Tietoisen yhteyden saaminen kamppailulajeilla

Tilaisuuksissa, joissa toimit täydellisesti tai suoritat lähes virheettömän iskun, ei ole tarvetta ajatella. Tuntuiko se vaikealta? Vai tunsitko, että se tapahtui itsestään? “Zone” on paikka, jossa urheilijat kuvaavat tällaista kokemusta. Vai onko se tunne eikä paikka? Tutkimusten mukaan kyse on “toiminnan ja tietoisuuden vaivattomasta yhdistämisestä”. Mikä estää meitä pääsemästä sinne? Tekijät kuten stressi tai yritykset yrittää kovemmin, voivat häiritä.Jos mietit liikaa suoritustasi, et voi päästä tähän maagisen tietoisuuteen. Usein pyrkimyksemme harjoitella kovemmin johtavat tarpeettomiin lihaksikkaaseen reagointiin, joka estävää meitä pääsemästä vyöhykkeen vaivattomaan tilaan.

Nettipelejä pelatessa pääset tähän samaan vyöhykkeeseen. Mikä tahansa asia, jossa et ajattele tietoisesti vaan toimit on tällä tietoisuuden alueella. Autolla ajaminen on sitä. Ihmisille suositellaan liian ajattelun välttämistä. Moni harjoittelee meditaatiota, mutta jokapäiväisessä elämässä sitä voi harjoitella missä tahansa tekemisessä. Nettipelien pelaaminen auttaa sinua olemaan ajattelematta liikaa. Voit siis huoletta etsiä itsellesi sopivan nettikasinon.

Uskon, että luonnollinen tilamme on olla tällä tietoisuuden alueella. Taistelulajien ahkera harjoittelu voi auttaa meitä kokemaan tämän tietoisuuden muutoksen. Vyöhyke on muuttunut tila, jossa asiat voivat tapahtua vain vähällä vaivalla tai kokonaan vaivatta. Näinä hetkinä vastauksemme ja reaktiomme näyttävät edeltävän tietoista ajattelua ja ne toteutetaan lähellä täydellisyyttä, intuitiivisesti, oikealla ajoituksella, oikealla ponnistuksella ja täysin tilanteeseen sopivasti.

Olen varma, että olemme kaikki kokeneet tällaisia hetkiä. Sekä kamppailulajeissa että muualla elämän alueilla. Kamppailulajissani olin tietoinen tekniikan suorittamisesta vasta, kun hetki oli ohi. Mistä se tuli? Jollain tasolla aistini olivat rekisteröineet kohteen, valinneet sopivimman tekniikan, käyttäneet sitä, ottamalla kevyimmän kosketuksen ja tehneet suorituksen ennen kuin olin tietoinen siitä! Tämä oli varmaan hienoin hetkeni. Mutta miten voimme pystyä näin merkittäviin saavutuksiin yhtenä hetkenä ja olla täysin epäpäteviä seuraavana?

Vaikka alitajunnan tasolla olevia malleja (tekniikoita) voidaan käyttää uskomattoman nopeasti ja tehokkaasti, uskon että tämä voi tapahtua vain, jos olemme tasapainoisessa tilassa. Tämä on täysin sopivan toiminnan tila sekä lihaksikkaalla että “henkisellä” tasolla. Tässä tilassa posturaaliset refleksit tietoisuuteen ja opittujen mallien asianmukaiseen käyttöön on olemassa “optimaalinen integrointi”. Eli voimme poistaa itsemme tieltä ja antaa prosessien tapahtua. Hermot, jännitys ja stressi häiritsevät tätä prosessia, jos annamme itsemme reagoida negatiivisesti näihin tilanteisiin, kuten kaulan jäykistämiseen, toimintaan, joka haittaa tasapainon reflekseitä. Samoin yliluottamus estää itsemme ja toiminnan yhtenäisyyden, koska mielestäni se vähentää vapauttamme ja valmiutemme tasoa. Ego pitäisi todella jättää ovelle kun kävelet sisään treeneihin!

Joten ehkä lisätäksemme mahdollisuuksiamme päästä tälle alueelle meidän on keskityttävä “olemaan hetkessä”. Vain tiedostamalla tietoisesti tämän hetken tai “tässä ja nyt” voimme varmistaa, että toimissamme ei ole sopimatonta lihastoimintaa. Tämä vie aikaa ja edellyttää palaamista joihinkin perusliikkeisiin (taistelulajeja edeltäviin tekniikoihin), kuten jokapäiväisiin yksinkertaisiin aktiviteetteihin, kokeaksemme tietoisuutta, joka auttaa vaativammissa toiminnoissa. Jos tätä harjoittelee jokapäiväisessä elämässä, on vahvemmilla treeneissa.

 

 

Vastaa