Petra Ollin puolivälierävoitto varmisti Suomelle jo toisen olympiapaikan

Petra Olli on voittanut puolivälierävastustajansa Ruotsin Johanna Mattssonin Las Vegasissa käytävissä painin MM-kisoissa. Olli paini vahvasti ja onnistui kahdessa alasviennissä. Kaksinkertainen Euroopan mestari taipui pistein 5-0. Puolivälierävoiton myötä Olli lunasti Suomelle jo toisen paikan ensi kesän olympialaisiin.

Petra Olli aloitti 58 kilon sarjassa kisaurakkansa kirgisialaista Aisuluu Tynybekovaa vastaan 3-1 pistevoitolla. Seuraavaksi vastassa oli Kanadan Michelle Fazzari. Päät kolahtelivat ottelussa sen verran yhteen, että Olli sai oikean silmänsä alle melko näyttävän mustelman. Se ei kuitenkaan vauhtia hidastanut vaan Olli haki hienon 6-0 pistevoiton kanadalaisesta.

Välierässä kaatui vuoden 2009 maailmanmestari Azerbaidžanin Yuliya Ratkevich pistein 8-6. Erittäin jännittävässä ottelussa 21-vuotias Petra Olli taisteli itsensä takaa-ajoasemasta ensin tasoihin ja sitten vielä viimeisellä minuutilla kahden pisteen johtoon.

Finaalissa Olli kohtaa japanilaisen Kaori Ichōn. Haastetta riittää, sillä Ichō on kolminkertainen olympiavoittaja ja yhdeksänkertainen maailmanmestari. Finaali- ja pronssiottelut alkavat Suomen aikaa klo 4.30.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *