Miten kamppailulajeista lyödään vetoa

Miten kamppailulajeista lyödään vetoa?

Kamppailulajit ovat kasvattaneet suosiotaan ympäri maailman viime vuosina. Ne ovat paljon mediassa näkyvillä. Ja kuten olettaa saattaa, näin suositun lajin ympärillä pyörii erittäin monipuolinen vedonlyöntimaailma. Erilaisia vedonlyöntimahdollisuuksia on tarjolla vasemmalla ja oikealla. Ja tekeehän se matsin seuraamisesta aina hiukan jännittävämpää.

Photo by Pixabay, CC0 License

Erilaiset vedot

Suurin osa vedoista on perinteisiä money line -vetoja. Money line tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan vetoa, jolla yritetään veikata matsin lopputulos ilman tasoituksia. Pistehajonta korvataan tällöin kertoimilla. Yleisin lopputulos näissä vedoissa on ennakkosuosikin voitto. Ennakkosuosikin kerroin on usein aika pieni, joten suuria voittoja näistä ei yleensä kerätä. Vaikka saattaa joku joskus yllättääkin ja altavastaajan asemasta tarjota veikkaajille mukavat rahat.

Kamppailulajeissa käytössä on myös prop bet -veikkaukset, jotka ovat usein paljon järkevämpiä pelejä vedonlyöjälle. Näillä vedoilla pystyy veikkaamaan paljon monimutkaisemmin matsin eri aspekteja. Esimerkiksi, voit veikata, kuinka monta kierrosta matsissa otellaan, miten matsi voitetaan tai millä kierroksella matsi päättyy. Prop-vetojen kertoimet ovat paljon mielenkiintoisempia ja voitot suurempia. Mutta oikein veikkaaminen on tietenkin paljon vaikeampaa kuin money line -vedoissa. Nämä vedot ovat todellisten vedonlyönnin ammattilaisten alaa ja tarjoavat parhaat kiksit pelaajille. Kun pelissä on prop-veto, matsin seuraaminen siirtyy aivan uudelle tasolle.

Tarjolla on paljon eri urheiluvedonlyöntiyrityksiä, joissa voi lyödä vetoa kamppailulajeista. Kannattaa kuitenkin muistaa muutama nyrkkisääntö, miten valita oikea yritys. Kaikkihan tapahtuu nykyään pääsääntöisesti netissä ja sieltä löytää kaikenkarvaisia yrittäjiä, jotka toivovat hyötyvänsä sinusta. Ensinnäkin, käytä hetki aikaa siihen, että tutkit sivuston softan. Toimiiko se joka kohdassa moitteetta. Jos joku kohta sivusta tökkii, jatka matkaasi. Se nimittäin on yleensä merkki, että hommassa on muitakin ongelmia. Seuraavaksi katso, millaisia rahansiirtomahdollisuuksia sivusto tarjoaa. Ovatko ne luotettavia? On sanomattakin selvää, että rahansiirron täytyy olla turvallista ja nopeaa. Kukaan ei varmaan halua odottaa rahojen ilmestymistä pelitilille päiväkausia. Toimiva asiakaspalvelu on myös yksi tärkeä osio, koska ongelmia tulee aina matkan varrella. Kannattaa tehdä pari nettihakua sivuston asiakaspalvelun arvioinneista. Ja tietysti haluat valita yrityksen, joka tarjoaa mahdollisimman laajan valikoiman erilaisia vetoja. Money linet saattavat käydä tylsäksi, jos niitä vuosikausia hakkaa.

Vedonlyönnin strategiat kamppailulajeissa

Vetoja tehdessä on monia asioita, jotka kannattaa huomioida voittojen maksimoimiseksi. Veikkaaminen kun ei perustu vain onneen, se on taitolaji siinä missä moni muukin. Tarkkailtavia yksityiskohtia on miljoonittain, mutta seuraavassa tarkemmin muutamasta tärkeimmästä.

Photo by Pixabay, CC0 License

 

Punnitukset ovat yksi yksityiskohta, johon kannattaa kiinnittää huomiota veikatessa. Useimmiten punnitukset tehdään matsia edeltävänä päivänä. Joskus kuitenkin matsipäivän aamuna, jolloin ottelijalla ei ole riittävästi aikaa nesteytyksellä nostaa painoaan. Joskus painon pudottamisen onnistumisen näkee ottelijan naamasta, kertoo Yle. Ottelija näyttää väsyneeltä, usein silmien ympärillä on tummat renkaat. Joskus tarvitaan tukea punnitusareenan portaiden nousemiseen. Jos ottelija liikkuu laiskasti, tarvitsee apua seisomaan nousemisessa ja tuijottaa tyhjyyteen, voit olla varma, että painonpudotus ei ole sujunut ihan odotetusti. Näitä ottelijoita ei kannata veikata ihan jo siksikin, että tässä matsin osa-alueessa epäonnistuminen on tärkeä psykologinen tekijä.

Ennakkosuosikkien veikkaamista kannattaa myös välttää. Monesti muissa urheilulajeissa näkee tehtävän valtavan kokoisia vetoja ennakkosuosikeille. No useimmiten peli voitetaan, mutta rahaa tienataan vain minimaalisen vähän matalien kertoimien takia. Monesti kannattaa ottaa pitkän aikavälin tavoitteeksi veikata altavastaajia, joiden tilastot ovat keskitasoa. Näistä vedoista yleensä tienaa mukavasti pitkällä aikavälillä. Toisaalta on Pinnaclen neuvojen mukaisesti hyvä välttää suosikki-altavastaaja-harhaa, jolloin pelaa liian paljon altavastaajaa.

Ottelijoiden henkilökohtaisista ominaisuuksista ikä on yksi tärkeimmistä. Kamppailulajeissa tulee tietysti hiukan enemmän osumia kroppaan uran aikana kuin vaikka shakinpeluussa.

Photo by Pixabay, CC0 License

 

Osumia kertyy ja ajan myötä niistä toipuminen hidastuu. Monesta ottelijasta tuleekin jossain vaiheessa melkoinen lasileuka. Iän seuraaminen ei välttämättä auta matsin lopputuloksen veikkaamisessa, jos ottelijat ovat suurin piirtein samanikäisiä. Mutta tällöinkin se voi auttaa oteltavien kierrosten lukumäärän veikkaamisessa tai muissa prop-vedoissa.

Veikkaamisen perusteeksi ei myöskään kannata valita henkilökohtaista suosikkia tai ottelijaa, joka kerran otteli aivan legendaarisen matsin, ja muistelet matsia isäsi kanssa lämpimin ajatuksin. Tällaiset legendaariset hetket säilyvät mielissä vuosikausia, joskus jopa vuosikymmeniä. Vetoa tehdessä kannattaa keskittyä ottelijan kolmeen tai neljään viimeiseen matsiin. Ne kertovat tämän hetkisestä kunnosta enemmän kuin kymmenen vuoden takainen legendaarinen voitto.

Strategioita valittavaksi ja yksityiskohtia seurattavaksi on varmasti yhtä monta kuin ottelijoita. Taustatyön tekeminen kannattaa aina, eikä mikään ole tärkeämpää kuin tieto. Ja silti vaikka tietoa voi kerätä mappikaupalla, veikkaajalle on tärkeää myös ymmärtää lajin tuntu ja rytmi. Eikä silti koskaan ole varmaa voittajaa. Ja sehän on se, mikä saa veikkaajan vatsan perhoset heräämään.

Vastaa