Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Veitsiä vastaan toimiminen

Löylyttelyä yli lajirajojen. Kaikkien kamppailulajien yhteisalue.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
taikuri
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 2719
Lauteille: Kesäkuu 2008
Paikkakunta: Mazatlan, Sinaloa, Mx

Veitsiä vastaan toimiminen

#46

Viesti taikuri »

JanneM kirjoitti:
Paanari kirjoitti: Se mitä ei "lajeis/tyyleis" kunnolla opeteta on tosiasiat.
Miten sen toisen/sun käy kun se osuma on tullut.

Joka kerta kun lähdetään oikeesen peliin se on kolikon heittoa et voi tietää mienpäin se putoo.
Isompi ja rumempi voittaa yleensä tai nopeempi/kokeneempi mutta, aina heitetään kolikkoa.
Mä olen nähnyt kuinka se veri oikeesti lentää ja miten ne lajihemmot pärjää tosi peleis.
On selvää, että sulla ei ole mitään hajua mitä esimerkiksi Defendossa (ja varmasti vaikkapa Krav Magassa ja Stretwisessa) opetetaan tappelun realiteeteista tai vammamekanismeista. Ihan kokemuspohjalta ja tutkitusta tiedosta puhuvat siellä viisaat.
Ei pidä tuomita tårta på tårta ennen kun on haistanut kökkärettä.
En ole koko ketjua lukenut. Tuli vain mieleeni veitsenkäytöstä sellainen seikka, joka käsitykseni mukaan usein unohtuu sillä harjoitellessa. Eli... Verinen veitsi on todella liukas kapine kädessä (ainakin sellainen jossa ei ole karhennuksia tms.). Sitä pitää siis puristaa yllättävän lujaa jotta sitä voi käyttää tehokkaasti. Edellämainitusta (puristus) johtuen kyseisen kapineen käyttö saattaa muuttua hitaammaksi ja muutenkin sellaiseksi, että pientäkään hienomekaanisuutta vaativa "kikkailu" jää pois ihan käytännön syistä.

Eli juoksevaa vaseliinia tms. astalon kahvaan ennen harjoittelua jotta voidaan myös simuloida sitä tilannetta, kun veitsi mies on saanut sisään jo vähintään yhden osuman.
When tyranny becomes law, rebellion becomes duty.
Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 20197
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL

Veitsiä vastaan toimiminen

#47

Viesti JanneM »

Ainakaan defendossa ei pääsääntöisesti opeteta hyökkäämään veitsellä, mutta muuten hyvä pointti.
Veri on liukasta ja sekin pitäisi ottas harjoittelussa huomioon. Esim rypsiöljyä käsiin aiheuttaa veren kaltaista liukjautta joka hankaloittaa otteiden pitämistä.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
American Defendo Academy
Pyjamasankari
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008

Veitsiä vastaan toimiminen

#48

Viesti Pyjamasankari »

En huomannut ainakaan, että olisi tullut ilmi ketjussa (en tosin lukenut vielä Paanarin ja Obmijoyn viestejä läpi) seuraavaa oleellista seikkaa, mutta muutamissa tilanteissa joissa olen ollut osallisena (veitsi vs. ihmisen nahka) se veistä vastaan toiminut henkilö tai siitä puukosta saanut henkilö ei havainnut sen olevan veitsihyökkäys.

Esim. kaksi kertaa näyttänyt sivusta katsottuna niin paljon alakoukulta tai sivukoukulta kylkeen, että väliin menon jälkeenkin meni useita minuutteja ennenkuin kukaan havaitsi, että reikä nahkassa sillä uhrilla. Uhri itsekään ei tajunnut, että sai puukosta ennenkuin näki reiän, luuli että toinen löi nyrkillä.

Toisella kerralla tekijä onnistui piilottamaan veitsen teon jälkeen narikan tiskin viereen (yritti päästä tekovälineestä eroon) ja toisella kertaa se löytyi tekijän kädestä kun vierestä nähdyn ns. alakoukun takia oli kaadettu tekijä selälleen jo, onneksi oli talvi ja hanskat kädessä kun ote osui suoraan terään työkaverilla. Kukaan muu kuin tekijä ei siis tiennyt tilanteissa puukosta mitään teon aikana, molemmissa tilanteissa paikalla oli kaksi järjestyksenvalvojaa, tekijä ja uhri.

Yksi eri kerta, jossa taas oli pelkästään me portsarit kohteena, havainnoitiin se puukonperä (punainen moran perä) tekoa yrittäneen henkilön kädestä hänen pitäessään kättä oman reiden sivulla ns. housunsaumalla ja portsarikaverini kerkesi molemmin käsin ranteeseen kiinni (hyvin pitkälle defendotyyppisellä tekniikalla hiukan eteennojaten vatsa takana ja kurottaen molemmin kämmenin ranteeseen), kun varoitin häntä havaitusta puukosta. Yritti vääntää ranteesta kohtuu hentoa nuorukaista nurin tai johinkin suuntaan, muttei kaatunut tai oikein edes horjunut vaikka painoeroa heillä oli varmasti yli 50 kiloa. Tekoa yrittänyt nuori sälli veti sen veitsikäden aivan koukkuun omaan vartaloonsa kiinni ja minä kerkesin kuristamaan hänet tajuttomaksi takaapäin, mun JV-kaveri oli edessä ranteessa kiinni sen koko ajan.

Koska useimmiten uhri ei havaitse hyökkääjän kädessä olevaa puukkoa (vaan luulee tämän lyövän nyrkillä tai tarttuvan kiinni), niin veitsipuolustuksissa tulisi ottaa tämä yllätysmomentti huomioon.

Sorry sekava ajatuksenvirta viesti. Voin koittaa avata paremmin myöhemmin, jos joku kohta liian sekava tai puuttellinen.
MikaelF
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 901
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki

Re: Veitsiä vastaan toimiminen

#49

Viesti MikaelF »

Ei ollut sekava ollenkaan vaan aika "straight to tee point - pun intended.." Syytä siis ehkä olettaa että hyökkäys on aina vetishyökkäys kunnes toisin todetaan - näkeekö joku siinä ongelmaa strategian tai taktiikan kannalta?
Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 28
Viestit: 2262
Lauteille: Maaliskuu 2006

Veitsiä vastaan toimiminen

#50

Viesti Paanari »

Tämähän jo selvää että, minä olen mistään mitään ymmärtämätön tolvana.
Osalla on selkee näkemys asiasta ja osa jauhaa kuulemaansa jumalan sanaa.
Olin huomaavinani että, fakta on että toinen jos esitteleepi teräänsä hälläpä ei ole aikomustakkan käyttäää sitä.
Hakeepi huomiota ja sitten onkin helppo kopauttaa ranteeseen tms...
Oikeessa elämässä kun peli pamahtaa käyntiin ei ole aikaa katella sitä terää.
Osuma ei tunnu, nopeesti liikkuva terä ikäänkuin "häviää" ilmaan.
Aina saat viillon ja ainut mitä voit valita mihin kohtaan otat sen.
Enkä mä dumaa eri tyylejä/lajeja kaikki on hyvästä.
Mä vaan lähestyn asioita toisella tapaa.
Kuten huutelu vastustajani Kyynikko tiettää verpaaliakropatia on hyvästä.

Kumu kiitos. anto taas uskoa omaan tekemiseen.
Jaska
ps kohta aukee puoti ja vedän lärvit
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE
Kuvake
Totte
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4384
Lauteille: Toukokuu 2008
Paikkakunta: Helsinki

Veitsiä vastaan toimiminen

#51

Viesti Totte »

Jo runsaasti hikoilevan treenikaverin kanssa treenaaminen simuloi asiaa jollakin tapaa, vaikka hiki ei varmasti ole yhtä liukasta kuin veri.
"Jos minulla olisi kaikki valta, etenisin tältä pohjalta, mutta harmi kyllä, minulla ei ole lainkaan valtaa."
- Osmo Soininvaara
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

Veitsiä vastaan toimiminen

#52

Viesti L.K. »

Onhan tuossa Jaskan kirjoituksessa pointtinsa kuten jo todettiin. Toisaalta, onko joku noita juttuja kiistänyt? Onko täällä joku väittänyt, että veitseä vastaan puolustautuminen on helppoa ja osumia ei tule? Jussin tuoma seikka, että ei ole huomannut tulleensa puukotetuksi on yleisesti aika tiedetty seikka ja näinhän se varmasti menee. Uhkatilanne on aina sitten eri jolloin se kaveri haluaa näyttää sitä veitseä ja hakea pelotetta siitä.

Kyse oli enepmi siitä, että millaiseen harjoitteluun kannattaisi perusharrastjaan panostaa. Eli millaisia ovat ne tyypilliset hyökkäykset. Aika ajoin tietenkin pitää tehdä myös niitä veemäisimpä harjoitteita.

KUkaan ei tietääkseni ole myöskään tässä väittänyt, että jos terä on esillä niin sillä ei hyökätä, usein vaan se taitaapi mennä niin että esittelijät epäröivät käyttöä, se kuka on päättänyt tuikata, ei siitä pyri varoittamaan. Kuitenkin se välinesidonnaisuus on aika vahva tekijä,tässäkin. Jos se veitsi on kädessä ja se "puolustaja" alkaa sitä vastaan toimimaan tavalla tai toisella, kyllähän se veitsenkantaja ensisijaisesti käyttänee veitsiä omiin hyökkäyksiinsä jos kykenee.

Eihän missään ip-tilanteessa eritoten voi tehdä jotain älyttömän selkeitä toimintamalleja tyyliin "tee aina x jos hyökkääjä tekee y:n". Harjoitellaan kylläkin niitä periaatteita tai miksi haluaa kutsua, mutta pitää olla soveltamiskykyä. Tätä ei pidä sekoittaa siihen että harjoitellaan 100 eri vaihtoehtoa.

Totta helvetissä muutenkin siitä pitäis lähteä että jos kaverilla on veitsi ja sen havaitset, etkä pysty siihen heti puuttuman aseettomana tehokkaasti/mahd.turvallisesti, pyri saamaan itsellesi jotain kättä pidempää myös. JOS paikalta pakeneminen ei ole mahdollista/vaihtoehto. Olisi kuitenkin ehkä myös aika nuivaa puuhaa lajin x treeneissä jatkuvasti treenata vain paikalta pakenemista (sitäkin toki hyvä treenata välillä) jos toinen kaivaa veitsen esiin?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 2758
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Veitsiä vastaan toimiminen

#53

Viesti Rojola »

Jussi Huusko kirjoitti: Koska useimmiten uhri ei havaitse hyökkääjän kädessä olevaa puukkoa (vaan luulee tämän lyövän nyrkillä tai tarttuvan kiinni), niin veitsipuolustuksissa tulisi ottaa tämä yllätysmomentti huomioon.
Tämä pitäisi ottaa huomioon kaikessa harjoittelussa.
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 18
Viestit: 18918
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Yhteystiedot:

Veitsiä vastaan toimiminen

#54

Viesti Andy »

Eikös Jim Wagner joskus takavuosina myynyt tekoverta käytettäväksi veitsitreeneissä? Se oli next step of self defence tai jotain. Mikäli muistan oikein, sitä seuraava askel olivat sitten irtoraajat. Kumpiakaan ei näköjään enää saanut tilattua Wagnerin nettisivuilta.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
joksanen
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 3170
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Turku

Veitsiä vastaan toimiminen

#55

Viesti joksanen »

Oar kirjoitti: Mutta esimerkiksi nämä tekniikat toimivat aivan varmasti paremmin kuin kierto-hyppypotkut.
[youtube][/youtube]
Mä ehdin vihdoin katsoa myös tämän videon kokonaan ja ihan hyvältä treeniltä näytti. Erityisesti jos harjoittelija on voimankäyttöammatissa ja sopii omalle kehonrakenteelle, veitsestä painiminen on luonnollisempaa. Samoin, jos on jo joutunut tilanteeseen, jossa oma liikkuminen on rajoitettua vaikka ryysyissä roikkumisen muodossa.

Mun pointti lähinnä oli se, että erilaisista syistä lähtien veitsikädestä kaksin käsin tarraaminen ei ole mikään graalin malja ja the ainoa oikea ratkaisu. Jotkut jatkokuvaukset tuntuivat myös aivan liian monimutkaisilta ja älyllisiltä noinkin kaaoottiseen tilanteeseen. Luonnollisesti, jos tarraamismahdollisuus ilmenee, ei sitä kannata väliinkään jättää. Ja sen jälkeen pyritään edullisempaan asemaan.

Samoin kun multa on typerää olettaa, että käteen jäädään kaksin käsin roikkumaan, on muilta typerää olettaa, että jäisi nyrkkeilyetäisyydelle laukomaan yksittäisiä takasuoria. Ylipäätään yksi tärkeimmistä elementeistä, mitä veitsellä tai muulla astalolla aseistautunutta vastustajaa vastaan kannattaa treenata, on eri aseiden luonnollisten etäisyyksien hahmottaminen. Nyrkein pääsee tietylle etäisyydelle, veitsellä toiselle ja pesismailalla kolmannelle. Eri asein varustautuneilla henkilöillä etäisyyspeli on jatkuvaa shakkia ja omalle suosikkietäisyydelle menoa. Vähän kuten Rojola aihetta sivusikin.

Kritisoisin ylläolevaa videota just etäisyyspelin puutteesta. Paitsi siinä yhdessä niskaantarrauskohdassa, jossa veitsimies oli jo uinut sisään. Tosin vähän turhan ahnaasti mun makuun, mut jotakuta muuta saattaa miellyttää.
Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 6
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Veitsiä vastaan toimiminen

#56

Viesti DeusVult »

Kaupoistahan saa sitä jotain naudan tms. verta ruuanlaittoon, siitä vaan läträämään ja kokeilemaan miten se vaikuttaa grippiin. Ei tartte arvailla eikä turvautua mihinkään simulaattoreihin. :)

edit. saa näytöksiinkin ihan uutta groovea, etenkin jos ei kerro yleisölle mistä se veri on tullut.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 25
Viestit: 24802
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Yhteystiedot:

Veitsiä vastaan toimiminen

#57

Viesti Mjölnir »

Andy kirjoitti: Eikös Jim Wagner joskus takavuosina myynyt tekoverta käytettäväksi veitsitreeneissä? Se oli next step of self defence tai jotain. Mikäli muistan oikein, sitä seuraava askel olivat sitten irtoraajat. Kumpiakaan ei näköjään enää saanut tilattua Wagnerin nettisivuilta.
Tekoverta ollaan käytetty jo "iät ja ajat" (vuodesta 2010 :D)
Kuva
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi
Kuvake
Rojola
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 2758
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Mullet City

Veitsiä vastaan toimiminen

#58

Viesti Rojola »

Nämä "vastatoimet" jättävät kyllä sanattomaksi...

[youtube][/youtube]
Janne Paavilainen

Master of illusion is a student of reality.

Harjoitteletteko te siellä Bujinkanissa oikein tuelta tätä asioiden ja sanomisten vääristelyä ja asiayhteyksien muuten vain sekoittelua?
Kuvake
L.K.
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 5
Viestit: 12812
Lauteille: Huhtikuu 2005
Paikkakunta: Kotka
Etulaji: Defendo
Yhteystiedot:

Veitsiä vastaan toimiminen

#59

Viesti L.K. »

Ehkä suutarin olis parempi pysyä lestissään...?
"He´s too much blackbelt for you"- Tuntematon setä ravintelissa.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 12
Viestit: 20822
Lauteille: Joulukuu 2007

Veitsiä vastaan toimiminen

#60

Viesti Lasse Candé »

:D
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 51 kurkkijaa