Cage 32:n pääottelun tuomariäänet yllättivät

Cage32Salovaara

Helsingin kulttuuritalolla käyty Cage 32 -vapaaottelutapahtuma on saatu päätökseen. Tapahtuman pääottelussa täydet kolme erää taistelivat Joni Salovaara ja Brasilian Rafael Macedo. Pitkän mietinnän jälkeen tuomarit antoivat enemmistöäänin voiton Salovaaralle. Tämä näytti tulevan yllätyksenä sekä Macedolle että Salovaaralle.

Brasilialainen hallitsi ottelun ensimmäistä erää osumalla muutaman kerran vahvasti pystyssä ja kontrolloiden ottelua matossa. Toisessa erässä puolestaan Salovaara haki paremmat osumat pystyssä ja paini vahvemmin. Kolmannessa erässä ei juuri osumia vaihdeltu, kun brasilialainen piti Salovaara allaan matossa tai painoi häkkiä vasten miltei koko erän. Macedo oli väsyneemmän näköinen ottelija, mutta sai silti kontrolloitua Salovaaraa painillaan. Lyöntejä tai lopetusta matossa Macedo ei hakenut kertaakaan, vaan keskittyi painimiseen. Ilmeisesti tuomarit arvostivat salovaaran muutamia vahvoja iskuja enemmän kuin väsyneen brasilialaisen painigrindausta. Tuntui että tuomarien päätöksessä oli hieman kotikenttäetua.

Ennen illan pääottelua kohdanneet Kai Puolakka ja norjalainen Emil Weber Meek eivät pelänneet iskujen vaihtoa. Ottelun ensimmäinen erä meni norjalaiselle vahvempien osumien ansiosta. Meek käytti Puolakkaa kerran lattiassa ja osui muutamalla erittäin painavalla alapotkulla. Toisessa erässä isokokoinen Meek näytti hieman väsyneemmältä ja erä meni niukasti Puolakalle. Kolmannen erän alku oli Puolakan hallinnassa terävämmän lyömisen ansiosta, mutta epäonnistuneen alasviennin jälkeen Meek jakoi kyynerpäitä ja pääsi kaivamaan kuristuksen kiinni. Ottelu jouduttiin keskeyttämään äänitorvella häkin ulkopuolelta, kun kehätuomari ei huomannut, että Puolakka ei täysin tajuissaan enää ollut.

Tulokset:

Joni Salovaara (14-7) vs. Rafael Macedo (7-2), Salovaara enemmistöäänin (65,8 kg)
Kai Puolakka (11-5) vs. Emil Weber Meek (5-2-1), Meek 3. erä kuristus (77,1 kg)
Juha-Pekka Vainikainen (22-10) vs. Domingos Mestre (11-7), Mestre 3. erä kuristus (77,1 kg)
Mika Hämäläinen (6-1) vs. Ondrej Skalnik (9-6), Hämäläinen hajaäänin (61,2 kg)
Jussi Halonen (5-3) vs. Julien Piednoir (5-2), Halonen 2. erä kuristus (77,1 kg)
Kennet Mattsson (7-2) vs. Ville Heikkonen (3-1), Mattsson 1. erä tekninen tyrmäys (70,3 kg)
Janne Kuusela (0-0) vs. Dennis Olofsson (0-0), Olofsson, 2. erä tekninen tyrmäys (70,3 kg)

Keskustelua >> 

Vastaa