Mitä vaihtoehtoisia vedonlyöntitaktiikoita voidaan käyttää kamppailulajeissa?

Monesti vedonlyönti mielletään liittyvän erityisesti joukkuelajeihin. Kuitenkin joukkuelajivedonlyönti on vain yksi monista vedonlyönnin muodoista. Yksilölajeista lyödään myös aktiivisesti vetoa ja erityisesti vedonlyönti kamppailulajeissa on lisääntynyt huomattavasti viime vuosien aikana. Erityisesti vapaaottelu vedonlyöntikohteena on noussut klassisen nyrkkeilyn rinnalle taistelulajeihin kohdistuvassa vedonlyönnissä.

Tässä artikkelissa aiheenamme on vedonlyönti kamppailulajeissa. Kerromme sinulle erilaisista suosituimmista vedonlyöntivaihtoehdoista kamppailulajeissa. Aloitetaan moneyline -vedonlyöntitavan esittelyllä.

Moneyline-vedonlyönti

Moneyline-kertoimissa esitetään kaksi vaihtoehtoa voittajaksi: suosikki ja altavastaava. Suosikilla on aina negatiivinen kerroin ja altavastaavalla sen sijaan lähes aina positiivinen kerroin. Mitä suurempi ero on kertoimien välillä, niin sitä suurempi suosikki toinen on. Kertoimet osoittavat myös mahdollisen voiton, jonka voit saavuttaa. Miinusmerkin viereinen numero kertoo, kuinka paljon sinun on iskettävä panokseksi saadaksesi 100 euroa. Plus merkin vieressä oleva numero sen sijaan kertoo, kuinka paljon pystyt tienaamaan 100 euron panoksella. Varsinkin aloittelevalle vedonlyöjälle moneyline-vedonlyönti on kaikista yksinkerta tapa lyödä vetoa. Valitset vain voittajan kahdesta.

Erävedonlyönti

Erävedonlyönti on suosittu vetotapa kamppailulajeihin. Yksinkertaistettuna lyöt vetoa siitä, että kestääkö ottelu yli vai alle tietyn erämäärän. Vapaaottelussa otellaan yhdestä viiteen erään. Nyrkkeilyssä on 1–12 erää. Nyrkkeilyssä erien pituus on 3 minuuttia ja vapaaottelussa 5 minuuttia.

Voittotapavedonlyönti

Tämä on myös hauska vedonlyöntitapa matseihin. Sinun tehtävänäsi on valita ottelija, joka voittaa tietyin erävoitoin. Vaihtoehtoisia voittotapoja ovat tyrmäykset (KO), tekninen tyrmäys (TKO) ja hylkääminen (DQ). Vapaaottelussa on mukana myös kuristukset ja lukotukset. Tämä vedonlyöntitapa edellyttää jo jonkin verran enemmän tietämystä lajista. Mikään urheiluasiantuntija sinun ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan voit tutkia aikaisempia otteluita ja parin kohtaamisia. Näiden perusteella voit saada osviittaa mitä on tulossa.

Tämä tapa edellyttää kuitenkin ottelijoiden ja heidän vahvuuksien ja heikkouksien tuntemista. Lisäksi sinun tulee kyetä arvioimaan ottelun kulkua analyyttisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa erilaisten skenaarioiden luomista omassa päässäsi ja hypoteesien luomista erilaisista mahdollisista tilanteista, joita eteen voi tupsahtaa. Voittotapavedonlyönti on hyvin haastava vedonlyöntitapa, ja se kannattakin ottaa arsenaaliin vasta sitten, kun sinulla on lajista enemmän kokemusta ja tietämystä.

Round betting -vedonlyönti

Round betting on myös yleinen ja suosittu vedonlyöntitapa. Kyseessä on erityisesti nyrkkeilyssä käytettävä vedonlyöntitapa. Sinun tehtävänäsi on valita ottelija voittamaan tietyssä erässä. Kyseessä on vaikein vedonlytöntitapa nyrkkeilyssä, joka tarjoaa juuri siksi kovimmat kertoimet.

Kuitenkin järjestelmät ovat myös mahdollisia. Voit valita voittajan kolmen erän sisälle 1–3, 4–6, 7–9 tai 10–12.

Millaista on voittava kamppailulajivedonlyönti?

Voiton takia vetoa lyödään. Tämä on aika selvä asia kaikille vedonlyöjille. Sen sijaan voittavan vedonlyönnin opettelu on jo eri asia kuin siitä vain puhuminen. Voittava vedonlyönti lähtee ennen kaikkea toimintasuunnitelman tekemisestä. Mieti miten ja millaisia vetoja haluat lähteä lyömään. Moneyline -vedot on usein paras tapa aloittaa kampailuvedonlyönti. Vedonlyönnin peruslähtökohdat ovat lajista riippuen samat. Ensinnäkin sinun kannattaa opetella laji, josta lyöt vetoa. Ala seuraamaan tilastoja ja lukemaan uutisia. Vähitellen aivosi alkavat muodostamaan erilaisia yhtäläisyyksiä ja analyysejä. Väkisin ei tietoa kannata päntätä. Mieti sen jälkeen mikä on pelikassasi, koska se vaikuttaa suoraan panoksesi suuruuteen. Netistä kannattaa lukea ohjeita kampailuvedonlyönnin aloittamiseen ja sopivien strategioiden löytämiseen. Muista, että tärkeintä on kuitenkin se, että viihdyt lajin parissa.

Voittavan vedonlyönnin oppiminen vaatii myös aikaa. Tämä korostaa myös kiinnostusta lajia kohtaan. Laji, joka ei sinua juurikaan kiinnosta ei välttämättä herätä myöskään kiinnostusta opetella sitä päivittäin. Toisaalta jotkut urheiluvedonlyöjät ovat kiinnostuneita itse analyysistä ja uusiin lajeihin tutustumisesta. Valitse mikä sinulle parhaiten sopii. Onnea matkaan!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *