Miten kamppailulajeja harjoitellaan?

Kamppailulajit voivat olla hämmentäviä.

Jokainen meistä on luultavasti kuullut jonkun henkilön sanovan: ”Minulla on musta vyö karatessa” tai ”Harjoittelen Jiu-Jitsua”. Mutta mitä nämä lauseet edes tarkoittaa? Mitä eroa näillä kamppailulajeilla on, ja miten niitä harjoitetaan?

Tässä artikkelissa opit mistä tiedät, mikä kamppailulaji sinun kannattaa valita itsellesi tai lapsellesi, sekä miten voit aloittaa kamppailulajien harrastamisen helposti ja turvallisesti.

Rentoutuminen on myös hyvin tärkeää, suosittelenkin ottamaan tästä ilmaiskierroksia, joita voit hyödyntää rankan treenauksen jälkeen.

Paras tapa tutustua eri kamppailulajeihin on vierailla niitä opettavassa tahossa. On tärkeää käydä sellaisessa treenipaikassa, jossa on ammattitaitoisia ohjaajia, jotka opettavat sinulle oikean tekniikan ja auttavat sinua saavuttamaan tavoitteesi sekä vastaavat kaikkiin kysymyksiisi.

Koska et halua tuhlata aikaasi harjoittelemalla jotain kamppailulajia, joka ei toimi sinulle, niin seuraavaksi tutustutaan keinoihin, miten voit valita oikean kamppailulajin juuri sinulle.

Miten valita sopiva kamppailulaji?

Kun valitset kamppailulajia, sinun tulisi miettiä, mitä tavoitteita sinulla on itsellesi:

  • Haluatko kilpailla?
  • Haluatko harrastaa kamppailulajeja parantaaksesi kuntoasi?
  • Millaista harjoittelumuotoa etsit?
  • Haluatko oppia itsepuolustusta vai etsitkö vain hauskaa tapaa harrastaa liikuntaa?

Sinun on myös otettava huomioon omat fyysiset vahvuutesi ja heikkoutesi. Esimerkiksi hieman hitaamman henkilön kannattaa todennäköisesti suunnata enemmän maassa tapahtuviin kamppailulajeihin, kuten brasilialaiseen Jiu Jitsuun, kuin Taekwondoon.

Mitä eroa kamppailulajeilla on?

Kamppailulajeja on kolmea eri päätyyppiä: isku- (kuten karate tai taekwondo), tarttumis- (kuten judo ja Jiu-Jitsu) ja lajit joissa käytetään välineitä (kuten miekkailu).

Iskulajeissa opit puolustautumaan lyöntejä ja potkuja vastaan ja samalla opit myös antamaan niitä.

Grappling-taistelulajeissa keskitytään vastustajan maahan painamiseen, jotta saataisiin hallitseva asema ja saataisiin aikaan alistusote.

On myös aseisiin perustuvia tyylejä, joissa opetetaan miekan, keihään tai kepin käyttöön

liittyviä miekkailuliikkeitä ja tekniikoita.

Miksi aloittaa kamppailulajien harjoittelu?

Kamppailulajien harjoitteleminen sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille ihmisille.

Kamppailulajit opettavat itsekuria sekä kunnioitusta ohjaajaa ja kurssitovereita kohtaan. Tekniikoiden säännöllinen harjoittelu auttaa myös tekemään sinusta keskittyneemmän ja tuottavamman jokapäiväisessä elämässäsi.

Tämän lisäksi opit puolustamaan itseäsi, jos tarvetta ilmenee.

Ihmisillä, jotka harjoittelevat kamppailulajeja säännöllisesti, on parempi fyysinen kunto kuin niillä, jotka eivät harrasta niitä. Se ei ole vain loistava tapa kohottaa kuntoa, vaan se voi myös auttaa ehkäisemään vakavia terveysongelmia, kuten sydänsairauksia, myöhemmin elämässä. Myös itseluottamuksesi ja itsetuntosi kasvavat.

Miten aloittaa kamppailulajien harjoittelu?

Kamppailulajien oppiminen on loistava tapa saada liikuntaa ja lisätä keskittymistä. Se sopii kaikille, ei vain ihmisille, jotka haluavat kilpailla turnauksissa.

Tarjolla on monia eri vaihtoehtoja, joten on parasta käydä tunneilla tai keskustella ohjaajien kanssa siitä, millainen tyyli sopisi sinulle parhaiten.

Varmista, että käyt koulussa, jossa on ammattitaitoisia ohjaajia, jotka voivat opettaa sinulle oikean tekniikan ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Voinko oppia kamppailulajeja verkossa?

Kamppailulajit eivät ole liikuntalaji, jota voit harrastaa ilman kokeneen ohjaajan apua. Ohjaajat varmistavat yleensä, että oppilaat ymmärtävät, miten tehdä oikea tekniikka sille tyylille, jota he harkitsevat, ja mikä tahansa opettaa heille, miten puolustautua missä tahansa tilanteessa.

Vaikka YouTube-videoiden ja muiden kamppailulajitekniikkaa käsittelevien opetusohjelmien katselussa on jonkin verran arvoa, luokkahuoneeseen tuleminen on todella paras tapa oppia.

Kuinka kauan kamppailulajien oppiminen kestää?

Vaatii paljon aikaa ja vaivaa hallita edes yksi kamppailulaji. Voit kuitenkin aloittaa perusasioista jo vuodessa, jos olet omistautunut ja kiinnostunut.

Yhteenveto

Kamppailulajiharjoittelu on loistava tapa parantaa kuntoa ja oppia samalla itsepuolustusta. Se on myös loistava tapa oppia arvokkaita elämäntaitoja ja saada uusia ystäviä.

Muista kuitenkin, että sinun on käytävä treenipaikassa, jossa on ammattitaitoisia ohjaajia, jotka voivat opettaa sinulle oikeaoppisen lajitekniikan ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Et halua tuhlata aikaasi harjoittelemalla jotain, mikä ei toimi sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.