Kamppailulajien kaukomatkat – mistä rahoitus matkailuun?

Useat kamppailulajien harrastajia kiehtovat matkakohteet sijaitsevat kaukana Suomesta. Muun muassa Kiinasta löytyvä taolaisten pyhä vuori ja capoeiran kotimaa Brasilia voivat kiinnostaa monia harrastajia. Myös monista muista Aasian maista löytyy vankkaa osaamista ja mielenkiintoista historiaa kamppailulajien harrastajille.
Koska matkakohteet sijaitsevat kaukana, rahoituksen hankkiminen voi tuntua haasteelliselta. Matkan kustannukset ovat suuremmat kuin Välimeren lomailun, mutta reissuun tekisi mieli lähteä. Matkan rahoittamiseksi voi säästää, hankkia lisätuloja tai ottaa lainaa. Mikäli päätyy harkitsemaan lainaa, kannattaa se ehdottomasti kilpailuttaa esimerkiksi omalaina.fi palvelun kautta, jotta löytää edullisimman tarjouksen. Tutustutaan seuraavaksi eri tapoihin mahdollistaa kamppailulajien kaukomatka.

Lisätöillä tai arjen säästöillä matkakassaa kasaan

Matkakassan kasvattamisen voi aloittaa tekemällä pieniä säästöjä. Säästäminen kannattaa aloittaa tekemällä budjetti ja miettimällä, mistä voi luopua tai mitä kuluja pienentää. Voiko vakuutukset tai sähkön kilpailuttaa? Voiko ruokakaupassa säästää tai luopua muutamista vaateostoista? Pienilläkin säästöillä voi saada ajan kuluessa ison summan kasaan.

Matkakassaa voi kasvattaa myös lisätuloilla. Onko harrastuksen kautta mahdollista saada lisätuloja toimimalla valmentajana? Tällöin pääsee yhdistämään rakkaan harrastuksen ja lisätulot, mikä ei parhaimmillaan edes tunnu työltä. Myös omassa päivätyössä voi pyytää ylitöitä tai jos niitä ei ole tarjolla, hankkia pieni lisätyö sen rinnalle.

Lainaa kaukomatkaa varten

Kaukomatkojen suunnittelu ja toteuttaminen voi olla kallista. Lainan ottaminen voi olla järkevä vaihtoehto, jos oma talous kestää sen takaisinmaksun. Näin matkan pääsee toteuttamaan heti ja maksamaan sen jälkeen.

Ennen lainan hakemista kannattaa tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin ja vertailla niitä keskenään. Kilpailuttamalla pystyy löytämään edullisimman lainatarjouksen, joka ei rasita omaa taloutta liikaa.

Kaukomatkaa varten otettavan lainan tulisi olla sellainen, joka on helppo maksaa takaisin ajallaan ilman liian suuria vaikeuksia. Lainaaminen kannattaakin tehdä aina vastuullisesti ja päätyä sen puoleen vain, jos myös takaisinmaksu sujuu ongelmitta.

Matkailu kannattaa toteuttaa oman talouden ehdoilla

Matkailu on hauskaa ja rentouttavaa, mutta se voi myös olla kallista. Siksi matkailun tulisi tapahtua oman talouden ehdoilla. On tärkeää suunnitella matka huolellisesti etukäteen, laskea budjetti ja varmistaa, että kaikki tarvittavat asiat ovat kunnossa ennen lähtöä.

Matkan budjetointi on erityisen tärkeässä roolissa, jotta matka ei ylittäisi oman talouden kantokykyä. Kannattaa miettiä etukäteen, miten paljon rahaa matkalla kuluttaa ja miten rahoitus järjestyy.

Kannattaa myös tutustua paikan hintoihin etukäteen ja vertailla erilaisia majoitus- ja ruokailuvaihtoehtoja. Näin löytää edullisimmat palvelut ja matka ei muodostu hinnaltaan kohtuuttomaksi.

Kamppailulajien harrastajia kiinnostavat kohteet sijaitsevat usein kaukomailla, mikä tekee niihin matkaamisesta kallista. Matkan voi rahoittaa säästöillä, lisätuloilla tai lainalla. Lainan avulla matkan voi toteuttaa heti, kun taas muut vaihtoehdot vaativat hetken säästämistä.
Matkailu kannattaa aina toteuttaa oman talouden ehdoilla ja päätyä siihen vaihtoehtoon, jolla matkan saa toteutettua ilman oman talouden heikentämistä. Joskus toteuttaminen vaatii pidempää säästämistä, mutta matka on varmasti sen arvoinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *