Urheilun merkitys nykymaailmassa 

Urheilun ja liikunnan merkitys on ihmiselle kiistatta tärkeä. Liikunta on olellinen osa terveellistä elämäntapaa, jonka avulla pystymme voimaan paremmin ja selviytymään päivittäisistä asioista paremmin kuin muuten.

Urheilu tarjoaa myös oivan mahdollisuuden kisailuun ja kamppailuun yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti. Kamppailulajeilla on tässä tärkeä osa tarjoten mahdollisuuden kamppailla turvallisesti, jotta oikeassa elämässä mahdolliset jännittävät tilanteet eivät aiheuttaisi jännittyneisyyttä niin paljoa. Kamppailulajien avulla on mahdollista hakea jännitystä, kuten myös esimerkiksi https://nomini.com/fi/ kaltaisilta nettikasinoilta.

 

 Kamppailulajit ovat yksi puhtaimmista kamppailun muodoista eri urheilulajien keskuudessa. Vaikka jalkapallossa, koripallossa ja vaikkapa tenniksessäkin kamppaillaan keskenään, on kyseessä kovin erilaista kilpailua kuin kamppailulajeissa. Kamppailulajit ovat lähempänä oikean elämän fyysistä kamppailua.

 Tarvitsemme liikuntaa

Kaikki tietävät, että ihminen tarvitsee liikuntaa. Liikunta on tärkeä osa aktiivista ja terveellistä elämäntapaa. Liikunta auttaa meitä voimaan paremmin saaden meidät tuntemaan olomme virkeämmäksi.

Liikunta ennaltaehkäisee monia sairauksia sekä auttaa painonhallinnassa. Mielelle sen vaikutus on niin ikään erittäin tärkeä, jonka avulla on mahdollista hallita esimerkiksi stressiä sekä muita tunnetiloja.

 

Liikunnan ei aina tarvitse olla varsinaista hammasta purren harrastettua urheilua, vaikka sellaisellakin on oma merkityksensä. Liikunnan positiivisiin vaikutuksiin pääsee käsiksi kuitenkin jo paljon pienemmälläkin työllä ja kevyt hikiliikunta voi olla merkittävä apu moniin asioihin.

 

Myös arkiliikunta auttaa moneen asiaan. Lisäämällä esimerkiksi kävelyä tai pyöräilyä jokapäiväisessä elämässä, on helposti mahdollista vaikuttaa omaan terveydentilaan niin fyysisesti kuin henkisestikin.

 

Ihmiset liikkuvat nykyään vähemmän kuin aiemmin ja tämä näkyy jo nyt. Jos tulevaisuudessakin tilanne pysyy samana, voi edessä olla haastavat ajat, kun yhä useampi ihminen on liikunnallisesti huomattavasti heikommassa kunnossa kuin aiemmin. Tästä seurauksena on hurja kasvu tuki- ja liikuntaelinsairauksissa.

 

Ongelmana on etenkin se, että nykyajan ihminen ei välttämättä tarvitse esimerkiksi työnsä suorittamiseen kovinkaan kummoista kuntoa. Kunto ei kehity toimistotyössä, mutta toimistotyöntekijällekin olisi tärkeää pysyä kunnossa yleisen terveyden sekä monen muun hyödyn takia.

 

Urheilu on ennen kaikkea kilpailua

 

Urheilu on hyvä erottaa pelkästä liikunnasta. Urheilu on liikunnan erillinen osa, joka pitää sisällään myös kilpailuelementin. Urheilu ei välttämättä ole perinteistä kahden joukkueen tai pelaajan välistä pallopeliä, vaan se voi olla myös esimerkiksi itsensä kanssa kilpailemista.

 

Urheilussa kilpaillaan aina jostain tai jotakin vastaan. Kamppailulajeissa tämä on selkeä: kilpakumppani on aina yksittäisessä ottelussa vastustaja ja pidemmällä tähtäimellä esimerkiksi kaikki muut samassa sarjassa kisaavat.

 

Vaikka urheilua ei harrastaisikaan täysin tosissaan, kuuluu siihen oleellisena osana kilpailu. Siihen kuuluu myös halu olla parempi kuin toinen. Esimerkiksi kilpaurheilijat vievät tämän monesti äärimmilleen.

Kamppailulajit ovat monin tavoin puhdasta kilpailua. Toki tekniikoita harjoitellaan ilman varsinaista kilpailuelementtiä, mutta viimeistään kehään astuessa kisataan jo jostain.

 

Kilpaileminen urheilussa on tervettä

Ihmiset ovat kautta historian kisanneet erilaisissa asioissa. Sodat ja konfliktit ovat ääriesimerkki osittain luontaisestakin tarpeestamme kilpailulle. Myös erilaiset elämän välietapit: opiskelupaikan hakeminen, työpaikat ja puoliso ovat monella tapaa kilpailua.

Kilpailua voi olla myös nakkikioskin tappelu. Tosin tällöin kyse on vääränlaisesta kilpailusta. Tervettä kilpailua sääntelee erilaiset säännöt. Käytännössä siis lait.

Urheilussa säännöt ovat selvät heti alusta alkaen. Kussakin lajissa on oma sääntökirjansa, jota on noudatettava. Mikäli sääntöjä rikkoo, saa tästä rangaistuksen. Jos sääntöjä rikkoo siten, että tulee samalla rikkoneeksi myös lakia, tulee rangaistuksesta lainsäädännöllinen.

Terve kilpailu urheilussa mahdollistaa, että voimme olla kilpailematta tilanteissa, joissa asiaa ei samalla tavalla valvota. Esimerkiksi kamppailulajeissa on aina tarkat säännöt, joihin kilpailijoiden on sitouduttava.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *