Siirry sisältöön

MMA vedonlyönnissä

conormoney

MMA (Mixed Martial Arts) eli vapaaottelu on ollut vedonlyöjien yksi suosikkilajeista jo useita vuosia. Suomalaiset lajin tähdet, kuten Makwan Amirkhani, ovat lisänneet lajin ja siitä vetoa lyömisen suosiota Suomessa. Suomen Vapaaotteluliitolla on kymmeniä jäsenseuroja, ja kansainvälisia tapahtumia on useita kalenterivuoden aikana. Ultimate Fighting Championship eli UFC on lajin suurin organisaatio, ja sen riveissä ovat suomalaisista otelleet Tony Halme, Anton Kuivanen, Tom Niinimäki, Tina Lähdemäki, Makwan Amirkhani ja Teemu Packalén. Muita tunnettuja vapaaottelun organisaatioita ovat muiden muassa Bellator MMA, Invicta Fighting Championship (naisottelijoiden organisaatio), World Series of Fighting, One Championship - jonka riveissä ottelee suomalainen Toni Tauru - sekä suomalainen Cage MMA.

Päinvastoin kuin vaikka laukkakilpailuissa, MMA-illoissa on suurella todennäköisyydellä yksi tai useampi vahva voittajasuosikki, jonka puolesta vedon lyöminen tarkoittaa melko varmaa voittoa. Ottelutilastot, mahdolliset loukkaantumiset ja muut ottelijoita koskevat tiedot ovat arkipäivää internetissä. Niitä seuraamalla voi jokainen itsekin päätellä, miten jossakin tulevassa ottelussa luultavasti käy. Sherdog on hyvä sivusto, jossa on kattava tietokanta MMA-ottelijoista.

Jos esimerkiksi tappioton ottelija ottelee sellaista ottelijaa vastaan, jolla on tappioita, edellä mainitun voittokertoimet ovat todennäköisesti pienet. Tällöin panos, sanotaan vaikka 100 euroa, voi tuottaa vain 10 prosentin eli tässä esimerkissä 10 euron tuoton. Vaikka tuotto on liki varma, mikään ei ole varmaa, ja moni voi pitää tällaista kerrointa liian pienenä. Jos ottelu ei tuotakaan tulosta, pitää samalla summalla lyödä kymmenen kertaa yhtä varmoista otteluista vain tämän yhden tappion kattamiseksi, eivätkä nekään ottelut välttämättä ole täysin varmoja.

Panos-tuotto-suhteen on jokaisen määriteltävä itse. Ottelijoiden ja otteluiltojen seuraaminen auttaa tässä. Jos kymmentä prosenttia pitää liian pienenä, koska kyseessä kuitenkin on riski, olkoonkin pieni sellainen, voi suosikkeja etsiä 25 prosentin tuotolla ja altavastaajia vähintään 50 prosentin tuotolla.

Suomessa vedonlyönti MMA:sta on vasta tekemässä tuloaan, mutta esimerkiksi bonus-koodi.com tarjoaa mahdollisuuden alennuksiin jopa 100 euroon asti. Suomessa Veikkauksella on yksinoikeus vedonlyöntiin, mutta vetoa voi lyödä Internetissä ympäri maailman. Veikkauksen vedonlyönnit ovat auki aamukuudesta puoleenyöhön, kun monet kansainväliset sivustot ovat auki kellon ympäri. Veikkauksen sivuilla talletukset ja muut alennukset ovat kiellettyjä, mutta muualla tilin luomisen yhteydessä tarjottavat alennukset ja niiden mahdolliset tuplaukset ovat tavallisia.

Maltti on valttia sekä ajoittain että ammatikseen pelaaville. Yhtenä nyrkkisääntönä vedonlyönnissä voidaan pitää kahden ja korkeintaan viiden prosentin maksimipanosta. Tämä voi tarkoittaa Kellyn kaavan mukaisen suosituksen alentamista. Kellyn kaavasta poikkeaminen tasaa riskiä menettää pelikassasta suuria summia lyhyessä ajassa. Tätä kutsutaan kassanhallinnaksi.

Kellyn kaava:

((p x k-1) / (k-1)) x A

p = todennäköisyysarvo
k = kerroin
A = pelikassa

Vedonlyönti on tietenkin riskipeliä, mutta MMA on riskittömämpi kohde aloittaa kuin moni muu urheilulaji. Suosikkien kertoimet voivat olla pieniä, mutta voitto on aina voitto.

Samanlaista luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *