Rashad Evans saavuttaa paikan UFC:n Hall of Fame:iin

Kamppailuliiga UFC ilmoittaa, että entinen kevyen raskaansarjan mestari Rashad Evans on ilmoitettu UFC:n Hall of Famen uusimmaksi lisäykseksi.

Rashad “Suga” Evans pääsee tämän eliittitason jäseneksi seuraavan kansainvälisen kilpailun aikana, joka pidetään 5. heinäkuuta.

Kuka on Rashad Evans?

Jos et seuraa vapaaottelun maailmaa, voi olla että Rashad Evans ei ole sinulle tuttu hahmo. Rashad Anton Evans syntyi 25.09.1979.

Evansilla on pitkä tausta kamppailulajien parista, sillä hän tutustui kamppailulajeihin painin kautta jo yläkoulussa, San Bornissa, New Yorkissa. Hän pääsi kaksi kertaa osavaltion finaaleihin, joista toisella kerralla hän sai voittajan titteli. Vuonna 1997 hän sijoittui 4. sijalle 65-kiloisten luokassa. Seuraavalle vuodelle hän kasvatti lihasmassaansa huomattavasti ja sijoittui taas 4. sijalle 77-kiloisten luokassa. Vuonna 1999 hän osallistui Yhdysvaltojen Juniorien kansalliseen kilpailuun, jossa hän kilpaili ja päätyi taas kerran 4. sijalle 77-kiloisten painoluokassa. Kuitenkin seuraavan vuonna hän voitti saman kilpailun mestaruutensa ja täten ensimmäisen tittelinsä kansallisena mestarina.

Hän aloitti ammattilaisuransa vapaaottelussa 24-vuotiaana ja voitti uransa aikana useita titteleitä.

Altavastaajasta maailmanmestariksi

Alkujaan hän tuli kuuluisaksi UFC:n televisiosarjasta The Ultimate Fighter , jossa hän kamppaili raskaassa sarjassa. Evans voitto kauden turnauksen ja nousi nopeasti yhdeksi kevyen raskaansarjan lupaavimpiin tähtiiin. Hän oli lyömätön ensimmäisessä 9 UFC-ottelussaan, jonka voittojen sarja sisälsi voiton aikaisemmista Hall of Famen jäsenistä Chuck Liddellistä ja Michael Bispingistä.

Yksi hänen uransa parhaiten muistetuista otteluista on varmasti hänen TKO Forrest Griffinistä kolmannessa erässä UFC 92 – liigassa 27. Joulukuuta 2008. Hän kohtasi Griffinin kevyessä raskaassa sarjassa. Vaikka Griffin hallitsi kahta ensimmäistä kierrosta hyvällä nyrkkeilytyylillä ja erinomaisilla alapotkuilla, onnistui Evans kuitenkin tarttumaan tilaisuuteen kolmannessa erässä ja otti Griffinin alapotkun vastaan, vastaten samalla vahvalla oikealla suoralla. Tämä pudotti Griffinin maahan ja Evans seurasi perässä ja onnistui lopulta voittamaan painikilpailun ja pääsi dominoivaan asemaan pökerryksissä olevan Griffin yläpuolella. Tämä johti tuomarin keskeytykseen ja tämän voiton myötä Evansista tuli uusi kevyen raskaan sarjan mestari. Lisäksi hän voitti vuoden parhaan ottelijan tittelin, jonka myönsi Sherdog.com – organisaatio.

Hän hävisi tittelin Lyoto Machidalle seuraavassa ottelussa, mutta pysyi silti hyvässä voittoputkessa, sillä tämä 92-kiloinen soturi voitti seuraavat neljä ottelua isoja nimiä, kuten kuten Quinton Jacksonin, Tito Ortiz ja Phil Davisin. Tämä johti kylmiin väleihin hänen entisen treenikumppanin, Jon Jonesin kanssa. Kaksikon kamppailu UFC 145-tapahtumassa, osoittautui kuitenkin hänellä täydeksi menestykseksi kun hän voitti, vaikka niin yleisö kuin vedonvälittäjätkin uskoivat että hän on kamppailun altavastaaja. Voitto Jonesista todisti, Evans on todellakin yksi UFC:n arvokkaimmista tähdistä. Tämä johti siihen, että Evansista tuli lähes jokaisen niin yleisön suosikki kuin vedonvälittäjien arvioiden mukaan erittäin vahva ottelija, sillä hänen kertoimensa olivat usein erittäin pieniä verrattuna alan keskiarvoon. Tiesitkö että UFC otteluiden vedonlyönti on erittäin suosittua? Jos uskot tietäväsi otteluista paljon ja seuraat urheilua on vedonlyönti ja suomalaiset kasinot erinomainen tapa lisätä jännitystä elämään.

Kun Evans voitti parikin kuuluisaa voittoa Dan Hendersonista ja Chael Sonnerista, Evans päätt lopettaa uransa viiden häviön putken jälkeen heinäkuussa 2018. Hänen uransa lopullinen tulos oli 19-8-1.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *