalla Nääshallin ulkopuolella ennen tapaamista – teemana taas toisen ihmisen kontrolloitu satuttaminen.

Lajivalikoima koostui Hoi Jeon Moo Solista, Wing Tsunista ja Muay Boranista.
Joku sen painikisankin voitti.

Mukana oli taas tuttuja ja uusia kasvoja. Näin tapaamiset kehittyvät.

Suihkujen jälkeen suuntana oli Plevna, jossa ruoka ja juoma maittoi. Plevnasta suunnistettiin Härmälän leirintäalueelle, jossa grilli ja sauna olivat kuumina koko illan.

Lopulta ryhmä saatiin kasaan ja Tamperen yöelämän valloitus onnistui jälleen kerran

kuristusjuna>

PTX 24.10.2009

Juhlallinen kymmenes Potku-tapaaminen oli hieman erilainen. Alussa palkittiin ansioituneita potkulaisia. Alusta eli 2005 vuoden alkupuolelta alkaen etupotkijoina olleet bodyguard, keskilinja ja millhill saivat omat, ainutlaatuiset Potku-paidat. Kaikissa kymmenessä tapaamisessa käyneet TimoS ja EskoR saivat paidan, jonka selkämykseen on painettu kaikkien tapaamisten päivämäärä. Potku-tapaamisissa kunnostautuneet ja monta kertaa omaa ja yhteistä ohjelmaa järjestäneet Rami Niemi ja Mjölnir saivat Potku-hupparin. Kaikki palkitut saivat lisäksi – kurkoja kun ovat – Kurko-lonkeron.

Tämä tapaaminen oli muutenkin erilainen, sillä tällä erää kokeilimme kahta samanaikaista lajia, toinen Budo 6:lla ja toinen Budo 5:llä. Jokainen laji tarjosi hedelmiään tosin kaksi kertaa, joten kaikki halukkaat pääsivät kokeilemaan kaikkia kolmea lajia eli catch-painia Esa Koivun komennossa, lukkopainia Marko Helénin johdolla sekä Practical Wing Chunia Veka Rounevaaran ja Toni Kolin ohjauksessa.

Ramin lihashuoltoluennon jälkeen alkoi vapaa osuus sekä lukkopainikisa. Hauskoja hetkiä nähtiin taas kerran kisan aikana, kun Jasse Junkkari mm. surffasi Janney:n selässä.

Nääshallilta jatkettiin Plevnaan, josta osa siirtyi pikaisesti Henry’s Pubiin liikuntakeskus Fressin 30-vuotisjuhliin. Kaikki kuitenkin kokoontuivat saunalle loppuillasta. Luonnollisesti Tampere otettiin haltuun, tällä kertaa Yo-talon kautta

PTXI 29.5.2010

Potku-tapaaminen XI järjestettiin totutusti Nääshallilla Tampereella lajikirjon koostuessa vapaaottelusta, Aikidosta sekä Streetwise Jeet Kune Dosta. Monikymmenpäinen osanottajajoukko hikoili ja piti hauskaa reippaana ja hymyssä suin.

Vapaaotteluosuuden aloitti kaikille yhteinen lämmittely, jossa Jasse Junkkari ja Marek Kosteczko kiusasivat osallistujia lajinomaisilla valmisteluliikkeillä. Lämmittelyosuus oli selvästi suunniteltu osaksi kokonaisuutta, ja vapaaottelun omakin osio jatkui loogisesti eteenpäin kaiken opetetun koko ajan nivoutuessa yhteen.

Aikido ja Streetwise Jeet Kune Do esiintyivät samaan aikaan mutta kaksi kertaa, jotta jokainen pääsi kokeilemaan kumpaakin. Aikidossa Teemu Kurki avasi lajin periaatteita avoimesti, ja Streetwise Jeet Kune Dossa Mika Önkki laittoi harjoittelijat tosipaikan eteen realistisilla harjoitteilla.

Seuraava kohde oli tietenkin Plevna, josta maittavan illallisen jälkeen joukkio siirtyi Härmälän leirintäalueelle grillailemaan, uimaan ja saunomaan. Tästä riittäisikin kerrottavaa, mutta jätettäköön se seuraavan tapaamisen saunailtaan… Illan lopetti hyökkäys Tampereen yöelämään, josta myöskin voisi kertoa tarinan jos toisenkin. Kaikilla oli hauskaa, kuten aina. Tämä reipashenkinen porukka tulee kaikkien kanssa toimeen ja kääntää päät.

Sunnuntaina tapaaminen jatkui tutulla kebablounaalla. Tästä on taas hyvä jatkaa!

Juho Koskinen

PTXII 23.10.2010

Nääshalli keräsi monta kymmentä kamppailulajien ystävää saman katon alle jälleen kerran. Tällä erää mukana oli lukuisa joukko tapaamisissa ennen käymättätömiä – tämä on oikein hyvä suuntaus.

Lasse Candé ja Wado-ryu oli vahvaa osaamista ja varsinaisen fyysisen harjoittelun lisäksi tyylin perusteiden sanallaista avaamista. Iwama Aikidossa Juho Koskinen esitti mainiosti, mitenkä erilaista Iwama Aikido on valtavirta- eli Aikikai Aikidosta. Miehet lentelivät tatamille. Defendossa Lari Kaurala osoitti olevansa ammattilaistason opettaja taitojensa lisäksi myös huumorintajullaan.

Plevna oli tietysti seuraava kohde. Sieltä yli 30 kamppailijaa ja kamppailijatarta jatkoi uimaan ja saunomaan. Tampereen yöelämä luonnollisesti otettiin hallintaan. Valtaus alkoi Love Hotellista.

Mahtava päivä taas kaiken kaikkiaan!

PTXIII 28.5.2011

Nääshalli näki taas lukuisia uusia ja vanhoja potkulaisia iloisissa merkeissä. Riemulla ei ole rajaa, kun tutut ja tuntemattomat ihmiset kampittelevat toisiaan sulassa sovussa ja huumorin kera.

Pekiti Tirsia Kalia esitteli Vaittisen Petri, jolla on pitkä kokemus erinäisistä kamppailulajeista. Veitsien kanssa harjoittelu vaatii tarkkuutta ja keskittymistä. Henkisesti teräaseharjoittelu on luonteltaan erilaista kuin aseeton kamppailu, mutta Petri huomioikin tämän pitämällä osuutensa lopussa hyvän moraalisaarnan aiheesta. Kamppailijat ovat hyvin täyspäistä ryhmää. Gar-Takia esitteli Bar-ché Dorje, jonka voimantuotto ja kyvykkyys herättivät suurta kunnioitusta monikymmenpäisen osanottajakunnan parissa. Ramin lihashuolto-osio vaatii keskittymistä ja kivun kestämistä 😀 Näitä lisää!

Plevnaan totutusti jatkoimme. Plevan jälkeen kävimme Härmälän leirintäalueella saunomassa ja uimassa. Nuotiotarinoille ei tullut loppua… 😀 Tampereen yö vallattiin jälleen kerran runsaslukuisen potkulaislauman kanssa.

Ihan parhautta taas!

PTXIV 22.10.2011

Tuttu Nääshalli keräsi taas sankan joukon potkulaisia iloitsemaan kamppailemisesta ja yhdessäolosta.

Saila kumppaneineen esitteli korealaista Hoi Jeon Moo Solia. Nivelet ja kylkilihakset saivat kyytiä! Varhon Manu jatkoi ”maailman kovimman lajin” eli Muay Thain nimissä. Lopuksi Corlione (Paavo Sjöblom) ohjasi kuntopiirin, joka ei todellakaan jättänyt kylmäksi. 😀

Plevnassa aterioimisen jälkeen ryhmä suuntasi tutulle saunalle ja sieltä valloittamaan Tampereen yötä.

Vuoden kohokohtia!

PTXV 26.5.2012

Nääshallin tatamit täyttyivät kamppailuintoilijoista jälleen kerran. Uudet ja tutut kohtasivat iloisissa merkeissä toisiaan mukiloiden.

Manu esitteli SPEAR-systeemiä, joka on tunnettu nykyaikaisen itsepuolustuksen laji. Lehe jatkoi kamppailijan ensiapukoulutuksella, ja Rami Niemi keskittyi kamppailjan anatomiaan. Luentotyyppiset osiot saivat kiitosta osallistujilta.

Plevnasta siirryttiin Härmälän leirintäalueelle saunomaan ja uimaan. Ilta jatkui totutusti pikkutunneille.

PTXVI 20.10.2012

Tällä kertaa Potku-tapaaminen järjestettiin MMA Team 300:n salilla Haarlankadulla, Tampereella, maankuulun Särkänniemen huvipuiston kupeessa. Tapaaminen aloitettiin MMA Team 300 -seuran päävalmentaja Timo Lampénin kamppailunomaisilla lämmittelyillä. Tästä jatkettiin juomatauon jälkeen CrossFit-tunnilla, jonka ohjasi kokenut Lasse Rantala. Esa Koivun rempseä ja hauska persoona oli vuorossa seuraavaksi, kun hän ohjasi kamppailijoita Catch- eli koukkupainin saloihin monine eri versioineen samoista tekniikoista. Lopuksi halukkaat sparrailivat keskenään Timon valvovan silmän alla.

Ilta aloitettiin totutusti ratkiriemukkaalla ruokailulla Plevnassa, josta jatkettiin ikimuistoiseen saunailtaan Hämeenkadun alkupäähän. Loppuilta jatkui Tampereen myskiseen yöhön.

PTXVII 22.10.2016

Syksyn 2016 tapaaminen oli 17. laatuaan. Tapahtumapaikaksi valikoitui tuttu Nääshalli. Iltapäivä alkoi Okinawa Gōjū-ryū karatella. Tätä seurasi Mjölnirin ohjaama Defendo-tunti. Tästä jatkettiin luontaisesti Senshidoon, jota ohjasi Rojola. Lajisikermän päätti Jassen BJJ, jossa näkökulma oli lajin soveltamisesta itsepuolustuksessa. Lopuksi halukkaat sparrailivat ja muut muuten vain vaihtoivat näkemyksiä kamppailulajeista ja niiden tekniikoista.

Plevna oli seuraava kohde, josta ilta jatkui saunalle kahden korttelin päähän Kauppakadulle Tampereen ydinkeskustassa. Useampi iltaravintola sai sen jälkeen nauttia kamppailjoiden lämpimästä seurasta.

PTXVIII 27.5.2017

Loppukevättä juhlistettiin Tampereen Nääshallissa 18. Potku-tapaamisessa. Päivä aloitettiin Wing Tsungilla, josta vastasivat Lappeenrannan seuran ohjaajat. Sitä seurasi Combat Hapkido. Kolmas laji oli Koryu Uchinadi, joka oli saapunut paikalle isolla ohjaaja- ja harrastajaporukalla. Lopuksi sparrailtiin ja vaihdettiin mielipiteitä.

Maukas illallinen Plevnassa aloitti illan, jota jatkettiin saunomisella Kauppakadulla. Loppuilta vierähti Tampereen iltaravintoloissa muistiinpanoja vaihdellen.

PTXIX 28.10.2017

Syksyllä 2017 iloinen joukko kamppailijoita kokoontui taas Nääshallille, Tampereelle. Nimimerkki Akuma aloitti Shotokai-karatella. Tätä seurasi suurta kiinnostusta herättänyt Komba, jota esitteli Jusukin. Kolmas laji oli JanneM:n ohjaama veitsipuolustuksen perusteet. Loppuiltapäivästä oli mahdollisuus sparrailla ja keskustella vapaamuotoisesti eri kamppailulajeista.

Plevnan runsaan illallisen kautta ilta jatkui taas Kauppakadun saunalle, josta lähdettiin isolla ryhmällä ottamaan haltuun Tampereen yöelämää.

Potku X

Tapaamisissa esitellyt lajit ja teemat

 • Judo
 • Progressive Wing Tsun System
 • Kokusai Shorinji ryu
 • Bujinkan Budo Taijutsu
 • Tai-Shin-Mun
 • Wing Tsung
 • Shorin-ryu Seibukan
 • Aikido
 • Senshidon veitsipuolustus
 • Kyokushin
 • Han Moo Do
 • Kashima-Shinryu
 • Iaido
 • Historiallinen miekkailu
 • Streetwise Jeet Kune Do
 • Capoeira
 • Shorinji Kempo
 • Tang Lang
 • Brasilialainen jujutsu
 • Krav Maga
 • Defendo
 • Daitoryu Aikijujutsu Takumakai
 • Wu Hsin Kuen
 • Baji Quan
 • ADAC
 • Arkipäivän esineet itsepuolustuksessa
 • Paini
 • Combat Karate
 • Hontai Yoshinryu Jujutsu
 • Genbukan Ninpo Bugei
 • Yuishinkai Karate
 • Kas-Pin
 • Hoi Jeon Moo Sol
 • Wing Tsun
 • Muay Boran
 • Catch-paini
 • lukkopaini
 • Practical Wing Chun
 • vapaaottelu (MMA)
 • kamppailijan lihashuolto
 • Wado-ryu karate
 • Iwama Aikido
 • Sikatreenit
 • Pekiti-Tirsia Kali
 • Gar-Tak
 • Hoi Jeon Moo Sol
 • Muay Thai
 • SPEAR
 • Taekwondo
 • kamppailijan ensiapukoulutus
 • kamppailijan anatomia
 • CrossFit
 • Muay Thai
 • Okinawa Gōjū-ryū karate
 • Combat Hapkido
 • Shotokai
 • Komba
 • veitsipuolustuksen perusteet

letkajenkkaa

Kuvat © Tapani Mylly, Antti Taipale

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *