Tutkimus: nyrkkeily on vaarallisempaa kuin MMA

boxing

Tuoreen kanadalaistutkimuksen mukaan MMA on riskialttiimpaa kuin nyrkkeily, mutta nyrkkeilyssä vammat ovat vakavampia. Tutkimusryhmää johtanut Shelby Karpman on toiminut kehälääkärinä vuosikaudet. Tutkimus kesti kymmenisen vuotta, jona aikana tutkittiin 1 181 MMA-ottelijaa ja 550 nyrkkeilijää, jotka ottelivat Edmontonissa, Kanadassa vuosien 2003 ja 2013 välillä.

Tutkimuksen mukaan 59,4 prosenttia MMA-ottelijoista kärsi otteluvammoista, mutta ne olivat pääasiassa mustelmia ja ruhjeita. Nyrkkeilijoiden prosentti oli 49,8, mutta heidän vammansa olivat vakavampia, mukaan lukien tajunnan menetys ottelun aikana ja silmävammat. Tajuntansa ottelun aikana menetti 7,1 prosenttia nyrkkeilijöistä ja 4,2 prosenttia MMA-ottelijoista. Nyrkkeilijät joutuivat myös useammin lääkärin määräämälle ottelutauolle.

Karpman toivoo tutkimuksen muuttavan asenneilmapiiriä. Hänen mukaansa MMA-ottelijat eivät saa tarvitsemaansa lääketieteellistä hoitoa.

Keskustelua >>

Lähde

 

7 vastausta "Tutkimus: nyrkkeily on vaarallisempaa kuin MMA"

 1. Eetu Oksman

  Kirjoitettu: Eetu Oksman Lähetetty: 10.11.2015

  Jääkiekkokin on vaarallisempaa kuin MMA 🙂

 2. Asko Haapaniemi

  Kirjoitettu: Asko Haapaniemi Lähetetty: 10.11.2015

  Kaikki on vaarallista-elämässä mikään ei ole turvallista.Nyrkkeily on hieno laji ja sen boxarit hyviä tyyppejä-tosin ei voi moittia muittenkaan lajien harrastajia.

 3. Kari Kolehmainen

  Kirjoitettu: Kari Kolehmainen Lähetetty: 11.11.2015

  No jaa-nyrkkeilijät ainakin iskevät kovemmin kuin mma taitajat ja nyrkkeilijä myös osaa väistää.

 4. Antti Oksanen

  Kirjoitettu: Antti Oksanen Lähetetty: 11.11.2015

  Eikös tällainen uutinen julkaistu jo vuonna 1995?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *