Millä rahoittaa uuden urheiluharrastuksen aloittaminen?

Urheiluharrastuksen aloittaminen on usein innostavaa, mutta samalla se aiheuttaa uusia kustannuksia. Erityisesti harrastuksen alkuvaiheessa joudutaan hankkimaan erilaisia varusteita, jotka voivat muodostaa merkittävän kuluerän.

Uudet varusteet voi hankkia omilla säästöillä tai niitä voi pyrkiä löytämään käytettynä edullisemmin. Joskus saatetaan kuitenkin turvautua myös pieneen vakuudettomaan kulutusluottoon, joka mahdollistaa varustehankinnat heti. Tämän jälkeen luotto maksetaan osissa sovitun suunnitelman mukaisesti takaisin.

Mikäli hankinnat rahoittaa kulutusluoton avulla, kannattaa lainatarjoukset aina kilpailuttaa. Kilpailuttaminen on erityisen nopeaa ja sujuvaa, kun sen tekee vertailupalveluita tarjoavan sivuston kautta. Hakija voi täyttää Rahalaitos -lainanvälittäjän sivuilla vain yhden hakemuksen, joka välitetään lukuisille lainantarjoajille.

Varusteiden hankkiminen on yleensä iso kustannuserä

Uuden urheiluharrastuksen aloittaminen on usein harrastuksen hintavin vaihe, koska alussa tarvitsee erilaisia varusteita. Eri harrastukset vaativat hinnaltaan erilaisia varusteita ja niitä hankitaan heti, kun harrastuksen aloittaa.

Uuden urheiluharrastuksen edellyttämistä varusteista voi muodostua iso kuluerä, jonka joutuu maksamaan kerralla ennen kuin pääsee kunnolla harjoittelemaan. Jos on kertynyt sopivasti säästöjä, kannattaa varustehankinnat tehdä niillä. Mikäli säästöjä ei ole, joutuu usein miettimään muita ratkaisuja.

Joskus hankintoja varten haetaan kulutusluottoa, joka mahdollistaa tarpeellisten varusteiden hankkimisen heti. Tämän jälkeen lainasumma maksetaan pienemmissä osissa takaisin, mikä helpottaa normaalia elämää.

Kulutusluoton voi käyttää haluamallaan tavalla

Kulutusluotto on useimmiten vakuudeton laina, jonka myöntäminen ei edellytä erillisen vakuuden tai takaajan asettamista lainasummalle. Sen sijaan päätös lainasumman myöntämisestä tehdään hakijan taloudellisen tilanteen ja takaisinmaksukyvyn perusteella.

Jos kulutusluotto myönnetään, voi lainasumman käyttää haluamallaan tavalla. Voit siten käydä tekemässä tarvittavat varustehankinnat, maksaa ensimmäiset kurssimaksuihin tai hoitaa muut uuden harrastuksen aloittamiseen liittyvät kulut. Lainan käyttötarkoitusta ei tarvitse yleensä selvittää tarkemmin, koska laina myönnetään yleisesti kulutusta varten.

Mikäli lähtee harkitsemaan vakuudetonta lainaa, kannattaa ennen hakemuksen täyttämistä laskea tarvittava budjetti. Huomioi budjetissa kaikki tarvittavat varusteet ja niiden kustannukset, jotta lainasumma riittää niiden kattamiseen.

Kilpailuta ja vertaile ennen lainan ottamista

Ennen kulutusluoton ottamista kannattaa aina lähteä kilpailuttamaan eri lainantarjoajat sekä vertailla lainaehtoja ja niiden kustannuksia. Kilpailuttamisen tavoitteena on vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia sekä valita niiden joukosta edullisin vaihtoehto.

Vaikka kotitaloudet ovat selvinneet kasvaneista korkomenoista hyvin, on lainatarjousten vertailu järkevää tehdä sen tuomien säästöjen takia. Voit kilpailuttaa lainat itse vertailemalla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia tai käyttämällä apuna Rahalaitoksen kaltaista lainanvälittäjää.

Lainanvälittäjä hoitaa puolestasi lainojen kilpailuttamisen ja etsii sinulle parhaat tarjoukset. Näin sinun tehtäväksi jää vain parhaan tarjouksen hyväksyminen.

Kulutusluotto voi olla yksi vaihtoehto, kun aloitetaan urheiluharrastus ja joudutaan hankkimaan uusia varusteita. Sen avulla voi ostaa tarvittavat varusteet ja maksaa ne takaisin osissa jälkikäteen. Näin voit varmistaa sen, että saat edullisimman mahdollisen lainan sekä voit keskittyä täysillä uuden harrastuksen aloittamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *