Ottelijoiden terveydentilaa aletaan seurata tarkemmin Yhdysvalloissa

ko

Arvostetun Cleveland Clinic -sairaalan aivoyksikön lääkäri Charles Bernick marssii maanantaina (30.11.) Nevadan urheilukomission eteen kertomaan uusista suosituksista täyskontaktiottelijoille. Bernick on vuodesta 2011 johtanut ryhmää, joka on tutkinut 600 aktiivisen ja uransa lopettaneen nyrkkeilijän ja vapaaottelijan aivojen terveyttä. Tutkimuksen tulokset on julkaistu tieteellisessä ja tunnetussa British Journal of Sports Medicine -lehdessä.

Bernickillä on kolme muutosehdotusta: Fight Exposure Score (FES) -arviointi, jossa huomioidaan muutakin kuin ottelijan ikä ja tämän otteluiden määrä; uudenlainen tasapaino- ja kognitiivinen testi, jossa käytetään iPadia ja jota sovellettaisiin punnituksissa; pakollinen koulutus valmentajille ja kulmamiehille aivotärähdyksestä.

Tutkimusta ovat rahoittaneet mm. UFC ja Bellator.

– Emme tiedä onko pahempaa saada viisi aivotärähdystä vai saada yksi aivotärähdys, jota on edeltänyt monta kovaa iskua. Kehittelemme älyhammassuojia, jotka rekisteröivät iskujen kovuuden ja suunnan, jonne pää niistä kääntyy. Sivulta tuleva isku ei välttämättä aiheuta samanlaisia vaikutuksia kuin edestä tuleva isku.

Bernick lisää, että alemmissa painosarjoissa lyödään enemmän, ja vaikka niissä tapaa tyrmäyksiä painavampia sarjoja harvemmin, alempien sarjojen ottelijoilla on enemmän terveysongelmia.

Tutkimustyö jatkuu. Tämän tutkimuksen 600 ottelijasta vain 40 % pysyi mukana koko tutkimuksen ajan. Bernick ymmärtää syyn tähän, sillä useat monia tunteja kestävät tutkimukset eivät motivoi kaikkia osallistumaan.

Keskustelua >>

Lähde

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *