Opas kamppailulajien vedonlyöntiin Suomessa

Kamppailulajit eivät ole suomalaisten veikkaajien ensimmäinen valinta, vaan lajit ovat olleet suositumpia erityisesti Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä veikkauksia tehdään eniten vapaaottelussa sekä UFC-ottelussa. Tässä on pieni opas aloittelevalle veikkaajalle, joka haluaa tutustua kamppailulajeihin.

Miten veikkaat MMA- ja UFC-kisoissa Suomessa?

MMA eli vapaaottelu sekä UFC-paini eivät kuuluu Suomessa seuratuimpien lajien joukkoon. Mahdollisuuksia vedonlyöntiin kuitenkin löytyy niin kotimaisilta kuin ulkomaisiltakin vedonlyöntisivustoilta. Laadukkaat vedonlyöntisivut suomalaisille tarjoavat mahdollisuuden veikata suurimmissa turnauksissa ja liigoissa ympäri maailman. Muista vain tarkistaa, että sivustolta löytyy pelilisenssi ja pelaa vastuullisesti!

Mitä laadukkaampi ja monipuolisempi veikkaussivusto on kyseessä, sen parempi. Jos siis aluksi on kiinnostunut esimerkiksi vapaaottelusta, voi myöhemmin tutustua helposti myös muihin kamppailulajeihin. Laadukkaan suomalaiset veikkaussivustot tarjoavat hyödyllisiä vinkkejä sekä tietoa veikkauskertoimista.

Vapaaottelu, UFC, sekä perinteinen paini ovat suosituimpia veikkauskohteita

Vapaaottelu sekä erityisesti UFC ovat erittäin suosittuja kamppailulajeja maailmanlaajuisesti. Tämä näkyy sekä vedonlyöntikertoimissa että tilastoissa. Vapaaottelussa yhdistellään eri kamppailulajien piirteitä ja UFC on yksi vapaaottelun alalaji. UFC on kamppailulaji, jossa pyritään löytämään “ultimate fighter” eli paras kamppailija maailman kovimpien joukosta.

Toisaalta perinteisellä painilla on Suomessa tärkeä rooli ja suomalaiset veikkaavat myös ulkomaisissa painiliigoissa. Monet suomalaispainijat ovat lähteneet Bundesliigaan testaamaan taitojaan, kun suomen painiliiga ei ole tarjonnut tarpeeksi haastetta. Voikin olla kiinnostavaa seurava suomalaispainijoiden edistymistä maailman huippupainijoiden joukossa.

Veikkausmuodot kamppailulajeissa

Jokaisella urheilulajilla on omat erityispiirteensä, jotka vaikuttavat lajien veikkausmuotoihin. Suositussa UFC-ottelussa kilpailijat on jaettu miesten sarjassa kahdeksaan ja naisten sarjassa neljään painoluokkaan. Painoluokilla on väliä, jotta kisa olisi mahdollisimman tasaväkistä. Jokaisessa painoluokassa käydään siis omat kamppailunsa ja sarjan voittaja saa oman painoluokkansa mestaruusvyön.

On tyypillistä, että kamppailulajeissa veikataan yhden painoluokan suosikkia. Yleensä korkeammissa painoluokissa on korkeammat veikkauskertoimet, sillä näitä otteluita katsotaan yksinkertaisesti eniten. Esimerkiksi Conor McGregor on ollut jo pitkään monien veikkaajien suosikki, ottelija on onnistunut voittamaan useita turnauksia putkeen. Toisaalta on mahdollista veikata myös yksittäisissä UFC-otteluissa.

Kamppailulajeissa tulee usein vastaan yllätyksiä

Bellator ja Cage Warriors järjestävät vapaaotteluturnauksia lähes viikoittain, joten yllätyksiltä ei voi välttyä. Vaikka suosikkiottelijoita veikataan luonnollisesti eniten, heidän rinnalleen nousee aika ajoin uusia tulokkaita sekä yllättäjiä. Vapaaottelussa yllätykset ovat varsin tavallisia ja tämä veikkaajan on huomioitava. Vaikka veikkaus siis ei olisikaan oikea, ei se tarkoita, etteikö tietäisi vapaaottelusta lajina tarpeeksi.

Suurimpia UFC-ottelun yllättäjiä ovat olleet esimerkiksi Matt Serra, joka onnistui voittamaan George St. Pierren sekä Nate Diazin voitto Conor Mc Gregorista. Heikommilla ottelijoilla on hyviä jaksoja ja huippuottelijatkin häviävät joskus. Se on tärkeä osa vapaaottelun luonnetta, sillä pelissä on niin paljon muuttujia.

Opi uudesta urheilulajista lisää veikkauksen kautta

Maailmanlaajuisen huomion seurauksena kamppailulajien suosio on kasvanut vedonlyöntikohteena Suomessakin. Mikäli kamppailulajit, kuten UFC eivät ole ennestään tuttuja, voi niihin tutustua tarkemmin veikkauksen kautta. Monet vedonlyöntisivut tarjoavat jopa mahdollisuutta kokeilla veikkaamista täysin ilmaiseksi, mikäli on aloittelija.

Kun veikkaa vapaaottelussa, on otettava huomioon, miten urheilijat ovat menestyneet viime aikoina ja mitä muutoksia on tapahtunut. Jos esimerkiksi valmentaja on vaihtunut tai mukaan on tullut uusia ottelijoita, voi tämä vaikuttaa ottelumenestykseen sekä positiivisesti että negatiivisesti. Jos on kiinnostunut urheilusta yleisesti, voi olla mielenkiintoista tutustua eri ottelijoiden vahvuuksiin ja heikkouksiin.

Yhteenveto

Tässä oli opas taistelulajien vedonlyöntiin, joka ei eroa paljoa monien muiden yksilölajien vedonlyönnistä. Veikkaaminen kamppailulajeissa voi olla haastavampaa kuin esimerkiksi jalkapallossa. Toisaalta on mielenkiintoista oppia lisää urheilulajista, jonka suosio on Suomessakin nousussa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *