UFC:n tippakielto jakaa mielipiteet

Dolce

UFC:ssä lokakuun alusta voimaan tullut kielto suonensisäisen nesteytyksen käytöstä herättää keskustelua ottelijoiden turvallisuudesta. Yhdysvaltain antidopingjärjestö USADA päätti kieltää suonensisäisen nesteytyksen käytön, koska se on yksi tavoista, joilla on mahdollista peittää kiellettyjen aineiden näkymistä testeissä. Useat UFC-ottelijat ovat ottelua edeltävänä päivänä tottuneet käyttämään suonensisäistä nesteytystä palautuakseen nopeammin rankasta painonpudotuksesta.

Monen UFC-ottelijan ravintoneuvojana tunnettu Mike Dolce on huolissaan urheilijoiden terveydestä ja toivoo lisää keskustelua aiheesta.

– Emme tiedä aivovamman vaikutuksia. Meillä ei ole mitään tietoa mitä MMA:ssa tulee tippakiellon myötä tapahtumaan, kertoi Dolce The MMA Hour -podcastissa.

Dolcen mukaan jo muutaman prosentin nestevajeella on heikentävä vaikutus muun muassa kognitiivisiin kykyihin ja verenkiertoon.

– Olen nähnyt monia urheilijoita, jotka oksentavat takahuoneessa, koska heitä jännittää. Tiedän urheilijoita, jotka eivät pysty juomaan tai syömään paljoakaan punnituksen jälkeen. Kun he näkevät vastustajansa, heidän kehonsa täyttyy adrenaliinista. Heidän on vaikea nesteyttää suun kautta ja syödä ruokaa.

Dolcen mielestä suonensisäinen nesteytys auttaisi suojaamaan ottelijoiden aivoja ja se tulisi olla sallittua ottelijoiden turvallisuuden parantamiseksi etenkin, kun meillä ei ole vielä tarpeeksi tietoa aiheesta.

Monet kiellon kannattajista pitävät muutosta ottelijoiden terveyden kannalta hyvänä asiana, sillä he uskovat paljon painoa pudottavien ottelijoiden siirtyvän ylempään painoluokkaan ja näin ollen ottelevan jatkossa paremmin nesteytettyinä. Kieltoa vastustavat eivät puolestaan usko ottelijoiden nousevan ylempään painoluokkaan, vaan ainoastaan ottelevan painonpudotuksesta huonommin palautuneina.

Keskustelua >>

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *