✋:. Meistä on hienoa, kun selailet Potkun, Pohjoismaiden suurimman kamppailulajiyhteisön keskusteluja. Toivottavasti löydät mielenkiintoisia keskusteluja ja otat reippaasti osaa niihin. Samassa voisit sallia Ad Block -ohjelmasi näyttää mainoksia Potkun sivuilla, jotta voimme jatkossakin ylläpitää näitä keskusteluja. Voit myös liittyä etupotkijaksi, jolloin yksi etusi on mainokseton Potku. Kiitos kun ymmärrät. 🙇♂️
Video ohjelmasta löytyy linkin takaa. Herää vain kysymys, että mihin tuo 3 minuuttia kovaa treeniä viikossa riittää ja miten se tehdään turvallisesti iäkkäille sohvaperunoille. Itse en ensimmäisenä alkaisi suositella mitään eräjuoksua viimeiset 30 vuotta liikkumatta ollelle eläkeläiselle. Puhumatta siitä, miten tämä oikeasti saadaan tekemään maksimisuoritus eikä löysäämään puolen minuutin jälkeen, kun alkaa maitohapot jyllätä kropassa?
Studio55.fi ohjelmassa tänään vieraillut lääkäri Antti Heikkilä uskoo, että liikunnassa laatu korvaa määrän. Hän kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan jopa kolmen minuutin intensiivinen treeni riittäisi koko viikoksi. Yli 20 minuuttia itseään ei saisi Heikkilän mukaan rasittaa.
–Äärimmäinen rasitus on luonnotonta. Ihminen on rakennettu siten, että teemme lyhytkestoisia, nopeita toimintoja täydellä teholla, mutta liikumme mahdollisimman ekonomisesti, rauhallisesti, lääkäri Antti Heikkilä tuumi päivän Studio55.fi-ohjelmassa.
– Kun tehdään mikä tahansa liike maksimaalisella suorituksella, se stimuloi elimistöä valtavasti. Se stimuloi sydäntä ja hengitystä. On tutkittu, että sydämen toiminta ja hengitys paranee.
– Mitä huonompi hengitys on, sitä huonompi elämä. Se ei ole kolesterolista kiinni, vaan hengityksestä.
Heikkilän mukaan kunnon kohotus ei vaadi paljon aikaa, vaan voit hyvin lyhyillä toimenpiteillä saada aikaan dramaattisen efektin.
– Englannissa on tehty pari tutkimusta, joiden mukaan riittää, että kerran viikossa kuntopyörällä kolme minuuttia painetaan täysillä, Heikkilä muistelee.
– Kukin vetää siihen tappiin kuin itse kykenee. Vanhinkin ihminen voi mennä omaa ääritilaansa.
Liikaa ei kuitenkaan saisi Heikkilän mielestä rasittaa itseään.
– Treeni ei saisi kestää yli 20 minuuttia, eikä sitä saa toistaa liian usein. Korkeintaan 3-2 kertaa viikossa.
–Jos liikunta menee yli 20 minuutin, niin elimistön stressihormonitasot alkavat kasvaa.
Mä katoin just jonku tollasen studio 55 haastattelun ja siinä Heikkilä perusteli näkemyksiään liikunnasta selittämällä jotain savannilla makailevista leijonista. Mun aivot taisi blokata loput siitä haastattelusta.
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
Miksei joku terveysalan ammattilainen sano, että polkekaa nyt pipari varmuuden vuoksi vähintään se tunti joka päivä. Saattaa olla liikaa, mutta ei varmasti liian vähän.
– Keskeiset isot kansantaudit ovat edelleen jäljellä. Sydän- ja verisuonitauteja on nimenomaan eläkeikäisellä väestöllä. Kohonnutta verenpainetta on jo nuoremmissakin ikäryhmissä. Myös tuki- ja liikuntaelinten sairaudet ovat yleisiä. Niissä tilanne on pysynyt suunnilleen ennallaan.
– Mielenterveyden häiriöt ovat yleisiä ja ne rajoittavat toiminta- ja työkykyä, mutta niissä on näkyvissä hentoa paranemista.
– Suotuisat muutokset ovat useimmissa tapauksissa selvimpiä ja voimakkaimpia varttuneimmissa ikäryhmissä. 30-44-vuotiailla monet sellaisetkin asiat ovat pysyneet ennallaan, joissa vanhemmissa ikäryhmissä on tapahtunut positiivista kehitystä.
Miten vanhemmalla polvella voi olla noita kun ne ei tiennyt näistä margariineista ja kevyttuotteista (jotka Antti Heikkilän mukaan on kaiken pahan alku ja juuri) mitään?
-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.
The idea that an individual might suffer from a sexual addiction is great fodder for radio talk shows, comedians and late night TV. But a sex addiction is no laughing matter. Relationships are destroyed, jobs are lost, lives ruined. Yet psychiatrists have been reluctant to accept the idea of out-of-control sexual behavior as a mental health disorder because of the lack of scientific evidence. Now a UCLA-led team of experts has tested a proposed set of criteria to define "hypersexual disorder," also known as sexual addiction, as a new mental health condition.
The memory of having eaten a large meal can make people feel less hungry hours after the meal, according to research published December 5 in the open access journal PLOS ONE by Jeffrey Brunstorm and colleagues from the University of Bristol. The researchers showed volunteers either a small or large portion of soup just before lunch, and then manipulated the amount of soup they actually consumed by means of a covert pump that could refill or empty a soup bowl without the eater noticing.
Andy kirjoitti:
Video ohjelmasta löytyy linkin takaa. Herää vain kysymys, että mihin tuo 3 minuuttia kovaa treeniä viikossa riittää ja miten se tehdään turvallisesti iäkkäille sohvaperunoille. Itse en ensimmäisenä alkaisi suositella mitään eräjuoksua viimeiset 30 vuotta liikkumatta ollelle eläkeläiselle. Puhumatta siitä, miten tämä oikeasti saadaan tekemään maksimisuoritus eikä löysäämään puolen minuutin jälkeen, kun alkaa maitohapot jyllätä kropassa?
Tästähän taisi olla se ohjelmakin, riitti kun veti 20 sekuntia kerralla täysiä ja teki kolme sarjaa. Itsekin näkisin ongelmana täyden tehon, 20 sekuntia on pitkä aika vetää täysillä. Siinä ohjelmassa jossa tätä käsiteltiin ja jätkä polki sen 3x20s, kolme kertaa viikossa, niin sillä oli tsemppaaja apuna huutamassa siinä vieressä. Täysiä tekeminen ei ole erityisen mielekästä, jonkun aikaa voi tuntua hienolta että saa homman tehtyä lyhyessä ajassa, mutta kyllä tekemisen kynnys kasvaa koko ajan jos se tuntuu pahalta ja se pitäisi tehdä vielä yksinään kuntopyörällä, jonka polkeminen ei sekään ole kovin hääviä. Veikkaanpa että Heikkiläkään ei tuota treeniä ole tehnyt pitkään aikaan.
Yet psychiatrists have been reluctant to accept the idea of out-of-control sexual behavior as a mental health disorder because of the lack of scientific evidence.
Hyvä että etenee, koska tunnen ihmisen jolle tuo on aika iso ongelma. Lainaus naurattaa, aika moni tiedettä harjoittava tukehtuu pullaansa, kun psykiatria moittii teoriaa tieteellisten todisteiden puutteesta.
"Marriage is for how long you can hack it, divorce is eternal. " Louis C.K.
Tieteilijät ovat ihmetelleet pitkään, kuinka hippokampus säätelee hermosolujen välisiä yhteyksiä. Liian suuren hermosolujen välisten yhteyksien määrän on huomattu saattavan laukaista epileptisiä kohtauksia ja liian pienen määrän aiheuttavan aivojen rappeutumista.
Georgetownin yliopiston lääketieteellisessä tutkimuskeskuksessa Yhdysvalloissa on havaittu, että synapsit, jotka yhdistävät erityyppisiä hermosoluja toisiinsa hippokampuksessa, pitävät yhteyksien määrän optimaalisena.
Toivottavasti tuosta on vielä hyötyä epileptikoille.
Tutkijat ovat jo kauan tienneet, että umpilisäke koostuu imusolmukkeiden kaltaisesta kudoksesta, jossa on paljon valkoisia verisoluja. Nämä taas ehkäisevät infektioiden syntymistä.
Tutkijoiden uuden havainnon mukaan umpilisäke voi toimia suoliston "hyvän" bakteerikannan turvapaikkana. Kun elimistöön pääsee haitallisia mikrobeja, voivat ne tappaa kaikki suoliston hyödylliset bakteerit. Tuolloin on tärkeää, että hyödyllistä bakteerikantaa on jossakin suojassa, mistä ne pääsevät jälleen levittäytymään, kun infektiohyökkäys on ohi.
Umpisuoli - ja lisäke eivät ole vain ihmisten ja suurten apinoiden erikoispiirre. Uusien löytöjen mukaan ne ovat yllättävän yleisiä nisäkkäillä.
Tää lienee sopivin ketju, artikkeli käsittelee pääosin keliakiaa.. Että jaaha, terveysasioita on tutkittu ja tehty suosituksia ja liekö nyt sitten niin että seuraussumma on negatiivisen puolella...?
BLAME for the increase of celiac disease sometimes falls on gluten-rich, modern wheat varietals; increased consumption of wheat, and the ubiquity of gluten in processed foods.
Yet the epidemiology of celiac disease doesn’t always support this idea. One comparative study involving some 5,500 subjects yielded a prevalence of roughly one in 100 among Finnish children, but using the same diagnostic methods, just one in 500 among their Russian counterparts.
Differing wheat consumption patterns can’t explain this disparity. If anything, Russians consume more wheat than Finns, and of similar varieties.
Neither can genetics. Although now bisected by the Finno-Russian border, Karelia, as the study region is known, was historically a single province. The two study populations are culturally, linguistically and genetically related. The predisposing gene variants are similarly prevalent in both groups.
Maybe more telling, this disparity holds for other autoimmune and allergic diseases. Finland ranks first in the world for Type 1 autoimmune diabetes. But among Russian Karelians, the disease is nearly six times less frequent. Antibodies indicative of autoimmune thyroiditis are also less prevalent, and the risk of developing allergies, as gauged by skin-prick tests, is one-fourth as common.
What’s the Russians’ secret?
“It’s a remote territory of Russia,” says Heikki Hyoty, a scientist at the University of Tampere in Finland. “They live like Finns 50 years ago.”
At the time of this research, roughly a decade ago, Russia’s per-capita income was one-fifteenth of Finland’s. Analysis of house dust and potable water suggests that the Russian Karelians encountered a greater variety and quantity of microbes, including many that were absent in Finland.
...
“We could probably prevent celiac disease if we just give the same environment to the Finnish children as they have in Karelia,” says Dr. Hyoty. “But there’s no way to do it now, except to move the babies there.”