Positiivisia uudenvuodenlupauksia

Kohta alkaa olla se aika vuodesta, kun ihmiset tekevät uudenvuodenlupauksia. Usein valitettavasti ne lupaukset ovat niin epärealistisia, ettei niitä ole mahdollista saavuttaa. Alla on lueteltu realistisia ja hyödyllisiä lupauksia. Kun luet lisää, löydät varmasti useamman, joka sopii sinulle.

Lisää hyviä ja tavoitettavia uudenvuodenlupauksia julkaistaan myöhemmin.

1. Syö enemmän luomutuotteita

Yksi helppo ja kestävä tapa vaikuttaa terveyteensä myönteisesti on syödä enemmän luomutuotteita.

Luomuruoat, kuten vihannekset, hedelmät, pähkinät, siemenet, kokojyväviljat ja kala, sisältävät kosolti ravinteita luonnonmukaisessa paketissa.

Tutkimusten mukaan luomutuotteet voivat merkittävästi vähentää sydänsairauksien, kakkostyypin diabeteksen ja ylipainon riskiä.

2. Istu vähemmän ja liiku enemmän

Monet ihmiset ihmiset istuvat enemmän kuin olisi hyvä, oli syynä sitten istumatyö tai liikkumattomuus vapaa-ajalla. Liiallinen istuminen voi vaikuttaa terveyteen negatiivisesti. Se voi jopa olla yhteydessä ennenaikaiseen kuolemaan.

Istumatyössä voit päättää vaikka että joka tunti nouset ylös ja kävelet 5 minuuttia. Lounaalle voit mennä kävellen, ja jos lounaspaikka on lähellä, voit mennä sinne kiertoreittiä. Voit myös kävellä lähikauppaan.

3. Juo vähemmän sokerisia juomia

Makeiden juomien vähentäminen on järkevää ihan siksikin, että niillä on yhteyttä ylipainoon, rasvamaksaan, sydänsairauksiin, insuliiniresistanssiin ja tietenkin kariekseen. Esimerkiksi kivennäisvesillä voit korvata makeat juomat. Se voi ensin vähän vaatia totuttelua, koska makeanhimo on addiktio, joka todellakin pitää otteessaan, mutta voit korvata makeat juomat keinomakeutetuilla juomilla. Iltapäivälehdet huutelevat säännöllisin väliajoin muutaman vuoden syklillä kaikenlaista pelottavaa makeutusaineista, mutta eihän niistä oikeasti ole mitään vaaraa löydetty. Se yksikin paljon huhuttu rottakoe oli järjestelyiltään niin hullu, ettei niillä määrillä makeutusainetta ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa, ja lisäksi rotat luonnollisestikin kuolevat usein syöpään.

4. Organisoi raha-asiasi

Raha ei tuo onnea, kuten sanotaan, mutta raha on kuitenkin olennainen osa nykyihmisen elämää. Yksi keino seurata rahankäyttöään on pitää siitä kirjaa puhelinsovelluksen avulla. Näin luulot väistyvät ja tieto astuu tilalle. Voi olla yllättävää huomata, miten paljon ja mihin rahaa käyttää.

Joskus isommat investoinnit kiinnostavat: mökki, vene, uusi auto, kodin remontointi ja niin edelleen. Näihin voi tarvita lainaa. On hyvä kilpailuttaa lainat, jotta varmasti saa parhaan mahdollisen tarjouksen.

5. Nuku paremmin

Nukkuminen on keskeinen osa yleistä terveyttä, ja huonosti nukkuminen pidemmän ajan kuluessa voi johtaa moniin ongelmiin kuten ylipainoon, sydänsairauksiin ja masennukseen.

Tärkeää on selvittää, mistä uniongelmat juontuvat. Niihin syihin puuttuminen on ensisijaisen tärkeää. Yleisesti ottaen puhelimen tai tietokoneen tuijottaminen on hyvä lopettaa jo pari tuntia ennen nukkumaanmenoa, kahvia ja muuta kofeiinia on hyvä välttää illalla, ja nukkuminen puhtaissa petivaatteissa on mukava ottaa tavaksi.

 

 

 

1 vastaus "Positiivisia uudenvuodenlupauksia"

  1. Kirjoitettu: Tiinu Lähetetty: 1.6.2021

    Olihan paska sortterin pikavippimainos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.