UFC:n parhaat ottelut vedonlyönnissä

Vapaaottelu on erityisen otollinen maaperä vedonlyönnille. Ottelut ovat täynnä adrenaliinia, hikeä, jännitystä ja suuria tunteita, ja niiden tunnelma välittyy myös kotikatsomoihin.

Kaikkein arvostetuin vapaaotteluorganisaatio on tietysti UFC, tuo Dana Whiten johtama ja vuonna 1993 perustettu valtakunta. Organisaation suosion myötä se on myös kaikkein seuratuin, ja tunnetusti raha virtaa sinne, minne katsojatkin. UFC onkin melkoinen rahasampo, mikä heijastuu myös vedonlyöntiin. Esimerkiksi Casinia Casino tarjoaa tätä vedonlyöjien kesken kysyttyä lajia kelpo kertoimilla.

Perusasiat haltuun

Vapaaottelun ainutlaatuinen luonne syntyy siitä, miten se yhdistelee eri lajeista tuttuja tekniikoita. Eri organisaatioiden säännöt ja käytännöt vaihtelevat jonkin verran, mutta yleisluontoisesti siinä on sallittu kaikki lyönti-, potku-, heitto-, lukko- ja kuristustekniikat, joita ei erikseen kielletä säännöissä. Kiellettyihin tekniikoihin kuuluvat kaikenlaiset suoraan vaaralliset tai epäurheilijamaiset tekniikat, kuten sukuelimiin tai silmiin kohdistuvat iskut, sormilukot ja hiuksien vetäminen.

UFC:ssä sovelletaan kymmenen painoluokan järjestelmää, joka alapäässä on korsisarja (yläraja 52 kg) ja yläpäässä superraskassarja (yli 120,2 kg). Yhden erän pituus on aina viisi minuuttia, ja eriä otellaan normaalisti kolme, mestaruusotteluissa viisi. Näyttämönä toimii ikoninen kahdeksankulmainen verkolla vuorattu octagon-häkki.

Ottelu on mahdollista päättää monella eri tavalla, joihin lukeutuvat esimerkiksi tyrmäys, tekninen tyrmäys, pistevoitto ja luovutus. Pisteiden lasku perustuu UFC:ssä osumiin, lukkoyrityksiin, ottelun hallintaan ja ottelijan aktiivisuteen eli hyökkäävyyteen. Pisteiden laskemiseen osallistuu kolme tuomaria, ja kunkin erän pisteet summataan yhteen.

Miten UFC:stä lyödään vetoa

Vedonlyönti UFC:stä on helppoa, vaikka et olisi ennen laittanutkaan vetolappuja menemään. Tämä johtuu siitä, että laji on perusluonteeltaan suoraviivainen, eikä vetomuotoja ole yleensä tarjolla pitkiä listoja.

Kaikkein tyypillisin – ja myös suosituin – vetomuoto on voittajaveto. Kuten nimestä on helppo päätellä, siinä yritetään ennustaa, kuka vie ottelun voiton kotiin. Koska lajissa ei tunneta esimerkiksi jatkoajan käsitettä, ei voittajavedoissakaan tarvitse miettiä mitään erikoissääntöjä: annat vain arvauksesi ja homma on siinä.

Casinialta löytyy mielenkiintoisia kohteita myös over-/under-vetoihin. Niissä ei oteta kantaa siihen, kuka voittaa, vaan yritetään ennustaa, montako erää ottelu tulee kestämään. Vedonlyöjälle annetaan jokin tietty määre, esimerkiksi 1,5 erää, ja hän voi asettaa vetonsa joko tämän alle tai yli menevälle ottelun kestolle.

Muutoin homma toimiikin niin kuin missä tahansa lajissa: vedonlyöjä kirjaa vetolapulle veikkauksensa, pistää likoon itselleen sopivan summan ja vahvistaa kupongin. Sitten ei jääkään jäljelle kuin itse tapahtuman odottelu ja illan matsien jännittäminen.

Vinkit UFC-vedonlyöntiin

Kun perusasiat ovat hallussa sekä lajista, organisaatiosta että sen vedonlyönnistä, voi veikkauksiaan yrittää hioa aina vain paremmiksi. Koska vapaaottelussa ja UFC:ssä on tiettyjä muista lajeista poikkeavia piirteitä, kannattaa vetoja lähteä asettamaan ensin maltillisesti.

Lajissa suurin ja vahvin ei aina pärjää – muistamme kaikki pienikokoisen Royce Gracien, joka pesi vastustajillaan kenttää mattotekniikoillaan 1993. Mattokamppailun hallinta onkin suuressa roolissa, mikä kannattaa ottaa aina huomioon oman suosikin mahdollisuuksia arvioidessa. Myös ottelijoiden fyysinen kunto vaikuttaa merkittävästi sekä voittajavetojen että under-/over-vetojen tuloksiin, sillä mattovääntäminen on erittäin väsyttävää.

On hyödyllistä seurailla uutisista ja sosiaalisesta mediasta, miten ottelijan harjoittelu on sujunut ennen kutakin kamppailua. Kovin yksityiskohtaisia tietoja et tule varmasti löytämään, mutta osviittaa on mahdollista saada.

Kannattaa myös tarkistaa ottelijoiden tilastot: voitot, tappiot ja voittotavat. Jos ottelija on kärsinyt useita tyrmäyksiä hiljattain, voi se vaikuttaa henkiseen kanttiin isostikin. Sama pätee tietysti myös toisin päin. Älä kuitenkaan sokaistu suurista nimistä ja näyttävistä elkeistä – tee aina omat päättelysi ja ratkaisusi niiden mukaan.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *