TOP 5 taistelulajit UFC:ssä

UFC eli Ultimate Fighting Championship tunnetaan Suomessa paremmin vapaaottelulajeina. Viimeisen vuosikymmenen aikana erilaiset vapaaottelulajit ovat kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa. Osa suomalaisista vapaaottelijoista on kerännyt menestystä jopa ulkomailla saakka. Kamppailulajeista on olemassa useita erilaisia variaatioita, joiden juuret ovat niin länsimaisessa kuin itämaisessa kulttuurissa. Näitä lajeja harrastetaan nykyisin ympäri maailman.

Lajin pariin kerääntyy kuitenkin muitakin kuin itse ottelijoita – vedonlyönti on nimittäin olennainen osa lajia. Suomalaiset vedonlyöjät ovatkin sankoin joukoin kerääntyneet eri vapaaottelulajien pariin. Jos et itse ole hyppäämässä ottelukehään, kannattaa tsekata parhaat vedonlyöntibonukset ja vedonlyöntisivustot! Näin vedonlyönnistä tulee astetta antoisampaa ja pääset nauttimaan vedonlyönnistä entistäkin enemmän. Bonusten avulla saatat päästä pelaamaan ihan ilmaisella pelirahalla kun aloitat vedonlyönnin ja joskus tarjolla on jopa riskitöntä vedonlyöntirahaa. Tällä tavoin voit kokeilla aluksi pelaamista ja kuinka se käytännössä tapahtuu.

Seuraavaksi hypätään kuitenkin kaikista suosituimpien kamppailulajien pariin. Luvassa on nimittäin UFC-taistelulajien top 5! Pysy siis mukana.

 

Parhaat UFC-lajit

Voi olla vaikeaa asettaa eri UFC-lajeja varsinaiseen paremmuusjärjestykseen. Mutta voidaan kuitenkin sanoa, että suosituimpien lajien joukkoon kuuluvat karate, judo, nyrkkeily, paini ja jujutsu. Kaikkia lajeja harrastetaan myös Suomessa, minkä lisäksi lajien parista löytyy myös ammattilaisia.

 

1. Karate

Kuten monen muutkin kamppailulajit myös karaten alkuperä on kiinalaisissa taistelulajeissa. Karate tarkoittaa ’tyhjää kättä’, ja jokainen varmasti tunnistaa kuuluisat käsiliikkeet karatessa. Karatea voidaan pitää yhtenä suosituimpana ja voimakkaimpana taistelulajina – se on samalla kuin taidetta, sillä karate mestarilta edellytetään niin mielen kuin fysiikankin hallintaa. Lajina se yhdistää monia erilaisia tekijöitä, mikä tekee siitä erityisen mielenkiintoisen tapauksen monelle harrastajalle.

 

2. Judo

Judo nousi suomessa suosioon etenkin 80- ja 90-luvun kuluessa. Ja edelleen se on yksi suosituimmista lajeista. Judo muistuttaa hieman enemmän painia kuin esimerkiksi karate, ja lajissa nähdään monenlaisia eri otteita, joiden avulla vastustaja on tarkoitus saada maahan. Laji on lähtöisin Japanista, ja se on levinnyt laajalta länsimaihin. Kaikkiaan judotekniikat muodostuvat erilaisista heitoista, sidonnoista, käsilukoista ja kuristuksista. Judo muistetaan usein myös eri värisistä vöistä.

 

3. Nyrkkeily

Nyrkkeily alkaa muistuttamaan hieman enemmän länsimaalaista harrastusta. Se on suosittu ja yleinen kamppailulaji, vaikka siihen mielletäänkin kuuluvan hieman enemmän väkivaltaa kuin itämaisiin taistelulajeihin. Ei ole epätavallista nähdä verta taistelukehässä, varsinkin vapaaottelusta puhuttaessa. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä tahansa ei lajissa voi tehdä – esimerkiksi tietyille alueille lyöminen on kokonaan kielletty.

 

4. Paini

Paini on itse asiassa yleisnimitys aseettomille kaksinkamppailumuodoille. Painia harjoitettiin jo antiikin Kreikassa. Tässä lajissa kuitenkin kampitaan ja yritetään kaataa vastustaja maahan ilman lyöntejä ja potkuja. Tekniikan muodostuvat erilaisista sidonnoista, nostoista ja muista otteista. Yleensä painista puhuttaessa, tarkoitetaan lähinnä esimerkiksi olympiakisojen kreikkalais-roomalaista painia tai vapaapainia. Kannattaa muistaa, että muutkin kamppailulajit sisältävät osin painin elementtejä. Eron pelkästään painimiseen keskittymisessä tekee juuri lyöntien ja potkujen puuttuminen kokonaan.

 

5. Jujutsu

Jujutsu on japanilainen lähikamppailulaji. Lajista on tekniikoitten mukaan käytetty vuosien varrella monia erilaisia nimityksiä japanilaisessa kulttuurissa, mutta ison maailman tietoisuuteen jujutsu on jäänyt vakiintuneena nimityksenä. Niin kuin monen muunkin itämaisen lajin niin myös jujutsun historia ulottuu jopa vuosituhansien taakse. Se kiehtoo harrastajia ympäri maailman myös Suomessa!

 

Kamppailulajeilla on yhteisiä piirteitä

Kaikilla kamppailulajeilla on yhteisiä piirteitä vastustajan päihittämisessä. Toiset keskittyvät lähinnä erilaisiin otteisiin ja tekniikoihin, joiden avulla vastustaja on tarkoitus saada maahan. Toisiin taas liittyy enemmän potkuja ja lyöntejä, eikä välttämättä juuri ollenkaan kiinnipitämistä. Kamppailulajit kuitenkin kiehtovat ihmisiä ajasta ja paikasta riippumatta, nykyisin niin harrastajien kuin vedonlyöjienkin parissa. Astuitpa sitten kummalle puolelle tahansa, niin tekemistä näiden mielenkiintoisten lajivariaatioiden parissa kyllä riittää. Jokaisen on mahdollista löytää itselleen mieleinen tapa harjoittaa kamppailulajeja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.