Nelivuotiaat häkissä — mitä mieltä olet?

cage_kids

10- ja 11-vuotiaat Valery ja Maria harrastavat vapaaottelua Bunny’s Gym -salilla Winchesterissä, Tennesseessä, Yhdysvalloissa. Salin nuoremmat vapaaottelijat ovat nelivuotiaita. Valeryn ja Marian isä, tohtori Albert Bystritskii, ja äiti, Elena Koutkina, ovat itsekin pitkän linjan kamppailijoita taustallaan karatea ja taekwondoa ja lanteillaan mustat vyöt.

Maria mielestä poikien kanssa otteleminen on vähän outoa, koska pojat ovat aggressiivisia ja suuttuvat, kun heidät lukottaa. Hänen siskonsa Valery mainitsee häkkiin menemisen jännittävänä, mutta jännitys lievenee kun otteleminen alkaa.

Bystritskii kommentoi:

– Minusta on tärkeää että he oppivat puolustamaan itseään. Sitä ei koskaan tiedä, mitä elämässä tarvitsee, joten on parempi osata ja olla tarvitsematta kuin tarvita ja olla osaamatta.

Vaikka lasten MMA-ottelut ovat Yhdysvalloissa kiellettyjä, lapset voivat harjoitella lajia. Bunny’s Gymin omistajan Bunny Hawkersmithin mukaan yksikään lapsi ei ole loukannut itseään salilla. Hän lisää lajin kehittävän lapsen itseluottamusta. Hawkersmith mainitsee etteivät monet lapset tiedä, miten kiusaajan kanssa tulisi toimia.

Lasten ei anneta Bunnyn salilla viedä lukkoja taputukseen asti. Iskut ja potkut sallitaan vain suojien kanssa. Jos opittuja taitoja käytetään salin ulkopuolella, varoitetaan lasta. Toisesta kerrasta näytetään ovea.

 

Keskustelua >> 

 

[socialpoll id=”2325553″]

Lähde

 

 

 

 

5 vastausta "Nelivuotiaat häkissä — mitä mieltä olet?"

 1. Marko Nissinen

  Kirjoitettu: Marko Nissinen Lähetetty: 22.1.2016

  Hyvä, että nuorilla on virtaa urheilla. Vapaaottelun kauhistelu on niin 2000-lukua 😉

 2. Minna Linden

  Kirjoitettu: Minna Linden Lähetetty: 22.1.2016

  Että onko 4 vuotiaan pää vielä ns. mukana..

 3. Anselmi Apina

  Kirjoitettu: Anselmi Apina Lähetetty: 22.1.2016

  Jokainen itseään kunnioittava mies osaa puolustaa itseään ja kunnioittaa sitä kautta muita ihmisiä. Ei tässä mielestäni ole mitään ihmeellistä.

 4. Kari Harjula

  Kirjoitettu: Kari Harjula Lähetetty: 22.1.2016

  Noi lieveilmiöt, esim. vanhemmat, saattavat olla se pahin asia. Kyllä tuo hiekkalaatikko toimisi tänä päivänäkin….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.