Kuukauden kamppailulajiyhteisö: Espoon Krav Maga

1) Mikä on seuran nimi? Mistä nimi tulee ja mitä se tarkoittaa?

Seuramme nimi on Espoon Krav Maga Ry. Kuten arvata saattaa, seuran nimeen ei liity mitään mystiikkaa. Olisitteko arvanneet, että seuramme sijaitsee Espoossa ja päälajimme on Krav Maga?

2) Mitä lajeja seurassa voi harjoitella?

Seuramme päälaji on Krav Maga ja sen harjoituksia on kuutena päivänä viikossa kahdella eri paikkakunnalla. Krav Magaa on tarjolla aikuisten lisäksi myös lapsille ja nuorille. Seurassamme harjoiteltava tyylisuunta on Krav Maga Globalin mukaista.

Krav Magan lisäksi seurassamme on mahdollista harjoitella kuntonyrkkeilyä ja Pilatesta. Molempia lisälajeja voi harjoitella joko erikseen tai kamppailua tukevana oheisharjoitteluna.

3) Koska seura on perustettu?

Seuramme on perustettu 1997, joten juhlistamme pian 20-vuotista taivalta. Ideoita juhlavuoden tapahtumiksi on jo mielessä.

4) Kuka tai ketkä vastaavat seurasta ja opetuksesta tai valmennuksesta? Mitkä ovat heidän taustansa?

Seuramme pääkouluttajana on alusta asti toiminut Jani Suvanto, jolla on yli 30 vuoden tausta eri kamppailulajeissa.  Krav Magan harjoittelun Jani aloitti osallistumalla lajin ensimmäiselle Euroopassa järjestetylle ohjaajakurssille Ruotsissa keväällä 1996. Ohjaajakurssin jälkeen Jani oli mukana tuomassa lajin Suomeen syksyllä 1996. Jani toimii Krav Maga Globalin Suomen maapäällikkönä ja hänellä on Krav Magan korkein tasoaste Suomessa (Expert 4). Kyseinen taso on myös yksi korkeimmista Israelin ulkopuolella.

Jani_ja_Eyal

Master Eyal Yanilov myöntää Expert 4 -tason Jani Suvannolle

Seurassamme on yhteensä kuusi kansainvälisesti koulutettua Krav Maga -ohjaajaa. Kolmella ohjaajista on Expert-taso ja he kuuluvat Krav Maga Globalin Suomen maaorganisaatioon:      http://kmgfinland.com/kmg-finland/.

Lisäksi seurassa on kolme koulutettua kuntonyrkkeilyohjaajaa ja yksi lisensoitu Pilates-ohjaaja.

5) Paljonko seurassa on jäseniä? Moniko heistä harjoittelee vähintään pari kertaa viikossa?

Tällä hetkellä seuramme toimii kahdella eri paikkakunnalla ja jäseniä on noin 250. Noin 100 heistä harjoittelee vähintään pari kertaa viikossa.

Treenit1

Harjoituksia Espoossa ja Kirkkonummella

6) Onko seurassa kilpailutoimintaa?

Seurassamme ei ole kilpalajeja, joten kilpailutoimintaa ei myöskään ole.

7) Käyvätkö seuran jäsenet ulkomailla harjoittelemassa tai kilpailemassa?

Seuramme harjoittelijat ovat aktiivisia ja osallistuvat säännöllisesti sekä kotimaisille seminaareille että ulkomaille järjestettäville harjoitusmatkoille. Ulkomaille suuntautuvia harjoitusmatkoja pyrimme järjestämään vähintään joka toinen vuosi. Olemme käyneet viime vuosina harjoittelemassa muun muassa Israelissa ja Kroatiassa.

Treenimatka_2014

Treenimatkalla Israelissa 2014

8) Mitkä ovat seuran mainittavimmat saavutukset?

Seuramme ei voi paistatella kilpailumenestyksellä. Saavutuksena voi pitää seuran hyvää menestystä harjoittelijamäärissä vuodesta toiseen kilpaillulla alueella, jossa tarjontaa on paljon.

9) Miten seura eroaa muista samantapaisista seuroista seuran toiminta-alueella?

Seuramme on edelläkävijä monella osa-alueella ja ohjaajillamme on vahva ammattitaito. Ohjaajiemme koulutusrepertuaarista löytyy siviiliohjaajakoulutuksen lisäksi muun muassa seuraavia Krav Maga -jatkokoulutuksia: Military Krav Maga Instructor, Law Enforcement Instructor, Combat & Fighting Instructor ja Kids & Teenagers Instructor. Ohjaajamme ovat käyneet myös kamppailulajien yhteisiä valmentajakoulutuksia aina kolmostasolle saakka, minkä lisäksi he käyvät myös VALOn ja Suomen Valmentajat Ry:n muissa koulutuksissa päivittämässä valmennusosaamistaan.

Seuramme on ainoa seura Espoossa, joka tarjoaa lasten ja nuorten Krav Magaa. Ohjaajat Mika ja Jonna Vainikainen vastaavat Krav Maga Globalin lasten ja nuorten toiminnasta Suomessa ja ovat Euroopan ensimmäisiä kansainvälisesti koulutettuja lasten ja nuorten Krav Maga -ohjaajia. Lisäksi Jonna Vainikainen on ensimmäinen nainen Pohjoismaissa, joka on suorittanut Krav Maga Globalin myöntämän Expert-tason.

10) Onko seuralla junioritoimintaa?

Kyllä, Krav Magassa on kolme lasten ja nuorten ryhmää (8-10 –vuotiaat, 11-13 –vuotiaat ja 14-16 –vuotiaat). Kuntonyrkkeilyyn voivat osallistua 16 vuotta täyttäneet nuoret ja 14-16 –vuotiaat ovat tervetulleita myös Pilates-tunneille.

Tiiti_iset_2

Young-ryhmän harjoitukset

 
11) Harjoitteleeko seurassa yli 40-vuotiaita?

Kyllä. Meillä on merkittävä määrä myös yli 40-vuotiaita harjoittelijoita. Meillä harjoittelee myös paljon perheitä. Joidenkin perheiden lapset harjoittelevat vielä junioriryhmissä, mutta joissain tapauksissa sekä vanhemmat että lapset harjoittelevat jo yhdessä aikuisten ryhmässä.

12) Kuinka usein uusia harrastajia otetaan seuraan?

Aikuisten Krav Maga -peruskursseja järjestetään kuusi vuodessa, neljä Espoossa ja kaksi Kirkkonummella. Lasten ja nuorten ryhmät starttaavat tammikuussa ja elokuussa.

13) Tarvitaanko lajissa (tai lajeissa) esimerkiksi suojavarusteita tai aseita?

Krav Magassa tarvitaan suojavarusteita, joista alasuojat tarvitaan jo peruskurssilla ja hammassuojat ovat suositeltavat. Harjoittelun jatkuessa kannattaa hankkia ainakin säärisuojat sekä nyrkkeily- ja grappling-hanskat. Kaikki harjoittelussa tarvittavat varusteet voi hankkia omasta varustekaupastamme.

14) Mitä harjoitteleminen kaikkinensa maksaa?

Noin 20 harjoitusta kestävän aikuisten peruskurssin hinta on 120 eur, minkä jälkeen harjoituksiin voi osallistua kymppikortilla tai kausimaksulla. Kausimaksulla maksaessa vuosihinnaksi tulee peruskurssin jälkeen 500 eur/aikuiset, 400 eur/nuoret ja 300 eur/lapset. Kymppikortti seuran jäsenille maksaa 50 eur.

15) Teettekö yhteistyötä muiden seurojen kanssa?

Ohjaajamme ovat käyneet kamppailulajien yhteisiä valmentajakoulutuksia sekä Suomen Valmentajat Ry:n muissa koulutuksissa päivittämässä valmennusosaamistaan ja tapaamassa valmentajakollegoja. Muiden lajien valmentajien kanssa tulee vaihdettua ajatuksia ja ideoita ja pidämme aktiivisesti yhteyttä muihin kamppailulajivalmentajiin.

Olemme pitäneet yhteisiä lajiesittelyitä muiden lajien kanssa, minkä lisäksi teemme säännöllisesti yhteistyötä muun muassa jalkapallo- ja jääkiekkoseurojen kanssa sekä olemme mukana muun muassa lasten ja nuorten kesäleiritoiminnassa.

Pidämme hyviä yhteistyösuhteita eri toimijoiden kanssa erittäin tärkeänä osana seuramme toimintaa.

16) Järjestääkö seura toimintaa harrastajilleen harjoitusten ulkopuolella?

Pikkujoulut järjestetään vuosittain sekä perheen pienimmille että aikuisharjoittelijoille. Käymme porukalla seminaareilla ja ulkomaille suuntautuvilla harjoitusmatkoilla. Harjoittelijat ja ohjaajat pitävät paljon yhteyttä myös harjoitusten ulkopuolella.

17) Miksi juuri tähän seuraan kannattaisi tulla harjoittelemaan?

Vahvuuksiamme ovat pitkä kokemus, edelläkävijyys monella saralla ja jatkuvasti itseään jatkokouluttavat ja vahvan ammattitaidon omaavat ohjaajat. Meiltä saa yksilöllistä opetusta ja myös yksityisopetus on mahdollista.

Harjoittelijamäärällisesti olemme todennäköisesti suurin Krav Maga -seura Suomessa. Seuramme harjoittelijat ovat aktiivisia ja osallistuvat säännöllisesti seminaareille ja harjoitusmatkoille. Yhteisöllisyys ja mutkaton meininki onkin suurimpia vahvuuksiamme. Meillä ei pönötetä!

 

Ulkotreenit1

 

Ulkotreenit3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.