Viisi hyvää sovellusta kamppailulajeja harrastavan älypuhelimeen

On paljon sellaisia kamppailulajeja, joiden juuret ulottuvat kauas historiaan. Niitä on opetettu jo vuosisatojen ajan ja tieto lajista on siirtynyt sukupolvelta toiselle. Koskaan aikaisemmin ei kuitenkaan ole ollut yhtä helppoa saada yksityiskohtaista tietoa itseä kiinnostavasta kamppailulajista. Nykyään on todella helppoa hakea tietoa itseään kiinnostavasta aiheesta. Tarvitaan vain sopiva laite ja nettiyhteys, jolloin eteen avautuu valtava tietopankki.

Jos kamppailulajit kiinnostavat, hakeudutaan silloin useimmiten kuntosalille tai dojolle opettelemaan lajin tekniikoita kädestä pitäen. Monesti judon, aikidon, karaten, taekwondon, muay thain ja muiden kamppailulajien harrastajat innostuvat lajistaan siinä määrin, että lajia tulee seurattua ja opiskeltua myös salin ulkopuolella.

Teknologia mahdollistaakin nykyään paremmin kuin koskaan aikaisemmin sen, että itsepuolustuksesta ja eri kamppailulajien tekniikoista saa yksityiskohtaista tietoa verkosta. Erilaisia mobiilisovelluksia on olemassa tähän tarkoitukseen ja moni käyttääkin niitä esimerkiksi tekniikoiden ja liikkeiden kertaamiseen vaikkapa matkalla treeneihin tai silloin kun harjoittelemaan ei pääse syystä tai toisesta.

Lisäksi tarjolla on runsaasti viihteellisempiä sovelluksia kuten erilaisia pelejä. Ne kuljettavat kamppailulajeista innostuneen hetkessä keskelle jännittäviä ja toiminnantäyteisiä hetkiä. Kamppailulajiaiheiset pelit ovatkin nousseet nopeasti suureen suosioon paitsi mobiilisovelluksissa, myös nettikasinoilla, jotka ovat kiireen vilkkaa lisänneet valikoimiinsa uusia kamppailulajeihin keskittyviä slotteja. Muun muassa https://www.kolikkopelit.com tarjoaa hyviä pelejä, kuten suloisia kung fu -liikkeitä vilisevän The Legend of Shangri-La: Cluster Pays -slotin.


Seuraavaksi esitellään muutamia hyviä kamppailulajeihin tavalla tai toisella liittyviä sovelluksia, jotka voit ladata puhelimeesi tai tabletillesi.

Rebirth of Martial Arts

Rebirth of Martial Arts eli ROMA on mielenkiintoinen interaktiivinen sovellus, jossa yhdistellään eri itsepuolustuslajeja. Tässä pelissä pelaaja voi kehittää hahmoaan harjoittelemalla haluamaansa kamppailulajia ja edetä mestariksi saakka. Pelissä voi treenata omia taitojaan ja kamppailla erilaisia vastustajia vastaan. Interaktiivisen siitä tekee se, että tarjolla on sekä yksinpeli- että moninpeliversio, joten halutessaan voi pelissä haastaa toisen kamppailulajeista innostuneen pelaajan missä päin maailmaa tahansa.

Mukana tässä pelissä on useita suosittuja kamppailulajeja kuten taekwondo ja judo, mutta toisaalta pelistä puuttuvat muun muassa jujutsu ja kickboxing, jotka tekisivät siitä varmasti vieläkin mielenkiintoisemman.

Tae Kwon Do Martial Arts

Jos joskus on pohtinut, miten itse toimisi tilanteessa, jossa joutuu jonkun hyökkäyksen kohteeksi kadulla, kannattaa ehdottomasti ladata laitteelleen mobiilisovellus nimeltä Tae Kwon Do Martial Arts. Tämän mobiilisovelluksen kautta voi opetella itsepuolustustekniikoita kymmenen tavanomaisimman aseettoman hyökkäyksen varalta. Esitettävät tekniikat perustuvat taekwondoon.

Tämä sovellus sopii loistavasti käytettäväksi niin miehille kuin naisillekin ja se sisältää runsaasti havannoillistavia videoita, jotka tekevät opettelemisesta huomattavast helpompaa.

BJJ Ju-Jitsu for the Street

Sovellus nimeltä BJJ Ju-Jitsu for the Street on hiukan samankaltainen kuin Tae Kwon Do Martial Arts, sillä myös siinä opetetaan keinoja itsepuolustukseen yllättävien hyökkäysten varalta. Tässä käyttäjäystävällisessä sovelluksessa esitellään lähinnä brasilialaisen jujutsun tekniikoita.

Learn Martial Arts

Mikäli kamppailulajit kiinnostavat yleisesti tai jos on kiinnostunut vertailemaan eri lajeja keskenään ja löytämään sitä kautta itselleen mieluisimman lajin esimerkiksi harrastettavaksi, on Learn Martial Arts siihen oivallinen sovellus. Tässä mobiilisovelluksessa on tarjolla oppitunteja ja harjoitussessioita kaikissa yleisimmissä kamppailulajeissa. Mukana ovat esimerkiksi judo, kung fu, taekwondo, karate ja myös hiukan vähemmän tunnettuja kamppailulajeja kuten aikido, jiu jitsu, tai chi ja jopa capoeira.


Learn Martial Arts on tavattoman monipuolinen sovellus, joka mahdollistaa näiden lajien treenaamisen myös kotioloissa täysin ilmaiseksi. Vaikka parhaiten lajissa harjaantuukin kun sitä treenaa oikealla salilla, on Learn Martial Arts loistava tapa hioa tekniikoitaan, ammentaa uutta inspiraatiota ja ymmärtää paremmin kamppailulajien välisiä eroja. Parasta on se, että sovellus on täysin ilmainen.

Karate Fighting Tiger 3D 2

Vauhtia ja villejä tilanteita tarjoaa mobiilisovellus nimeltä Karate Fighting Tiger 3D 2. Kyseessä on hauska, täysin ilmainen karatepeli, jossa pelaajan täytyy rökittää vastustaja tatamilla. Peli on nopeatempoinen ja sulava ja myös graafisilta ominaisuuksiltaan laadukas.

Vastaa