UFC Fight Night: Alves vs Condit

30. toukokuuta käydään Brasiliassa UFC Fight Night eventti jossa päätähtinä rymistelevät Thiago Alves sekä Carlos Condit. Koko kortti löytyy tästä:

Thiago Alves vs Carlos Condit

Nik Lentz vs Charles Oliveira

KJ Noons vs Alex Oliveira

Ryan Jimmo vs Francimar Barroso

Francisco Trinaldo vs Norman Parke

Wendell Oliveira vs Darren Till

 

Rony Jason vs Damon Jackson

Jussier Formaga vs Wilson Reis

Elizeu Zaleski vs Nicolas Dalby

Mirsad Bektic vs Lucas Martins

Juliana Lima vs Ericka Almeida

Luiz Dutra vs Tom Breese

 

Kyseessä kun on Fight Night, laitetaan kortille useita ennestään tuntemattomia nimiä / debyyttinsä tekeviä ottelijoita. Tässäkin kortissa on kovasti useimmille tuntemattomia nimiä, mutta myös niitä joita tunnistaa (Formaga, Noons, Lentz, Jimmo, Charles Oliveira sekä tietysti päämatsin Alves sekä Condit). Tämähän ei tietysti vielä mitään sano matsien tasosta, mutta monille katsojille on tietysti tärkeää että ottelijoiden nimet tunnistaa ja ottelijoista tietää ennestään jotain että pääsee eläytymään matseihin paremmin.

Undercardista en paljoa osaa sanoa kun siellä on enemmän nimiä joita en tunnista kun niitä jotka tunnistan. Jussier Formagalla on voitto mm. Scott Jorgensenista, mutta tämä oli hieman hämärämpi sellainen, matsin aikana Formaga (vahingossa?) puski päällänsä Jorgensenia leukaan josta Jorgensen näki tähtiä, tästä Formaga jatkoi kuristukseen jolla voitti ottelun. Jorgensen teki valituksen, mutta kuten yleensä, Athletic Komissio ei tehnyt asialle mitään. Vastustajaansa en tunne juurikaan.

Undercardilla myös (yleensä) jännittävä ottelija, Lucas Martins. Hänenkään vastustajaansa en tunne, mutta Lucas itse on kovanyrkkinen kaveri jolla 3-2 recordi UFC:ssä, kaksi voitoista tyrmäyksellä, yksi kuristuksella.

Pääkortilla kiinnostaa mm. KJ Noonsin matsi. Noons itse nyrkkeilytaustaisena, pystyssä jännittävä kaveri, joskaan ei mielestäni ole enää samalla tasolla fyysisesti kuin ennen. Vastustajanaan 10-2 oleva Alex Oliveira. Oliveiralla on yksi ottelu UFC:ssä, tästä tuli häviö armbarilla.

Nik Lentz vs Charles Oliveira on ihan mielenkiintoinen ottelu. Lentz on urallaan 25-6-2, Oliveira taas 19-4. Lentzillä on UFC:ssä 14 ottelua, joista 9 on voittoja, 1 tasapeli, 1 No-Contest sekä 3 häviötä. Tosin olen vieläkin melko erimieltä hänen pistevoitostaan Tyson Griffinia vastaan… Oliveiralla UFC:ssä 12 ottelua, 7 voittoa, 4 häviötä sekä yksi No-Contest. Tässä pitääkin ottaa sitten huomioon että miehet ovat tosiaan otelleet jo kerran toisiaan vastaan. Ja tämä oli juurikin tämä molempien ottelijoiden NC tulos. Oliveira voitti ottelun kuristuksella mutta tulos vaihdettiin no-contestiksi koska Oliveira sai kuristuksen käyttämällä laitonta polvi-iskua.

Noh, kiinnostavin ottelu on totta kai tämän eventin päämatsi, eli Carlos Condit vs Thiago Alves. Kyseessä (toivottavasti) erittäin jännittävä ottelu. Molemmat ottelijat tunnetaan jännittävinä ottelijoina joilla ei highlight-reel hetkiä uraltaan puutu. Molemmat ottelivat urallaan GSP:tä vastaan mestaruudesta. Tämän molemmat hävisivät pisteillä.

Conditilla on raskaammat kädet, kokoero puolellaan sekä mahdollisesti myös parempi kunto. Thiago Alvesilla taas on mielestäni paremmat ja kovemmat potkut. Thiagon alapotkut etenkin ovat tehneet tuhojaan monia vastustajiaan kohti, eivätkä hänen polvihyökkäyksetkään huonoja ole.. Eikä Thiagolta myöskään lyöntivoimaa puutu. Saa nähdä mitä ottelussa käy, mutta oli lopputulos mikä vain, uskon ottelusta tulevan jännittävän koitoksen

Loppuun vielä open workout -video.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *