Seksilelut selfcareen koronapandemian aikana

COVID-pandemia ja niin pienemmän kuin suuremman kaavan sulut ovat rajoittaneet elämää ja menemisiä jo melkein kaksi vuotta. Monet ovat siirtyneet etätöihin, ja riippumatta siitä oletko toimistolla vai kotisohvalla työskentelemässä, on väistämättä lähes jokaisen kotona viettämä aika lisääntynyt. Kotona oleminen voi kyllästyttää ja ahdistuttaa jos tekemistä ei ole ja ei ole tottunut jäämään paikoilleen, mutta lyhentyneet työmatkat ja lisääntynyt aika ei välttämättä ole kokonaan huono asia. Jos asiaa katsoo positiiviselta kannalta, kotona on myös helpompi järjestää aikaa itselleen, ja parisuhteessa oleville jää myös enemmän aikaa suhteen ylläpitoon, läheisyyteen ja yhteiseen ajanviettoon.

Kotona lisääntynyttä aikaa voi käyttää moneen, kuten uuden harrastuksen löytämiseen, meditointiin, pelien pelaamiseen, mutta viimeaikoina pinnalle on noussut uusi sana – “selfcare”, eli lyhyesti sanottuna omaan itseen ja oman itsensä niin fyysisen kuin psyykkisen hyvinvoinnin hoitoon. Selfcare voi tarkoittaa jokaiselle hieman eri asioita, mutta yhtenä selfcaren osana on ehdottomasti myös omista seksuaalisista tarpeista huolehtiminen ja nauttiminen; ja koska kotona tulee vietettyä enemmän aikaa, mikä onkaan sen parempaa kuin käyttää tämä aika orgasmillisen nautinnollisesti.

Sinkuille tämä voi tarkoittaa intiimejä itsetyydytyssessioita, ja miksei vaikka uuden seksilelun hankkimista tuomaan uusia kihelmöiviä tunteita peittojen väliin. Pariskunnille jää myös enemmän aikaa seksin harrastamiseen, ja arkiseksin lisäksi petipuuhia voi piristää esimerkiksi kokeilemalla vaikka tantraseksiä, seksipelejä, tai järjestämällä aikaa kumppanin hierontaan eroottisilla öljyillä. Seksin ei tarvitse aina olla arkista tai pelkkää himojen purkamista, vaan etenkin kun pandemian aikana joudumme viettämään enemmän aikaa kotona, elämyksellisiä kokemuksia ja luksuksentäytteisiä hetkiä kannattaa ehdottomasti luoda arjen sekaan kotioloihin; näin pidät mielesi virkeänä, ja harjoitat selfcarea huomaamattasi – ja tunnet sen varmasti myös olossasi.

Seksielämän piristämiseen uuden seksilelun hankinta on oiva ratkaisu itsensä tai kumppanin hemmottelemiseen. Korona-aikana lelujen tilaaminen onnistuu helposti ja vaivattomasti netistä, ja suomalaisista seksileluihin erikoistuneista nettikaupoista tuotteet saapuvat vain muutamassa päivässä. Erilaisia leluja on markkinoilla jo niin paljon, että eteen voi helposti tulla jo vaikeus valita mistä aloittaisi. Jos emmit ostopäätöstä tai olet avaamassa ovia uusien seksilelujen maailmaan, esimerkiksi LoveBuddy.fi tarjoaa laajan valikoiman suomenkielisiä neutraaleja arvosteluja seksileluista kategorioittain. Sivuilta löytyy helposti hintavertailut, muiden asiakkaiden arvostelut, ja suomalaiset luotettavaksi todetut nettikaupat joista tuotteita voi tilata.

Seksilelun tilaaminen netissä tuntuu hieman kuin ostaisi itselleen joululahjan – miltä uusi lelu mahtaakaan tuntua ja miten se toimii? Viimeaikoina suureen suosioon niin naisten kuin miestenkin seksilelujen joukossa on noussut paineaaltokiihottimet ja -masturbaattorit. Paineaallolla toimivat seksilelut käyttävät hyväkseen paineaaltojen värähtelyjä, joka stimuloi erogeenisiä alueita huomattavasti intensiivisemmin kuin normaalit värisevät seksilelut.

Paineaaltokiihottimien ja masturbaattoreiden lisäksi neljän seinän sisälle uppoutumisesta voi nauttia myös monella muulla tapaa, esimerkiksi kokeilemalla erilaisia seksipelejä kumppanin kanssa. Pelien avulla pääsee tutustumaan niin omaan kuin kumppanin seksuaalisuuteen entistä syvemmin, ja saatte runsaasti uusia ideoita peittojen väliin. Hieman rohkeimmat pariskunnat voivat myös innostua kokeilemaan hieman tuhmempia leikkejä, kuten anaalivibraattoreita tai esimerkiksi valtaleikkejä. Nykyään tarjolla on myös kiihottavia lelupaketteja, josta löytyy kaikki tarvittava niin käsiraudoista nahkapiiskohin!

Uusien seksilelujen huumassa ei kuitenkaan kannata unohtaa muutamaa käytännön asiaa, joiden avulla lelujen käyttö lähtee luistamaan paremmin – liukuvoide. Niin vibraattorien, masturbaattoreiden kuin anaalilelujen kanssa suositellaan käytettäväksi liukuvoidetta, sillä muuten lelut voivat aiheuttaa vahingossa hiertymiä herkille alueille. Liukuvoiteen kanssa oikein käytettyinä lelujen käyttöikä myös pitenee. Useimmille seksileluille suositellaan käytettäväksi vesipohjaista liukuvoidetta, mutta paketista kannattaa tarkistaa, millainen liukkari juuri sinun lelullesi sopii parhaiten. Liukuvoiteita löytyy myös niin eri tuoksuisia kuin erimakuisia, joten niidenkään valitsemisen ei tarvitse olla tylsää! Kokeile esimerkiksi erogeenisiä alueita stimuloivaa liukuvoidetta, jolla saavutat helposti tuplaorgasmit.

Itselleen sopivien lelujen kanssa ei tule tylsää, ja omaan seksuaalisuuteen tutustuminen myös parantaa itsetuntoa ja omaa identiteettiä. Kun tiedät mistä pidät ja mitä haluat, voit tyydyttää niin itsesi kuin kumppanisikin paremmin – ja nautit seksistä vielä enemmän. Korona-aika ehkä pakottaa monet jäämään sisälle, mutta mikset nauttisi kotona vietetystä ajasta entistä nautinnollisemmin? Seksilelut ovat täydellinen tapa nauttia itselleen varatusta ajasta, ja samalla pitää huolta itsestään; tämän nautinnollisempaa selfcarea ei ole!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.