Rickson Gracie ja nettivyöt

rickson_gracie

Paljon puhetta on herättänyt Gracie University ja sen Internetin kautta myöntämät vyöt. Rener Gracie lausui nettiopiskelun olevan jopa tehokkaampaa kuin tatamilla rullailu. Kaksi vuotta sitten käytäntö kuitenkin muuttui niin, että Gracie University myöntää netitse niin sanotun teknisen sinisen vyön (sininen vyö on ensimmäinen myönnetty vyö Brasilialaisessa Jujutsussa eli BJJ:ssä). Varsinaisen sinisen vyön myöntää kasvotusten tatamilla Ryron Gracie, Rener Gracie tai heidän ohjelmansa virallinen edustaja.

Rickson Gracie mukaan hän vakuutti veljenpoikansa muuttamaan vöiden myöntämistä netissä.

– Se on absurdia. Ei vöitä voi myöntää netissä. Kun kuulin tästä, otin asian puheeksi Renerin kanssa. Kerroin että jos hän jatkaisi vöiden myöntämistä netissä, häpäisisin hänet kutsumalla häntä huijariksi. Sen jälkeen hän muutti mieltään. Sininen vyö on BJJ:n tärkein vyö, sillä matka valkoisesta siniseen tarkoittaa valaistumista. Sinivöisen pitää olla itsevarma kamppailija, joka osaa toimia paineen alla.

Ricksonin poika Kron, joka sai BJJ:n mustanvyön 19-vuotiaana, avautui serkkujensa toiminnasta.

– On häpeällistä miten BJJ-vöitä myydään. Minua hävettää, että Ryron ja Rener opettavat nettikursseja ja myöntävät vöitä netin kautta. Valitettavasti en itse voi sille kuitenkaan mitään. BJJ on kamppailulaji, siinä pitää vuodattaa verta tatamilla, viettää aikaa opettajana kanssa ja ansaita vyönsä.

Keskustelua >>

[socialpoll id=”2324975″]

Lähde

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *