Kuukauden kamppailulajiyhteisö: Kickboxing Team

Kickboxing Team on Oulun ja Pohjois-Suomen johtava kamppailu-urheiluseura, jossa harjoitellaan säännöllisesti potkunyrkkeilyä, vapaaottelua, thainyrkkeilyä ja lukkopainia sekä pidetään näitä tukevia kuntotunteja. Lisäksi tarjoamme sopimuksen mukaan nyrkkeilyä ja itsepuolustuskoulutuksia. Raahen osastossamme harjoitellaan yksinomaan potkunyrkkeilyä.

Kickboxing Team on perustettu vuonna 2000 ja seuralla on ollut sen historian aikana toimintaa Oulun ja Raahen lisäksi myös Torniossa, Oulaisissa, Kemissä ja Kokkolassa. Näistä Kokkolan osasto jatkaa nykyisin omana seuranaan.

Sparria KBT Fight Centerillä
Sparria KBT Fight Centerillä

Kickboxing Teamin päämajana toimii Pohjois-Suomen monipuolisin kamppailulajien harjoituskeskus KBT Fight Center Oulussa osoitteessa Uusikatu 35. Sieltä löytyvät kaikki tarvittavat harjoitusvälineet huipputason kamppailu-urheiluun ja mikä tärkeintä, myös maailmanluokan tietotaito!

Ohjaajat

Potkunyrkkeilyn ja vapaaottelun päävalmentajana toimii seuran perustaja Leif ”Lepa” Stenius, joka on ammattivalmentaja ja kilpaillut menestyksellä potkunyrkkeilyssä (SM1) nyrkkeilyssä (n. 60 ottelua, -20v SM-kulta, useita SM-mitaleita yleisestä sarjasta). Vapaaottelua hän on harjoitellut vuodesta 1997. Vuodesta 2003 Lepa on keskittynyt valmentamiseen ja hänen ottelijansa ovat saavuttaneet menestystä arvokisatasolle asti ja mm. yli 20 Suomen mestaruutta potkunyrkkeilyssä ja vapaaottelussa. Lepalla on Pohjois-Suomen ainoa musta vyö (2. dan) ja hänet valittiin myös vuoden 2015 vuoden potkunyrkkeilyvalmentajaksi Suomessa.

Lepa tarkkailee Paula Kamulan harjoittelua.
Lepa tarkkailee Paula Kamulan harjoittelua.

Potkunyrkkeilyn muita ohjaajia ovat Oulussa Antti Sariola (3xSM1), Lauri Suomela (nuorten MM2 ja EM3, 3xSM1) sekä Harri Viittala (SM2). Raahessa vastuuohjaajana toimii Olli Jokela joka on harjoitellut lajia vuodesta 2000 ja otellut kansallisella tasolla.

Vapaaottelun muita ohjaajia ovat Saku Ronkainen (MM3, 3xSM1), Tomas Baumann (2xSM1) sekä kansallisella tasolla kilpailleet Jussi Tervo, Teemu Parviainen ja Toni Lindgren. Saku Ronkainen vastaa myös lukkopaininvalmennuksesta lajissa aktiivisesti kilpailevan Jukka-Pekka Lönnqvistin kanssa.

Thainyrkkeilyn päävalmentajana toimii thaimaalainen Jaowsamut ”Boy” Poseidon lähes 200 ammattilaisottelun kokemuksella. Boy on voittanut thainyrkkeilyn arvostetuimman mestaruuden legendaarisella Lumpini-stadionilla ja hänet on rankattu thainyrkkeilyraamattu Muay Siamin toimesta painoluokkansa maailman ykköseksi. Hän on valmentanut useita vuosia ottelijoita ja harrastajia sekä Thaimaassa että Suomessa.

Harrastaminen

Kickboxing Teamissa on jäseniä eri lajeissa noin 350. Näistä talvikaudella harjoittelee säännöllisesti 200-250. Kesäisin sali luonnollisesti hiljenee jonkin verran virkistyäkseen taas koulujen alkaessa. Naisharrastajien osuus on potkunyrkkeilyssä noin puolet ja muissa lajeissa 20% luokkaa. Kaikissa lajeissa käy runsaasti junioriharrastajia ja olemme saavuttaneet nuorissa myös kilpailumenestystä MM-tasolle saakka. Suurin osa harrastajista on 13-30-vuotiaita mutta vanhimmat treenaajat ovat yli 50v.

Harrastuksen aloitus tapahtuu kaksi kuukautta kestävän peruskurssin kautta. Peruskurssit alkavat Oulussa 4-5 kertaa vuodessa; elokuussa lokakuussa, tammikuussa, maaliskuussa ja kysynnän mukaan myös toukokuussa. Kurssille pääsee mukaan neljän viikon ajan joten kauan ei tarvitse odotella koskaan. Raahessa peruskurssit alkavat kahdesti vuodessa, syksyllä ja keväällä. Peruskurssilla ei tarvita muita varusteita kuin sisäliikunta-asu.

Kontaktilajien turvallinen harrastaminen edellyttää hyvälaatuisia varusteita, joista tärkeimmät ovat nyrkkeilyhanskat, säärisuojat, hammassuojat, käsisiteet ja miehillä alasuojat. Varustepaketin hinta on noin 170-210€ ja se hankitaan yleensä peruskurssin jälkeen. Seuralla on kuitenkin myös lainavarusteita joilla voi treenata mikäli ei ole omia.

Harrastajatreenien vilskettä.
Harrastajatreenien vilskettä.

Peruskurssin hinta Kickboxing Teamissa on 65-110€. Kun kurssi on käyty voi yhdellä harjoitusmaksulla käydä kaikkien lajien kaikissa harjoituksissa 7 päivänä viikossa (pl. kilparyhmä joka on vain kutsutuille). Kahden kuukauden harjoitusmaksu on 70-80€ ja pidempiä jaksoja kerrallaan maksettaessa halvempi kuukautta kohden. On myös mahdollista harjoitella kertamaksulla tai 12 kerran sarjakortilla. Etuhinnat koskevat opiskelijoita, työttömiä, koululaisia, varusmiehiä ja eläkeläisiä.

Kilpailutoiminta

Kickboxing Teamin kilpailutoiminta on vilkasta ja olemme Pohjois-Suomen johtava seura sekä potkunyrkkeilyssä että vapaaottelussa.

Potkunyrkkeilyssä parhaat saavutuksemme ovat Lauri Suomelan nuorten MM-hopea ja EM-pronssi sekä Joel Purasen aikuisten MM- ja EM-edustukset. Lisäksi olemme saavuttaneet mm. World Cup -mitaleita, kansainvälisiä turnausvoittoja ja yli 20 Suomen mestaruutta eri sarjoissa. Menestyneimpiä ottelijoitamme ovat Laurin ja Joelin lisäksi mm. Johannes Honkanen, Paula Kamula ja Antti Sariola. Vuonna 2015 KBT oli potkunyrkkeilyn SM-kisojen paras seura.

Lauri Suomela nuorten MM-kisoissa.
Lauri Suomela nuorten MM-kisoissa.

Vapaaottelussa kilpailemme ammattilais- ja amatööritasolla ja kaikkiaan seitsemän Kickboxing Teamin ottelijaa on saanut ammattilaislisenssin. Parhaat ammattilaisemme Harri Määttä ja Heikki Tiilikka ovat otelleet mm. Cage, FNF ja ZST-promootioissa. Amatööreissä paras saavutuksemme on Saku Ronkaisen MM-pronssi ja lisäksi KBT:n ottelijat ovat voittaneet useita Suomen mestaruuksia. Vuonna 2015 KBT:n miesten joukkue oli SM-kisojen paras kun Tomas Baumann voitti kultaa lunastaen samalla MM-paikan ja useita muita ottelijoita oli SM-finaaleissa.

Lukkopaini ja thainyrkkeily ovat Kickboxing Teamissa uudempia lajeja ja niiden kilpailutoiminta on aluillaan. Lukkopainissa olemme saavuttaneet jo kansallisen tason menestystä ja turnausvoittoja. Thainyrkkeilyn kilpailutoiminta alkaa vuonna 2016. Tähtäimessä on kansainvälinen menestys molemmissa.

Kickboxing Team Suomessa ja maailmalla

Kickboxing Teamin valmentajista etenkin Leif ”lepa” Stenius ja Jaowsamut ”Boy” Poseidon ovat kysyttyjä leirien ohjaajia ja ovat jakaneet laajaa tietotaitoaan ympäri Suomen. Kickboxing Team on isännöinyt Potkunyrkkeilyliiton suurleirejä vuosittain jo yli 10 vuoden ajan. Kickboxing Teamin harjoitukset ovat niin arvostettuja että treeneihimme tulee usein urheilijoita vierailulle muiden kaupunkien saleilta vaikka välimatkat ovat pohjoisessa aina pitkät. KBT:lla on ollut myös pitkään edustus Suomen potkunyrkkeilyliiton hallituksessa.

Boy opettaa kaatotekniikkaa.
Boy opettaa kaatotekniikkaa.

Kickboxing Team erottuu edukseen harjoitusten laadulla. Kaikki ohjaajamme ovat itse kokeneet sen mitä opettavat ja kykenevät viemään oppilaita eteenpäin huipputasolle asti. Panostamme voimakkaasti kilpailutoimintaan ja tuemme ottelijoitamme mutta huomiota riittää myös sille 90% jäsenistöstämme, jotka eivät kilpaile. Myös he saavat nauttia huipputason opetuksesta ja harjoitukset suunnitellaan niin että jokainen pystyy kehittymään omalla tasollaan. Nimenomaan kehitys lajissasi on se mitä saat, kun tulet meille treenaamaan.

http://www.kickboxingteam.com/

Vastaa