Painonhallinta

Close-up of a woman in sportswear measuring her waist

Painonhallinta

Monet kamppailevat painonpudotuksen kanssa. Elämäntyylin muuttaminen tervempään suuntaan ei aina ole helppoa. Kova työ kuitenkin palkitaan, mutta mitä tapahtuu sen jälkeen? Jatkammeko liikuntaa vai palaamme painonpudottamista edeltävään elämäntyyliin?

Painonpudottaminen tuottaa mielihyvää. Pitkään haaveiltu tavoite on vihdoinkin totta. Sen tavoitteen päästäminen käsistään masentaa. Miten siis pysyä tavoitepainossa?

Neuvoja tavoitepainon säilyttämiseen

1. Keskity siihen mikä on tärkeää sinulle
Tavoitepainossa pysyminen voi olla vaikeaa, mutta jos mietit mitkä asiat elämässä ovat sinulle tärkeitä, ehkä et syökään sitä himoitsemaasi kaloripommia. Tavoitepainossa pysyminen saa sinut tuntemaan itsesi vetovoimaiseksi. Keskity vaikka siihen, kun himot alkavat vallata mielesi.

2. Tee aikataulu
Aikatauluta television katsominen ja Internetissä seikkaileminen. Monille esimerkiksi elokuvat tai nettikasino voivat olla koukuttavia. Tee aikataulu, äläkä istu liian pitkään sohvalla tai tietokoneen ääressä.

3. Käy tunnin kävelylenkillä
Kävely on suosittua. Koska se ei ole fyysisesti vaativaa, voit mennä kävelylle ystäväsi kanssa samaan aikaan jutellen niistä näistä. Liikunnan ei tarvitse olla veren ja hien vuodattamista päivittäin. Kokeile jotakin hauskaa ja rentouttavaa, kuten kävelyä, pysyäksesi painossasi.

4 Keskity kun stressi alkaa iskeä
Kun alat kokea stressiä, voi mielesi kääntyä ruoan puoleen. Tälle ei kuitenkaan saa antaa periksi. Jokainen ihminen stressaantuu aika ajoin ja jokainen käsittelee stressiä omalla tavallaan. Hengitä syvään äläkä anna stressin vallata mieltäsi.

5. Punnitse itsesi säännöllisesti
Kun tarkkailet painoasi päivittäin, osaat suhteuttaa syömisesi painoosi. Näin liikasyönnin vaara hälvenee.

Samanlaista luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *