UFC-ottelija Urijah Faberin ja valmentaja Duane Ludwigin välirikon syyt selville

Urijah Faber avautui Ariel Helwanille hänen ja entisen valmentajansa Duane ”Bang” Ludwigin välisistä ongelmista. Duane Ludwig valmensi Faberin perustamassa Team Alpha Male -seurassa vuodet 2012-2014 ennen oman salinsa perustamista. Kaksikon huonot välit eivät ole olleet salaisuus lajia seuraaville, mutta nyt Faber päätti avautua kunnolla välirikkojen syistä The MMA Hour -podcastissa.

Faberin mukaan Ludwig käyttäytyi uhkaavasti muun muassa Faberin managereita kohtaan. Myös UFC:n työntekijä sai kohdata uhkaavaa käytöstä sen jälkeen, kun ei onnistunut hankkimaan Ludwigin haluamia ilmaisia lippuja viikonlopun UFC-iltaan. Ludwig kuittasi nämä tilanteet myöhemmin kertomalla, että ei ollut tosissaan.

Faberin kertomuksen mukaan Ludwig ei ollut tyytyväinen taloudelliseen tilanteeseensa. Pian valmennustyönsä aloitettua Ludwig halusi Faberin hankkivan hänelle omia sponsoreita. Lisäksi hän halusi salin kaikkien ottelijoiden antavan hänelle osuuden bonuspalkkioista, vaikka oli jo sovittu, että Faber on ainoa ottelija, jolta Ludwig saa osuuden bonuksista. Ludwig myös laskutti seuran ottelijoita kuten T.J. Dillashawta pitämistään yksityistunneista. Seuran naisottelijoita hän ei suostunut valmentamaan.

Faber ei saanut UFC:lta bonusta kaikissa otteluissaan, mutta tätä ei Ludwig kuitenkaan uskonut vaan syytti Faberia valehtelusta. Seuraavana vuonna, kun Ludwig oli jo jättänyt seuran, hän vaati lakimiehensä välityksellä osuuksia bonuksista, jotka Faber on muka salannut häneltä.

Duane Ludwig ei suoranaisesti kiistänyt Faberin syytöksiä MMA Fightingin haastattelussa. Kertoi lähinnä, että Faber on ottanut liikaa iskuja päähänsä eikä pidä lupauksiaan.

Lue lisää jutusta ja kuuntele Faberin haastattelu täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *