Nyrkkeilyn WBA-liitto alkaa karsia mestareitaan

WBA

Nyrkkeilyliitto WBA:n uusi puheenjohtaja Gilberto Mendoza Jr., jonka isä johti liittoa vuodesta 1982 aina näihin päiviin asti, tuo mukanaan uusia tuulia.

WBA-liitossa voi yhdessä painoluokassa olla jopa neljä eri mestaria. Tähän tulee nyt muutos.

– Teen töitä sen eteen, että mestaruusvöiden määrää vähennetään. Aluksi jotkut promoottorit saattavat valittaa, mutta sitten vain kerron että kyseessä on lopullinen päätös. Heidän on elettävä sen kanssa.

Tämä sinänsä erikoinen tilanne on silti hyödyttänyt sekä liittoa että promoottoreita: WBA on voinut kerätä suurempia kymmenyksiä ottelijoilta, ja promoottorit ovat voineet mainostaa mestareiden otteluita, mikä on tarkoittanut suurempia pääsylipputuloja.

Mendozan Jr:n mukaan raskaan sarjan kolme mestaria, Tyson Fury, Ruslan Chagaev ja Luis Ortiz, joutuvat nyrkkeilemään paremmuudesta niin, että lopulta on vain yksi mestari. Fury ottelee vielä Klitschkon kanssa, ja Chagaevilla on ottelu Fres Oquendon kanssa. Luis Ortiz mittelee Aleksander Ustinovin kanssa kesäkuussa. Mendozan mukaan voittaja tästä ottelusta saa vastaansa voittajan Furyn ja Klitschkon välisestä ottelusta. Sitten tämän ottelun voittaja kokeilee taitojaan ja taktiikkaansa Ortiz-Ustinov-ottelun voittajaa vastaan, jolloin jäljelle jää vain yksi mestari.

Keskustelua >>

https://www.youtube.com/watch?v=bkovgthFjRQ

 

Lähde

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *