Gennady Golovkin jälleen voittoon – katso ottelun ratkaisu

Golovkin

New Yorkin Madison Square Gardenissa ratkaistiin nyrkkeilyn keskisarjan (72,5 kg) mestaruus myöhään lauantai-iltana. Ottelu päättyi odotetusti ennen täyttä aikaa, kun kazakstanilainen Gennady Golovkin (34-0) pysäytti David Lemieux’n (34-3) teknisellä tyrmäyksellä kahdeksannessa erässä. Golovkinille 21. perättäinen keskeytysvoitto ja näin ollen myös IBF-liiton mestaruus.

Golovkin hallitsi ottelua heti alusta saakka. Etenkin ottelun kolmessa ensimmäisessä erässä pääosassa oli Golovkinin tarkka etukäden suora. Lemieux’n hyökkäykset joko pysahtyivät Golovkinin suoraan lyöntiin tai lyönnit kauhoivat ilmaa kazakstanilaisen perääntyessä juuri riittävästi. Toisen ja kolmannen erän lopussa Golovkin alkoi hakea myös vahvoja etukäden ylä- ja alakoukkuja.

Neljännessä erässä Golovkin hyökkäsi aggressiivisemmin ja Lemieux oli kovilla. Erän puolivälissä Golovkin osui kovalla etukäden koukulla, joka näytti satuttavan. Lemieux kuitenkin selviytyi erästä ilman luvunlaskua.

Viidennessä erässä Lemieux tippui vartalo-osumasta ja laittoi polven maahan. Golovkin löi vielä tämän jälkeen, josta tuomari antoi varoituksen.

Kuudes erä oli edelleen Golovkinin hallintaa, mutta myös Lemieux sai pari vahvaa koukkua perille. Seitsemännessä erässä Lemieux hyökkäsi hieman aktiivisemmin sen jälkeen, kun tuomari kutsui lääkärin tarkastamaan hänen vointiaan.

Kahdeksannessa erässä Golovkin lisäsi painostusta. Lemieux näytti olevan pulassa, mutta pysyi pystyssä. Ehkä hieman yllättäen tuomari päätti keskeyttää ottelun vahvan alakoukun jälkeen.