Kuukauden kamppailulajiyhteisö: Turku Aikikai

image2

Turku Aikikai on perustettu 1991, joten vietämme tänä vuonna 25-vuotisjuhlaa harjoittelun merkeissä. Seurassamme ei ole kilpalajeja, vaan keskitymme henkiseen ja fyysiseen kehittymiseen budoharjoittelun avulla ilman kilpailullisia paineita. Seuramme lajit ovat  aikido, iaido, kahvakuula ja katori.  Turku Aikikai toimii omalla dojollaan osoitteessa Linnankatu 61, Turku. Shaolin-dojolla on mahdollista harjoitella myös muita lajeja yhteistyöseuroissamme.  Tutustu monipuoliseen saliimme osoitteessa www.shaolin.fi.

Pyrimme harjoittelemaan monipuolista ja perinteikästä aikidoa, joka sopii kaikille. Harjoituksia Aikidosta on aikuisille seitsemän viikossa ja aktiiviharjoittelijoita yli viitisenkymmentä. Junioreita on kaksi ryhmää ja he harjoittelevat kahdesti viikossa. Kaiken kaikkiaan meitä on yli satakaksikymmentä.

Japanilainen budolaji aikido tarkoittaa harmonisen voiman tietä. Aikido pohjautuu klassisiin samuraitaitoihin, aseellisiin ja aseettomiin taistelumenetelmiin. Moderni aikido on taitolaji. Aikidon harrastaja voimistaa kehoaan joustavaksi ukemiharjoitelulla ja nopeaksi aseharjoittelulla. Lukot, heitot, liikkuminen ja tasapaino sekä mielen hallinta stressitilanteessa tulevat tutuiksi aikidoharjoituksissa. Tekniikat vaihtelevat pehmeän pyöreistä suoraviivaisiin ja nopeisiin suorituksiin. Pyrkimys harjoitusparin, sekä oman voiman yhdistämiseen (musubi) on aikidon ominaispiirre. Kilpailemattomuus on osa aikidoa ja budoajattelua. Meillä pyritään  treenaamaan yhdessä siten, että kaikenikäiset aloittelijat ja edistyneet voivat harjoitella keskenään alusta lähtien.

Monissa aikidoseuroissa aseharjoittelu on jäänyt kokonaan pois mutta Turku Aikikaissa perinteet ovat vahvat ja asetekniikat ovat kiinteä osa harjoittelua. Osa asetekniikoista tulee Sugawara Senseiltä, 7.dan, joka käy vuosittain opettamassa aikido- ja katorileireillä. Aikidon aseharjoittelu aloitetaan itsenäisestä aseenhallinnasta (katat), josta siirrytään pariharjoitteluun. Käytettävät harjoitusvälineet ovat: puinen veitsi (tanto), puinen miekka (bokken) ja keppi (jo).Seurassamme on vieraillut myös muita korkea-arvoisia aikido-opettajia kuten Igarashi   7. dan Shihan ja Kobayashi Sensei 7. dan Shihan.

Ensimmäisiä suomalaisia aikidon ammattilaisia oli Petteri Silenius, joka aloitti seurassamme ammattimaisen opetustoiminnan 90-luvun alussa. Aikido laajeni 2000 -luvun vaihteessa myös lähipaikkakunnille Raisioon, Kaarinaan ja Kemiöön 2015. Mukana toiminnassa oli harrastajaohjaajia ja ammattilaisia. Vuoden 2008 alussa Petteri Silenius muutti Kreikkaan ja seuran uutena päävalmentajana aloitti Kari Tamminen 6. dan. Kari, turva-alan kouluttajana sekä aikido-opettajana, jatkoi seuran ammattimaista linjaa. Vuoden 2011 lopussa Petteri Silenius palasi Turku Aikikain opetustoimintaan. Vuoden 2013 syksyllä Petter Silenius shihan, 6. dan, otti hoitaakseen seuran pääohjaajavastuun.

Iaido tarjoaa perinteistä miekanvedon taitoa yhdistettynä keskittymiseen. Seurassamme iaidon harrastajia on parisenkymmentä. Kahvakuula on monipuolista ja koko kehoa kehittävää oheisharjoittelua budokoille. Järjestämme kouluille lajitutustumisia ja ensi syksynä alkaa aikido myös Turun Yliopistolla. Aikidon harrastajat on tervetulleita leireilee joita vuosittain järjestetään uuseita vaihtelevin teemoin ja opettajin. Muiden seurojen harjoittelijat ovat aina tervetulleita harjoituksiimme. Järjestämme 25.7.-31.7. aikidon kesäleirin, jonka vieraaksi tulee Kazuo Igarashi shihan, 7. dan. Toisena ohjaajana on seuramme aikidon pääohjaaja Petteri Silenius shihan, 6. dan.

Tervetuloa Turkuun!

image2

1 vastaus "Kuukauden kamppailulajiyhteisö: Turku Aikikai"

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *