Virtuaalikehässäkin voi rymistellä – esittelyssä parhaat kamppailulajipelit

Kaipaavatko vanhat luusi ja lihaksesi hieman lepoa rankan matsin tai harjoittelujakson jälkeen? Lepo on osa onnistunutta treeniä, joten laske hetkeksi takamuksesi pehmeille sohvatyynyille, nosta jalat pöydälle ja nauti olostasi.

Ah auvoa… vaan entä sitten? Tylsäähän sitä tulee pelkästään istuskellessa, eikä tv-tarjontaa jaksa kukaan katsella kovin pitkään. Onneksi vaivaan on olemassa lääke, johon ei tarvita edes reseptiä. Virtuaalikehässäkin voi nimittäin rymistellä yhtä lailla kuin fyysisessäkin, kunhan ottaa suunnan kohti jotakin parhaista kamppailulajipeleistä. Mitään sen suurempaa lajitreeniä ei tarvita, sillä jokainen alla esitellystä kolmesta huippupelistä aukeaa hitaamillekin alta aikayksikön. Ei siis muuta kuin asiaan!

King of the Cage oli kaikkien aikojen ensimmäinen MMA-kolikkopeli

Otetaan ensimmäisenä esittelyyn jo aika legendaariseksi muodostunut King of the Cage, joka oli vuonna 2015 ilmestyessään kaikkien aikojen ensimmäinen MMA-kolikkopeli. Se lainaa nimensä tietysti kuuluisalta vapaaotteluorganisaatiolta, joka toimii Kaliforniasta käsin. Tätä Next Gamingin valmistamaa slottipeliä kannattaa pelata nimenomaan oikealla rahalla. Se tietää samalla sitä, että fiksu pelaaja etsii itselleen bonuksen, jolla todennäköisyyksiä saa viilattua itselleen edullisemmiksi. Hyvä paikka bonusten löytämiseen on CasinoWings.com, josta pääset valitsemaan itsellesi sopivan tarjouksen helposti.

Aiemmin ainoastaan fyysisenä peliautomaattina Jenkeissä toiminut peli on aika vanhanaikainen uusimpiin videokolikkopeleihin verrattuna, mutta graafisen loiston puute korvataan tunnelmalla täydellisesti. Pelissä pääset astumaan kehään kovimpien vapaaottelutähtien kanssa ja näyttämään, miksi juuri sinä ansaitset saada palkintorahat itsellesi. Laita kaikki peliin sohvasi suojista, iske vastustajat kanveesiin ja kokeile, olisiko MMA sittenkin se omin lajisi. Mukana on mahdollisuus voittaa ilmaiskierroksia, joilla jaetaan yleensä ne pelin suurimmat palkintorahat.

Fight Night on edelleen konsolinyrkkeily numero yksi

Nyrkkeilypelien historia on pitkä ja kirjava. Jo kultaisella 80-luvulla nähtiin monia mainioita nyrkkeilypelejä, joista ehkäpä hauskin oli ”Mike Tyson’s Punch-Out!!”. Näillä peleillä ei tosin enää ole juurikaan muuta kuin nostalgia-arvoa, sillä markkinoille on varsinkin 2000-luvun alkupuolella tullut liuta todella kovan tason nyrkkeilypelejä.

Yksi on niistäkin ylitse muiden. EA Sportsin vuonna 2004 julkaisema alkuperäinen Fight Night oli loistava peli, joka muuttui vielä paremmaksi seuraavana vuonna, kun pelistä julkaistiin paranneltu kakkososa, Fight Night Round 2. Xboxilla, Playstation 2:lla ja Gamecubella toimiva peli on edelleen konsoleilla pelattavista nyrkkeilypeleistä selvästi paras, ainakin jos hakusessa on enemmän nyrkkeilysimulaattori kuin aivoton mätkintä. Jälkimmäisen lajityypin ystäville suosittelemme Knockout Kings -pelisarjaa, jossa realismilla on heitetty vesilintua.

Koska alkuperäinen Fight Night oli kaikinpuolin niin onnistunut teos, ei EA lähtenyt kakkososassakaan keksimään pyörää uudelleen. Pelisarjan upein innovaatio on erilaisten iskukombojen siirtäminen suoraan oikealla tatilla käytettäväksi. Pelaajan ei siis tarvitse tässä pelissä opetella ulkoa erilaisia sarjoja tappelupelien tapaan, vaan melkeinpä kaikki hoituu näppärästi tattia heiluttamalla.

Erityistä kiitosta on annettava myös siitä, kuinka hyvin nyrkkeilijöiden liike kehässä on saatu mallinnettua. Kun lähes kaikki nyrkkeilypelit ennen Fight Nightia tuntuivat joko tervassa tarpomiselta tai jäällä luistelemiselta, on tässä pelissä saatu kaikki kohdalleen. Nyrkkeilijä liikkuu niin kuin pitääkin, joskin väsymyksen mallinnus on tältä osin jäänyt hieman puolitiehen. Se on kuitenkin vanhentuneiden grafiikoiden lisäksi ainoa moitteen sana, jonka tästä mestariteoksesta uskallamme sanoa. Jos et vielä ole kokeillut, tee se nyt – onhan peli kerännyt kehuja Potku.netin foorumillakin aina silloin tällöin.

WWE 2K14 tuo show-painipelit nykyaikaan

Kuten kaikki varmasti tietävät, show-paini on Yhdysvalloissa aivan uskomattoman suosittua. Siksi ei olekaan mikään ihme, että lajista on valmistettu todella paljon erilaisia pelejä. Näistä mielestämme paras on vuoden 2013 lopulla julkaistu WWE 2K14, joka toimii sekä PlayStation 3:lla että Xbox 360:llä.

Kyseessä on jokaisen show-painifanin märkä uni. Tämä peli julkaistiin Wrestlemanian 30-vuotisjuhlavuonna, minkä ansiosta siihen panostettiin oikein kunnolla. Mukana on loistava ”30 Years of Wrestlemania”-tila, jossa pääsee elämään uudelleen 46 ikimuistoisinta ottelua Wrestlemanian historiassa.

Idea on juuri niin hyvä kuin miltä se kuulostaakin, eikä show-painiminen yksinpelinä ole koskaan ollut yhtä hauskaa kuin tässä pelissä. Näissä otteluissa pelaajan tehtävänä on suorittaa juuri niitä legendaarisimpia liikkeitä, joita matseissa on nähty ja joilla niitä on ratkaistu. Kun pelimekaniikkakin on kunnossa, ei tästä oikeastaan ole enää muuta sanottavaa kuin ”It’s time to play the game”.

Vastaa