Defence & FightClub Heracles Valkeakoski

1) Mikä on seuran nimi? Mistä nimi tulee ja mitä se tarkoittaa?

Seuramme yhdistysrekisteriin merkitty nimi on Defence & FightClub Heracles Valkeakoski ry, josta käytetään myös nimitystä ”Valkeakosken Heracles”. Olemme alun perin aloittaneet Valkeakosella toiminnan Riihimäen Heraclesin alajaoksena, mutta itsenäistyneet vuonna 2003. Heracles, Herkules, Herakles – eri kirjoitusasuja samalle myyttiselle hahmolle – Herakles oli kreikkalaisessa mytologiassa Zeuksen poika, puolijumala, joka teki 12 urotyötä ja kuoltuaan liittyi jumalten joukkoon. Heracles Finlandin ja Valkeakosken Heraclesin logossa on miekka, jonka päällä H-kirjaimella koristeltu kilpi. H – tarkoittaa luonnollisesti Heraclesta, kilpi symboloi puolustusta ja miekka hyökkäystä.

Kun Heraclesin toiminta vuonna 1998 alkoi, päälaji oli Krav Maga. Heracles nimi on johdettu Krav Magan perustajan Imi Lichtenfeldin (1910-1998) isän Samuelin Bratislavassa (Slovakia) perustaman kuntosalin nimestä Hercules. Samaan seuraperheeseen Valkeakosken Heraclesin kanssa kuuluvat siis äitiseura Riihimäellä sekä vuonna 2007 Hämeenlinnassa toimintansa aloittanut Hämeenlinnan Heracles.

2) Mitä lajeja seurassa voi harjoitella?

Krav Maga on moderni ja monipuolinen itsepuolustuslaji, jolla toimintamme on aikanaan aloitettu, ja homma jatkuu edelleen.  Tällä hetkellä meillä harjoiteltava tyyli on Krav Maga Globalin mukaista. Olemme Suomen Krav Maga Liiton jäsenseura.

Scandinavian Defendo on toinen itsepuolustuslaji, jota voit meillä harrastaa. Defendon tavaramerkki on erityisesti yksinkertaisuus ja harjoittelun fyysisyys. Olemme yksi Suomen ja maailman tunnetuimpia Defendo-seuroja, emme vähiten siksi, että kaksi kolmesta suomalaisesta kansainvälisen kehitysryhmän ohjaajista on Valkeakosken Heraclesista. Olemme suomen Defendo-liiton jäsenseura.

Potkunyrkkeily on myös kohtuullisen nuori laji tarjonnassamme, ja tätä reipasta kamppailu-urheilua voi myös treenata tällä hetkellä kolmesti viikossa. Olemme Suomen potkunyrkkeilyliiton jäsenseura.

Brazilian Jiu-jitsu on yksi uusimmista lajeistamme, jota voit harrastaa salillamme.

Vapaaotteluun tie seurassamme käy Brazilian Jiu-jitsun ja potkunyrkkeilyn peruskurssien kautta, ja tämän jälkeen tämä kamppailu-urheiluiden Formula ykkönen on halukkaiden ja motivoituneiden tavoitettavissa. Olemme Shooto – ja ADCC -liiton jäsenseura.

Lajivalikoimaan kuuluu myös Cross Training, eli voima-, nopeus-, kestävyys- ja liikkuvuusharjoittelua, joita tehdään esimerkiksi oman kehon painolla, levytangoilla, kahvakuulilla, vastuskuminauhoilla ja niin edelleen.

Olemme Suomen Painonnostoliiton jäsenseura, ja kilpailijoitamme on käynyt kilpailemassa kahvakuulaurheilussa.

hera3

3) Koska seura on perustettu? 

Toimintamme on alkanut vuonna 1998 Riihimäen Heraclesin (Heracles Finland) alajaoksena. Vuodesta 2003 alkaen olemme olleet itsenäisenä seurana.

4) Kuka tai ketkä vastaavat seurasta ja opetuksesta tai valmennuksesta? Mitkä ovat heidän taustansa?

Seuran puheenjohtajana toimii tällä hetkellä Jussi Jokinen, joka on Scandinavian Defendon ja Potkunyrkkeilyn pääopettaja. Jussi on aikanaan aloittanut toiminnan Valkeakoskella ja ohjannut seuran syntymästä lähtien kaikkia lajeja, mitä Valkeakosken Heraclesissa on harjoiteltu. Jussi on Scandinavian Defendon kolmannen asteen musta vyö sekä potkunyrkkeilyn ensimmäisen asteen musta vyö. Lisäksi Jussilla on IKMF Krav Magan Expert 2 -taso, hän on valmistunut ensimmäiseltä koskaan Suomessa pidetyltä Krav Maga -ohjaajakurssilta, sekä hän on monen muun jutun ohella saavuttanut meriittejä myös ammattilaisvapaaottelijana ja vapaaottelijoidemme valmentajana. Jussi kuuluu Defendo Alliancen kansainväliseen opettajaryhmään (International Division of Defendo Instructors, team I.D.D.I.) ja on pelastus-, sosiaali- ja terveys-, sekä opetusalalle suunnatun ammattilais-Defendon, Defendo Whiten, maailman pääopettaja. Jussilla on kokemusta kamppailu- ja itsepuolustuslajeista jo liki 30 vuotta.

Seuran varapuheenjohtajana toimii tällä hetkellä Petteri Kantola, joka on Krav Magan pääopettaja. Petteri on Valkeakosken Heraclesin perustajajäseniä, ja on opettanut Krav Magaa vuodesta 1999. Petterillä on KMG Krav Magassa Expert 2 -taso. Petteri ohjaa Krav Magan lisäksi myös Defendoa, jossa hän on, kuten Jussikin, kolmannen asteen musta vyö sekä I.D.D.I. -ryhmän jäsen, Cross Trainingia sekä potkunyrkkeilyä. Petteri on korkean aseellisen väkivallan riskin työtehtäviin suunnattujen ammattilaisten Defendon, Defendo Greenin, maailman pääopettaja. Petterilläkin on kamppailu- ja itsepuolustuslajeista jo 30 vuoden kokemus.

Brazilian Jiu-jitsussa vastuuohjaajina toimivat tällä hetkellä purppuravöiset Ville Mitikka ja Tero Heinonen. Ville on ollut mukana ADCC ja Shooto -harjoittelussa jo toiminnan alkuvaiheista saakka. Tero taas edustaa nuoruutta ja innokkuutta värikkäässä ja pystyvässä ohjaajakaartissamme. Kaiken kaikkiaan Valkeakosken Heraclesissa on aktiivisia ohjaajia tällä hetkellä 11 kappaletta.

hera8

5) Paljonko seurassa on jäseniä? Moniko heistä harjoittelee vähintään pari kertaa viikossa?

Seuran jäsenmäärä on noin 100 henkeä. Näistä noin 50 harjoittelee säännöllisesti pari kertaa viikossa.

6) Onko seurassa kilpailutoimintaa?

Seurassamme on kilpailuvalmennustoimintaa Brazilian Jiu-jitsussa, vapaaottelussa, potkunyrkkeilyssä ja kahvakuulassa.

hera5 hera6

7) Käyvätkö seuran jäsenet ulkomailla harjoittelemassa tai kilpailemassa?

Kyllä. Eniten ulkomaanmatkoja tehdään Scandinavian Defendon piirissä, esimerkiksi Unkariin, Puolaan, Irlantiin jne.

8) Mitkä ovat seuran mainittavimmat saavutukset?

Tällä hetkellä näkyvin menestyvä ottelijamme on Saku Heikkola, joka on kiinnitetty Cage -ammattilaisvapaaottelutapahtumiin. Lisäksi seurastamme löytyy muun muassa sotilasurheiluliiton kahvakuulamestaria ja pelastushenkilöstön voimanoston maailmanmestaria. Olemme lanseeranneet 612-hyväntekeväisyystapahtuman, jossa liikunnan ympärille rakennetussa tapahtumassa kunnioitetaan Suomen itsenäisyyttä ja lahjoitetaan tilaisuuden tuotto johonkin hyväntekeväisyyskohteeseen. Tähän asti lahjoitukset on suunnattu sotainvalideille. Olemme saaneet myös Suomen Defendo -liiton tunnustuspalkinnon Vuoden Defendo -seura kahdesti. Tällä hetkellä kyseinen kiertopalkinto koristaa saliamme.

9) Miten seura eroaa muista samantapaisista seuroista seuran toiminta-alueella?

Olemme sen verran merkittävä toimija Etelä-Pirkanmaan ja Sydän-Hämeen alueella, että vastaavaa tarjontaa ei läheltä löydy. Olemme tuoneen ensimmäisinä kaupunkiimme Krav Magan, Defendon, vapaaottelun, kahvakuulaharjoittelun ja Cross Trainingin sekä Brazilian Jiu-jitsun ja lukkopainin.

10) Onko seuralla junioritoimintaa?

Kyllä, Brazilian Jiu-jitsussa, potkunyrkkeilyssä ja Cross Trainingissa alaikäraja on 14 vuotta. Krav Magassa ja Defendossa 16 vuotta. Lapsille meillä ei tällä hetkellä ole säännöllistä toimintaa.

11) Harjoitteleeko seurassa yli 40-vuotiaita?

Kyllä. Huomattava osa harjoittelijoistamme on yli 40-vuotiaita. Mottonamme on, että ikä on vain numeroita.

12) Kuinka usein uusia harrastajia otetaan seuraan?

Cross Trainingiin voi tulla koska tahansa mukaan, kamppailu- ja itsepuolustuslajeihin otetaan uusia harrastajia peruskurssien kautta. Peruskurssit järjestetään kaikissa lajeissa kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Jos henkilö on käynyt peruskurssin aiemmin, tai omaa muuten riittävän kokemuksen, lajeihin voi tulla mukaan koska tahansa.

13) Tarvitaanko lajeissa esimerkiksi suojavarusteita tai aseita?

Useimmissa, kyllä. Cross trainingia lukuun ottamatta kamppailu- ja itsepuolustuslajeissa tarvitaan suojavarusteita, joka voi olla vähimmillään hammassuojat, enimmillään lisäksi pää-, sääri- ja alasuojat sekä nyrkkeily- ja grappling-hanskat. Tämä riippuu täysin lajista ja siitä, miten pitkälle on harrastuksessa edennyt. Lajien aloittaminen on kuitenkin helppoa, et tarvitse alkuun mitään suojia, peruskurssille suositellaan kuitenkin itsepuolustuslajeihin hankittavaksi alasuojat, BJJ:un hammassuojat, sekä potkunyrkkeilyyn lisäksi vielä hanskat ja säärisuojat.

hera7

14) Mitä harjoitteleminen kaikkinensa maksaa?

Meillä voi harjoitella kertamaksulla, kymppikortilla, kuukausimaksulla, puolivuosimaksulla tai kokovuosimaksulla. Peruskurssien hinta on 110 € ja kesto on noin kolme kuukautta.
Kertamaksu on 5 €, kymppikortti 40 €.

Lajikategoriat ovat:
Kamppailulajit (BJJ/vapaaottelu/potkunyrkkeily)
Itsepuolustuslajit (Defendo/Krav Maga)
Cross Training

Kaikissa em. kategorioissa jaksohinnat ovat:
35 € /kk
150 € / kevät tai syyskausi
250 € / vuosi
Käytyään itsepuolustuslajin peruskurssin, saa käydä kamppailulajiharjoituksissa ilman erillisiä peruskurssi-tai jaksomaksuja.
Kuntokamppailu- ja kuntopotkunyrkkeilyharjoitukset ovat ilmaisia kaikille harrastajille, jotka maksavat jonkin kategorian jaksomaksua.

Kaikkien lajien yhteishinta, eli rajaton käyminen kaikissa lajeissa maksaa:
250 € / kevät tai syksy
400 € / koko vuosi

15) Teettekö yhteistyötä muiden seurojen kanssa?

Yhteistoiminta muihin seuroihin on aktiivista. Erityisesti Defendon ja BJJ:n saralla.

16) Järjestääkö seura toimintaa harrastajilleen harjoitusten ulkopuolella?

Seuran perinteiset kesäpäivät pidetään kevätkauden lopulla ja pikkujoulut vuoden päätteen lähestyessä. Lisäksi järjestämme esimerkiksi katsojamatkoja seuraamaan kamppailu-urheilutapahtumia, seminaarimatkoja eri lajien leireille jne. Seuramme henki on koettu todella hyväksi, ja tapahtumiimme ovat tervetulleita myös ”tauolla olevat” harrastajat.

17) Miksi juuri tähän seuraan kannattaisi tulla harjoittelemaan?

Meillä on varmasti talousalueemme parhaat harjoittelufasiliteetit, 500 neliömetriä salitilaa ja runsaasti harjoitusvälineitä. Opetuksemme on maailmanluokkaa, olemme erittäin tarkkoja opettajiemme kouluttamisessa ja opetuksen laadunvalvonnassa. Meillä opetetaan hyvin, harjoittelet kovaa, mutta turvallisesti. Meiltä saa myös yksityisopetusta kaikissa lajeissa. Edelläkävijänä on hyvä olla, liity mukaan!

hera2

Heracles Valkeakoski
http://heraclesvlk.blogspot.fi/

Heraclesin ketju Potkun keskusteluissa >>

1 vastaus "Defence & FightClub Heracles Valkeakoski"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *