Kumpi voittaa, Rocky vai Bruce Lee? 4 parasta kolikkopeliä kamppailulajeista

Mikä yhdistää Rockya ja Bruce Leetä? No tietenkin se, että molemmilla on oma kolikkopelinsä. Kamppailulajit ovat levinneet vahvasti myös uhkapelien maailmaan, jossa suurimmille oikeille ja keksityille tähdille on luotu omia nimikkopelejään. Osa niistä on oikein onnistuneita, toisiin taas ei kannata koskea edes nyrkkeilyhanskat kädessä. Me päätimme tarkistaa, kuka on kuka kamppailulajeihin perustuvien kolikkopelien kivikovassa sarjassa.

Kamppailulajeja hyödynnetään viihdeteollisuudessa

Selkeimpiä viihteenaloja, joilla kamppailulajeja on nähty paljon, ovat tietenkin elokuvat ja pelit. Jokainen on takuuvarmasti nähnyt ainakin yhden nyrkkeily- tai karateleffan, josta on myöhemmin valmistettu myös peliversio tietokoneelle ja konsoleille. Hikipuro valuu siis kamppailulajeista elokuvien kautta peliteollisuuteen asti.

Peliteollisuuden uudempia tulokkaita ovat kasinopelit netissä, mutta kaava on niidenkin osalta sama. Monien kamppailulajien kolikkopelit ovat nousseet huippusuosituiksi pelaajien keskuudessa, ja mukana on tietenkin paljon tuttuja hahmoja elokuvien puolelta. Esimerkiksi Rockyn hanskoja pääsee vetämään käteen The Italian Stallionin omassa nimikkopelissä, ja jos nyrkkeily ei enää nappaa, voi Bruce Leen taitoja lähteä ihastelemaan toisessa nykyaikaisessa videokolikkopelissä.

Valikoima alkaa olla melko kattava, joten päätimme tehdä katsauksen siihen, mitkä näistä kamppailulajeihin perustuvista kolikkopeleistä ovat niitä parhaita. Top 5 parhaat kamppailulajiaiheiset kolikkopelit, olkaa hyvät!

4. Fisticuffs Slot – iske kaveri kanveesiin ja voitot kotiin

Nyt on aika lähteä nyrkkihippasille! Kaikki kamppailulajeihin liittyvät kolikkopelit eivät toki liity viihdeteollisuuteen tai legendaarisiin taistelijoihin, vaan mukana on myös täysin itsenäisiä pelejä. Yksi hauskimmista on Net Entertainmentin valmistama Fisticuffs, jossa astutaan keskelle nyrkkeilykehää. Pelin pääosassa on perinteistä huumoria edustava ”Pekka ja Pätkä”-kaksikko, joskin tässä tapauksessa nyrkkinsä kohottavat lyhyt luikku ja pidempi pullukka. Höyhensarja ja raskas sarja yhdistyvät siis saumattomasti.

Fisticuffs-kolikkopeli on aika perinteistä viihdettä siinä mielessä, että pelimekaanikasta ei löydy kuin yksi erikoisuus – nyrkkitappelut. Muuten voitot jaetaan tuttuun tapaan niin, että kolme samanlaista symbolia vasemmalta oikealle tietää voittoa. Kun nyrkkeilijät osuvat rullille samanaikaisesti, on aika juhlia. Hieman askelmerkeistään riippuen kaverit täräyttävät toinen toisensa eri suuntiin ja luovat samalla rullille koko joukon wild-symboleita. Nämä symbolit korvaavat kaikki muut pelin symboleista ja tuovat tullessaan komeita voittoja!

3. Andre the Giant Slot – iso mies, suuret voitot

Myös oman elokuvan hiljattain saanut Andre the Giant oli yksi entisen WWF:n kuuluisimmista painijoista. Hieman alle 50-vuotiaana menehtyneen jätin muistoa on kunnoitettu leffan lisäksi myös kolikkopelimuodossa.

NextGen Gamingin valmistama Andre the Giant Slot on aika perinteinen viiden rullan kolikkopeli, joka ei tarjoa mitään sen suurempia hienouksia peruspelissä. Rullilla pyörivät show-painiin olennaisesti liittyvät kuvakkeet, kuten naamiot, tuolit, hot-dogit ja pitkävartiset saappaat. Mukana on tietenkin myös Andre itse. Isosta koosta on hyötyä, sillä pelin wildinä toimiva Andre sekoaa pelikentälle saapuessaan täysin ja laajenee peittämään koko rullan. Voittoja sataa, ja yleisö hurraa.

Andre the Giant -kolikkopeli on aika yksinkertaisesta ulkoasustaan huolimatta todella hauskaa viihdettä. Pelistä löytyvät sekä ilmaiskierrokset että bonuspelin, joten jännitettävää riittää koko rahan edestä.

2. Bruce Lee Slot – astu lohikäärmeen kitaan

Bruce Lee on yksi legendaarisimmista filosofian ja kamppailulajit saumattomasti yhdistäneistä taistelijoista. Nuorena tapaturmaisesti menehtynyt Lee ehti lyhyen elämänsä aikana paljon, ja paljon on tapahtunut myös hänen kuolemansa jälkeen. Nykyään Bruce Leen legenda elää niin valkokankaalla, kirjojen sivuilla kuin tietokoneen ruudullakin.

Viimeksi mainittuun kategoriaan putoava Bruce Lee -kolikkopeli on esikuvansa tapaan hyvin omaperäinen omassa sarjassaan. Viidellä rullalla pyörivässä pelissä on laitettu tuttu rakenne aivan uuteen uskoon. Kaksi ensimmäistä rullaa ovat nimittäin vain kahden symbolin kokoisiaa, kun taas kolme viimeistä ovat tuplat tästä. Rullilla pyörivissä symboleissa esiintyy tietenkin Bruce Lee itse, ja mukaan on otettu myös monenlaisia itämaisia aseita. Pelin paras ominaisuus ovat sen ilmaiskierrokset, joille pääse aarrearkkuja keräämällä. Kierrosten aikana Lee venyttää itsensä koko rullan kokoisiksi ja korvaa kaikki muut symbolit suuria voittoja tuoden.

1. Rocky Slot – vastassa vanhat tutut Ivan ja Apollo

Jos kamppailulajit kiinnostavat ja Rocky-leffat ovat jääneet välistä, niin voi toden totta ilmoittaa kuuluvansa siihen kuuluisaan marginaaliin. Jo peräti seitsemän elokuvan pituiseksi venynyt sarja saa vieläkin jatkoa, kun vuonna 2015 ilmestyneelle Creed-leffalle tehdään paraikaa jatko-osaa. Kolikkopelien osalta Rocky on kivunnut kuitenkin vain yhden portaan ylöspäin. Se tapahtui, kun Playtech julkaisi Rocky Balboa -kolikkopelin, jossa pelaajat pääsevät sovittamaan jalkansa Rockyn saappaisiin ja astumaan kehään, jossa odottavat vanhat tutut kilpakumppanit.

Todella tyylikkään näköinen kolikkopeli on parhaimmillaan silloin, kun onnistut pyöräyttämään valkoiset ja punaiset nyrkkeilyhanskat rullille 1 ja 5. Tällöin pääset kokeilemaan bonuspeliä, joka kantaa nimeä Knockout Bonus. Jo nimestä voi päätellä, mikä on homman nimi. Valitse vain, haluatko kohdata Ivan Dragon, Apollo Reedin vai Clubber Langin, ja valmistaudu elämäsi nyrkkeilymatsiin. Voittajalle on luvassa melkoinen shekki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *