MM-hopeamitalisti sekä Viron konkari Cage 34:een

cage_34

Jo 10 vuotta ammattilaisena otellut Ott Tõnissaar on Viron menestynein ja tunnetuin vapaaottelija. Vuonna 2006 ammattilaisena debytoinut Tõnissaar on taistellut itselleen huiman ottelusaldon 10 voittoa ja ainoastaan 2 tappiota. Nykyään Tõnissaar edustaa Anton Kuivasen kanssa samaa suomalaista Primus Fight Teamia. Ottelijana 31-vuotias virolainen on erittäin lopetushakuinen; kymmenestä voitosta kahdeksan on tullut tyrmäyksin ja kuristuksin. Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Tõnissaar vei tuoreimman ottelun nimiinsä tyrmäyksellä marraskuussa 2015.

Tõnissaarta vastaan asettuu Ranskan kovalistainen Dagir Imavov. Imavovin ottelusaldo koostuu yhdeksästä voitosta, yhdestä tappiosta ja yhdestä ratkaisemattomasta ottelusta. Imavovin edellinen ottelu nähtiin marraskuussa 2014 CAGE 28-tapahtumassa. Tuolloin ennakkoasetelmien puolesta altavastaajana otteluun lähtenyt Imavov tyrmäsi itseään huomattavasti kokeneemman JP Vainikaisenensimmäisessä erässä. Imavovin ainoa tappio on tullut vuonna 2013 tanskalaista Soren Bakia vastaan, joka voitti viime vuonna Aleksi Nurmisen tiukassa taistossa.

Tõnissaaren ja Imavovin kohtaaminen on ennakkotietojen perusteella erittäin tasainen. Molemmat ottelijat kykenevät lopettamaan ottelun nopeasti tyrmäyksellä tai luovutusotteella ja molemmilla on usean voiton mukanaan tuoma vahva itsevarmuus otteluun lähdettäessä. Tõnissaarella tosin on etunaan aktiivisemman ottelutahdin myötä luultavasti parempi kisatuntuma. Ottelun voittaja parantanee tuntuvasti osakkeitaan kansainvälisissä rankingeissa.

Tuore vapaaottelun MM-kisojen hopeamitalisti, 19-vuotias järvenpääläinen Tuukka Repo tekee ammattilaisdebyyttinsä CAGE 34 ammattilaisvapaaottelutapahtumassa 13.2.2016 Helsingin Kulttuuritalolla.

Sisu Gymiä edustava Tuukka Repo on nuoresta iästään huolimatta tehnyt selvää jälkeä amatööriurallaan. Vasta nelisen vuotta vapaaottelua harjoitellut Repo voitti ensin Suomen mestaruuden ja sen jälkeen selvitti kesäkuussa Las Vegasissa käydyssä MM-turnauksessa tiensä finaalin saakka voittamalla kolme karsintaottelua joista kaksi tyrmäyksellä. Erittäin tasaisessa finaaliottelussa Repo joutui taipumaan tuomariäänin ja toi kisatuliaisina Suomeen hopeamitalin.

– Ammattilaiseksi siirtyminen on hieno juttu. Kovat näytöt on annettu MM-turnauksessa, joten eiköhän ammattilaisura etene yhtä hienosti, summaa Repo.

Revon oli määrä otella ammattilaisdebyyttinsä viime vuoden lokakuussa CAGE 32-tapahtumassa, mutta ottelu peruuntui tuolloin loukkaantumisen vuoksi.

– On vaikea uskoa, että Repo on niin nuori kun katsoo hänen otteitaan MM-turnauksessa; erittäin kypsää, tyylikästä ja tehokasta pystyottelemista. Tuukan ottelemisessa yhdistyy asioita mitkä eivät usein mahdu samaan pakettiin: Fiksu otteleminen jossa oman päädyn riskit pystytään pitämään alhaisina, mutta silti ottelut ovat vauhdikkaita, viihdyttäviä ja  tyrmäyksiä syntyy! Repo on tulevaisuuden nimi – pankaa nimi muistiin, linjaa CAGE:n tomitusjohtaja One Silvera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *