Vapaapaini kiinnostaa nyt! Nämä harrastukset kasvattavat suosiotaan

 

Oletko miettinyt kamppailulajin vaihtamista tai osaamisesi laajentamista eri harrasteisiin? Harrastaminen on tärkeää kaikkina ikävuosina ja uusien harrastusten sekä mielenkiinnon kohteiden löytäminen on tärkeää kaikille. Jos olet vakavasti vannoutunut kamppailulajien ystävä, kannattaa sinun kokeilla uusia lajeja jo sen takia, että omat taitosi myös päälajin saralla paranevat, kun haastat aivojasi uudella tavalla. Samalla opit käyttämään kehoasi monipuolisemmin. Muut harrasteet ja ajanviete saattavat hyvinkin auttaa sinua kamppailulajien kanssa. On hyvä muistaa, että kehosi ja mielesi tarvitsevat palautumista ja rauhoittumista rankkojen treenien oheen.

Kaikkien suomalaisten suosikkiharrastus on edelleen perinteinen kävelylenkki. Jos kuitenkin tarvitset muita ideoita, tässä artikkelissa esitellään viisi harrastusta, joiden suosio on ollut kasvussa viime vuosina. Valitse näistä omasi ja kenties voit innostua aivan uudella tavalla!

Vapaapainia harrastavat nyt myös nuoret

Show- eli vapaapaini on rantautunut Suomeen viimeisen kahden vuosikymmenen aikana, ja nykyään sen harrastaminen on sallittua myös nuorisotasolla. Laji juuret juontavat aina Antiikin Kreikkaan asti ja se on saanut vaikutteita esimerkiksi brasilialaisesta jujutsusta. Vapaapainin suosiota on kuitenkin luotsannut erityisesti UFC-villitys, ja tahtoessasi voit tähdätä ihan UFC-ottelijaksi asti. Lajin viehätys on erityisesti sen suoraviivaisuudessaan ja adrenaliinivoittoisessa toiminnassaan. Lajissa nimittäin saa käyttää melko vapaasti erilaisia potkuja, lyöntejä, kuristuksia, heittoja, lukkoja ja kamppauksia. Vaikka laji nähdään yhtenä iskuherkimmistä kamppailulajeista, on lajin yksi tärkeimmistä opeteltavista taidoista nimenomaan iskujen välttäminen tai lieventäminen. Tämä laji varmasti kehittää sinun reaktionopeuttasi ja voimaasi.

Nettipokeri teki korttipeleistä taas hitin

Pokeri on ollut suosittua ajanvietettä jo monia satoja vuosia. Pokeri on yksi monista verkkoon levinneistä harrastuksista, ja tämän suosiota todistavat myös useat nettiturnaukset ja -kilpailut, joita verkossa on tarjolla. Myös televisioturnaukset, jossa katsojana pääset näkemään kaikkien pelaajien kortit, ovat olleet omiaan nostattamaan buumia. Pokeri on siinä mielessä hyvä harraste kamppailulajien tasapainoksi, että pelissä tarvitaan keskittymiskykyä ja strategista silmää. Vireä ja strateginen mieli on lisävahvuus myös monessa kamppailulajissa. Peli voi olla myös mainio rentoutumisen lähde ja tapa viettää aikaa ystävien kanssa. Yksi erityisen hyvä puoli harrastuksessa on myös sen laaja saatavuus. Vaikka asuisit kaukana kaupungeista tai tärkeistä palveluista, voit pelata pokeria mistä vain.

Padelin suosio räjähti käsiin

Padel on ehkä suurin viime vuosien harrastussensaatioista. Se on kolminkertaistanut suosionsa kahden viimeisen vuoden aikana ja 100 000 harrastajan rajapyykin uskotaan rikkoutuvan jo lähiaikoina. Tämä hittimailaurheilulaji yhdistää tenniksen ja squashin piirteitä toisiinsa, mutta pelissä voi hyödyntää myös kentän sivu- ja takaseiniä. Tämä taasen tekee lajista hieman hitaamman esimerkiksi tennikseen verrattuna ja lajin pelaamiseen pääsee nopeammin kiinni. Lajin suosion uskotaankin perustuvan juuri tähän. Pelaaja pääsee kokemaan onnistumisen tunteita heti ensimmäisellä pelikerralla ja tähän tunteeseen on helppo ”jäädä koukkuun”. Laji on loistava tapa harjaannuttaa reaktiokykyä sekä käsi-silmä-koordinaatiota ja peruskuntoa. Tämä peli vie mukanaan!

Nyt nuoret miehetkin neulovat

Viime aikoina yleistynyt etätyökulttuuri on tuonut myös mukanaan harrastuksia, joita voi harrastaa täysin oman kodin rauhasta käsin — ja vieläpä nimenomaan käsin. Yksi näistä harrastuksista on iän ikuinen kädentaito eli neulonta. Nykyään tämä ei ole ainoastaan eläkeläisten harrastus, vaan neulontaa harrastavat kaiken ikäiset ja sukupuoliset. Rankkoja kamppailulajeja harrastavalle henkilölle tämä voi olla hyvää vastapainoa luovaa tekemistä. Neulonnan on nähty myös parantavan henkilön keskittymiskykyä sekä käsi-silmä-koordinaatiotaitoja. Nykyelämän kiireen keskellä neulonta mahdollistaa niin sanotun mindfullnessin harjoittamisen, mutta samalla sinulla on mahdollisuus käyttää luovuuttasi uudella tavalla. Ja mitä parasta, lopputuloksena neulotut villasukat lämmittävät sydämen lisäksi omiasi tai rakkaittesi varpaita läpi tulevan talven!

Frisbeegolf yhdistää vanhaa ja uutta

Frisbeegolf on vielä suhteellisen uusi urheilulaji, mutta sen suosio on jo valtaisaa. Tähän mennessä Suomessa on jopa 200 000 frisbeegolfin harrastajaa. Suomi on myös menestynyt erityisen hyvin ammattilaistasolla, ja halutessasi sinulla on tarjolla paljon kehittymismahdollisuuksia. Lajissa yhtyy nimensä mukaisesti frisbeekiekon heittäminen ja golfin mukautetut säännöt. Frisbeegolfissa pääset nauttimaan osasta golfin hyötyjä, kuten keskittymiskyvyn, tarkkuuden ja peruskunnon parantamisesta, mutta lajilla on paljon nuorekkaampi imago, ja sen parissa ei tarvitse välittää tiukoista pukukoodeista tippaakaan. Frisbeegolf on myös golfia huomattavasti halvempi harrastus, sillä ilmaisia tai edullisia frisbeegolfratoja löytyy ympäri Suomea ja näitä rakennetaan jatkuvasti lisää.

Uuteen harrastukseen ei tarvitse sitoutua heti loppuelämäksesi vaan voit kokeilla yhtä, vaikka aina puoli vuotta kerrallaan. Tarkoitus on kuitenkin nauttia uuden lajin tuomista innostuksen ja onnistumisen tunteista sekä kasvattaa osaamistasi monipuolisemmaksi. Joko löysit uuden harrastuksesi?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.