Mayweather palaa nyrkkeilykehään jälleen kerran

Vuoteen 2021 kohdistuu suuria odotuksia. Viime vuosi oli varsin poikkeuksellinen jokaisen kohdalla, eikä vähiten penkkiurheilijoiden elämässä, sillä monien urheilutapahtumien peruuntumisen myötä tarjolla oli tavallista vähemmän katsottavaa. Nyt vuonna 2021 monet toivovatkin etenkin erilaisten urheilutapahtumien jatkuvan tavalliseen tapaan. Monia nyrkkeilyn ystäviä ilahdutti hiljattain julkaistu uutinen jo kertaalleen eläkkeelle jääneen legendaarisen 43-vuotiaan Floyd Mayweatherin ilmoituksesta palata jälleen kerran nyrkkeilykehään.

Mayweather jäi eläkkeelle tunnetusti vuonna 2017 jopa 50 ottelua voittaneena. Edellisen kerran Mayweather nähtiin Tenshin Nasukawaa vastaan käydyssä näytösottelussa vuonna 2018, ja monet nyrkkeilyfanit ovatkin salaa toivoneet pääsevänsä näkemään legendaarisen nyrkkeilymaailman supertähden otteita kehässä jälleen miehen eläköitymisestä huolimatta. Lauantaina 20. helmikuuta se vihdoin toteutuu, sillä luvassa on epäilemättä spektaakkelimainen näytösottelu Youtubesta tuttua 26-vuotiasta amerikkalaista Logan Paulia vastaan.

Ottelua odotetaan innolla penkkiurheilijoiden keskuudessa. Myös Mayweatherin ja Paulin välisen kohtaamisen lähestyessä myös vedonlyöjät ovat aktivoituneet toden teolla ja vedonlyönti käy verkossa nyt kuumana esimerkiksi Mount Gold -sivustolla. Urheiluvedonlyöntisivustojen listoilla voidaan nyt nähdä käsittämättömiä kertoimia Mayweatherin voiton puolesta, eikä ihme, sillä mies on todistanut kerta toisensa jälkeen olevansa aikamme parhaimpia nyrkkeilijöitä. Eläkkeelle jäämisestään huolimatta Mayweatherin arvellaan olevaan tikissä ja valmis kohtaamaan kenet tahansa, joten amatööritason sosiaalisen median tähden kohtaamisen luulisi olevan helppo nakki. Samaan tapaan kuin pari vuotta sitten Tenshin Nasukawan kohdalla, myös Logal Paul astelee kehään selkeänä altavastaajana siitäkin huolimatta, että Paul on Floydia nuorempi ja fyysisesti isokokoisempi ja hänellä on nyrkkeilytaustaa harrastelijatasolla.

Mayweather tunnetaan innokkaana rahapelaajana

Urheilupiireissä Floyd Mayweather on erittäin mielenkiintoinen tapaus, joka tunnetaan nyrkkeilytaitojensa lisäksi myös innokkaana rahapelaajana. Yhtenä maailman rikkaimmista urheilijoista pidetyn Mayweatherin tiedetään pistävän likoon usein kuusinumeroisia summia ja joskus jopa miljoonia dollareita, jotka eivät miehen kukkaroa kuitenkaan pahemmin kevennä.

Vuosien mittaan Mayweather on auliisti jakanut sosiaalisessa mediassa faneilleen tietoja harrastuksestaan. Onpa ilmoilla kiertänyt huhuja myös siitä, että Mayweather olisi veikannut 400 000 dollarin edestä oman voittonsa puolesta nyrkkeilyn superottelussa UFC-tähti Conor McGregoria vastaan, mutta vetänyt lopulta vetonsa takaisin vedonlyöntiä tarjoavan tahon ryhtyessä selvittämään tarkemmin kyseisen vedonlyönnin taustoja. Mikäli oman voittonsa puolesta vetoa lyöminen ei olisi vähintäänkin kyseenalaista toimintaa, saattaisi Mayweather hyvinkin tälläkin kertaa veikata omaa voittoaan suurella panoksella. Logan Paul loistaa sosiaalisessa mediassa, mutta nyrkkeilykehässä miehen voitto on todennäköisyydeltään samaa luokkaa kuin megasuuren jackpotin voittaminen kasinolla.

Mayweatherin ja Paulin kohtaaminen ei juurikaan jaa vedonlyöjien mielipiteitä, vaan voittaja tuntuu jo nyt olevan selkeä tapaus. Mayweather on räikeällä erolla vedonlyöjien suosikki -5000 kertoimella, kun taas Paulin voiton puolesta liputtavat voittaisivat tämänhetkisellä kertaimella panoksensa takaisin monikymmenkertaisena. Muun muassa sitä, tyrmätäänkö Logan Paul kehässä, pidetään erittäin todennäköisenä kertoimella -250. Veikkaus siitä, jatkuuko ottelu loppuun saakka, tuo tällä hetkellä ei-vastauksen puolesta liputtaneelle -200 voittokertoimen ja kyllä-vastauksen puolesta veikanneelle +150 voittokertoimen. Tilanne elää jatkuvasti, mutta kuten sanottua, ovat Mayweatherin ja Paulin ottelua kohtaan yleiset odotukset harvinaisen selvillä.

Kutkuttava asetelma


Vaikke vetoa lyödäänkin nyt ahkerasti Mayweatherin voiton puolesta, on syytä muistaa, ettei n äytösotteluissa kuitenkaan yleensä ole loppujen lopuksi ole kyse siitä, kuka voiton vie, vaan itse ottelusta ja asetelman mielenkiintoisuudesta. Mitä kaikkea voi seurata siitä kun eläköitynyt nyrkkeilyveteraani kohtaa sosiaalisen median tähtenä tunnetuksi tulleen nuoren amatöörinyrkkeilijän kehässä? Tilanne tulee olemaan äärettömän kutkuttava ja luvassa on varmasti maailmanluokan show, jota nyrkkeilyfanin ei kannata jättää näkemättä. Odotettavaa onkin, että ottelua tulevat seuraamaan miljoonat silmäparit ympäri maailmaa.

 

Vastaa