Vapaaottelu ja kryptovaluutta – Riskinotto kunniaan

source: pxhere.com

 

Mixed Martial Arts (MMA) eli vapaaottelu on viime vuosina nostanut suosiotaan, etenkin vedonlyöjien sekä sponsoreiden keskuudessa.

Vapaaottelu on yleinen nimitys erilaisille täyskontaktikamppailulajeille. Vapaaottelussa on yhdistetty useita tekniikoita eri kamppailulajeista ja säännöt ovat vaihtelevia. Yleensä vapaaottelun säännöissä sallitaan iskut, lukot, matto- sekä pystytekniikat. Ottelut käydään normaalisti kehässä.

Katsojia vapaaottelussa koukuttaa varsinkin lajin nopeatempoisuus sekä vaihtelevuus. Myös media kokee vapaaottelun kiehtovampana ja mielenkiintoisempana kuin muut kamppailulajit, mikä johtuu muun muassa jo edellä mainitusta vedonlyöjien mielenkiinnosta lajia kohtaan.

Suomessa vapaaottelua harrastetaan ympäri maata, juniorista senioriksi. Jäsenseuroja löytyy ympäri Suomea ja vapaaotteluun liittyviä tapahtumia järjestetään lähes kuukausittain. Tästä kamppailulajista kiinnostuneilta ei vaadita sen kummempia ominaisuuksia, vaikka toki hyvä peruskunto ja tässä lajissa varsinkin peloton asenne ovat arvokkaita piirteitä lajin aloittamisesta kiinnostuneelle.

Vapaaotteluun liittyvä vedonlyönti, kannatus ja sponsorisopimukset Suomessa ovat vielä lapsenkengissä verrattuna niiden määrään maailmalla, jossa varsinkin viime aikoina suosiotaan kasvattanut kryptovaluutta on osoittanut kiinnostusta kuuluisien vapaaottelijoiden keskuudessa. Täällä pohjolassa monille tutumpi pelimuoto on toistaiseksi esimerkiksi pokerin reaaliaikaiset turnaukset.

Kryptovaluutta on digitaalinen virtuaalivaluutta ja erilaisia kryptovaluuttoja on noin 1900 kappaletta. Kryptovaluuttojen arvo joulukuussa 2017 oli 492 miljardia dollaria. Pienistä summista ei siis ole puhe, vaikka kyseessä onkin virtuaalivaluutta. Kryptovaluutan laillisuudesta on käyty paljon keskustelua ja sen hyväksyttävyys vaihtelee maittain. Tähän mennessä tunnetuin tapaus on Kiina, joka on kieltänyt kaiken kryptovaluutan käytön koko maan finanssialalla.

Legendan mukaan “rapakon” takana kaikki on suurempaa ja vapaaottelun tapauksessa sanonta osuu naulan kantaan. Vuoden 2018 alkupuolella media täyttyi otsikoilla siitä, kuinka maailmankuulu amerikkalainen vapaaottelija Michael Chandler otteli kryptovaluuttaa pyörittävän Coinlionin kannattamana.

Haastattelussa Chandler kommentoi, että yhteistyötarjous oli tullut täydelliseen saumaan, koska vasta hiljattain hän oli tutustunut tarkemmin kryptovaluuttaan ja se oli hänelle henkilökohtaisesti erittäin mielenkiintoinen aihe.

Chandlerin mukaan vapaaottelu lajina on kuin kryptovaluutta; sen suosio on nousussa, siihen sisältyy useita muuttujia ja riski on suuri, mutta voiton mahdollisuus on aina olemassa. Hän ohjeistaa, että vapaaottelua voi oppia vain harjoittelemalla lajin ammattilaisten kanssa, kuten myös kryptovaluutan saloihin kannattaa tutustua alan gurujen ohjeistamana. Juurikin tästä syystä Chandler sopi yhteistyösopimuksen Coinlionin kanssa mielellään. Hän uskoo, että edessä on pitkä yhteistyö, ja että isoja investointeja on mahdollista toteuttaa tulevaisuudessa kryprovaluutan myötä. Hän ei suinkaan ole ensimmäinen kryptovaluutasta kiinnostunut vapaaottelija. Taannoin toinen kuuluisa amerikkalainen vapaaottelija, Rory Macdonald, niin ikään investoi kryptovaluuttaan.

Maailmantalouden tulevaisuuden ennusteiden mukaan kryptovaluutan odotetaan nostavan suositaan roimasti seuraavien 5-10 vuoden aikana. Kuten monissa muissakin aiheissa, kuuluisat ihmiset inspiroivat tavallisia tallaajia. Tästä syystä monet kryptovaluuttaa tarjoavat yritykset yrittävät parhaansa mukaan sopia yhteistyösopimuksia julkisuuden henkilöiden kanssa. Onnistuneiden yhteistyökuvioiden seurauksena median otsikoihin pääsy on lähes taattua ja sitä kautta näkyvyyttä on mahdollista laajentaa.

Yhteistyökuvioiden ja sponsoroinnin lisäksi vapaaotteluun lajina liittyy vahvasti myös jo edellä mainittu vedonlyönti, joka on suosittua lajin seuraajien keskuudessa. Tämän seurauksena on luotu useita vedonlyöntisivustoja, jotka tarjoavat siihen erilaisia mahdollisuuksia. UFC eli “Ultimate Fighting Championship” on yksi maailman suurimmista vedonlyöntikohteista. Alan ammattilaiset ohjeistavat, että vedonlyönnissä kannattaa ottaa huomioon muun muassa pelaajan fyysinen kunto ja erikoisosaaminen, sekä mahdollinen kotietu. Usein netistä löytääkin paljon tietoa pelaajista ja näin ollen pelaajan profiiliin tutustuminen ennen rahojen likoon laittamista on helppoa ja kätevää.

Jos vedonlyönti ilman aiempaa kokemusta kuitenkin tuntuu liian riskialttiilta ja jännittävältä, niin nettikasinoita löytyy nykyään runsain mitoin internetistä. Pokeria voi aloittaa pelaamaan pienellä panoksella ja vähäisenkin pelikokemuksen omaavana itseluottamus kohoaa ja muu vedonlyönti alkaa tuntua varmemmalta sijoituskohteelta. On tärkeää muistaa, että niin riski kuin mahdollisuus voittoonkin ovat olemassa ja näin ollen vedonlyönti ja etenkin pokerin pelaaminen muistuttavat luonteeltaan vapaaottelun harjoittamista ja kryptovaluuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *