Kuinka käyttää hyväksi tietojaan kamppailulajeista

Monet tämänkin sivuston lukijat ovat perehtyneet runsaasti eri kamppailulajeihin, vaikka eivät itse välttämättä niitä aktiivisesti harrastakaan. Tietoja voi käyttää hyödyksi esimerkiksi erilaisissa visailuissa ja tietokilpailuissa, mutta myös vedonlyönnissä.

Kamppailulajien vedonlyönti ei ole aina aivan samantyyppistä kuin vedonlyönnin suosituimmat kohteet, kuten jalkapallo. Näissä lajeissa voi olla monta eri tekijää jotka saattavat vaikuttaa ottelun lopputulokseen. Jalkapallossa vedonlyöjät käyttävät usein tilastoja ja matematiikkaa apuna saadakseen todennäköisimmät voitot, mutta kamppailulajien tuntija voi olla kuitenkin paremmin tietävä kuin tilastot.

Vedonlyöntiä voi harrastaa niille pyhitetyillä sivustoilla, joissa on vedonlyöntiä tarjolla, kuten NetBet vedonlyönti -sivusto.

Erilaiset ottelijat

Ottelijat ovat kaikki erilaisia, joten heidän tunteminen mahdollisimman tarkasti voi auttaa arvaamaan todennäköisimmät voittajat ja häviäjät. Ottelijan vahvuudet sekä heikkoudet kannattaa listata ylös ja miettiä kuinka he pärjäävät tietynlaista toista ottelijaa vastaan.

Ottelijoiden fysiikka on tietenkin tärkeää, joten kannattaa ennen vedonlyöntiä lukea uutisia kuinka ottelija on pärjännyt otteluissa, tai sitä onko heillä jotain mahdollisia muita haasteita tullut – kuten loukkaantumisia. Eri lajeissa huonokuntoisemmat ottelijat voivat helposti jäädä alakynteen, joten tällaisten tietojen onkiminen on ensiarvoisen tärkeää. Jos ottelija väsähtää kesken tietyn tyyppisen ottelun, on tällöin vastustajalla yleensä mahdollisuus iskeä väliin ja voittaa koko ottelu.

 

Kaikenlaiset eritystaidot ja -osaamiset ovat tärkeitä kamppailulajeissa ja vapaaotteluissa. Jos lukijalla on tiedossa tietyn pelaajan kikat, joilla he saattavat kääntää ottelun tuloksen puolelleen (ja varsinkin jos he ovat sellaista käyttäneet jo!), voi tämä olla vedonlyönnin kannalta erinomainen tieto.

Turvallisesti vai pienellä riskillä

Vedonlyönnissä on helppoa lähteä muiden veikkaajien mukaan lyömällä vetoa turvallisesti. Voittoja voi toki tulla tälläkin tavalla, mutta samalla kertoimet pysyvät alhaisina. Kertoimet nousevat siis sitä mukaa, mitä epätodennäköisempää vedonlyöntisivuston ja muiden veikkaajien mielestä ottelijan voitto on. Vedonlyönnistä voi tulla huomattavasti jännittävämpää kun ottaa pieniä riskejä, jos tietää että joku ottelija saattaa yllättää pahanpäiväisesti muut. Silloin se oma veto voi olla kullanarvoinen, koska kertoimet ovat nousseet runsaasti.

 

Vedonlyöntimuodot ovat kamppailulajeissa kuten muissakin. Yleisimmin lyödään vetoa voittajasta ja useimmiten veto panostetaan ennen kuin ottelu on alkanut. Joskus voidaan lyödä vetoa vielä silloinkin kun ottelu on käynnissä. Livevedonlyöntiä ei ole kamppailulajeissa vielä kovinkaan usein tarjolla. Voittajien lisäksi voidaan lyödä vetoa vaikkapa siitä, missä erässä ottelu päättyy. Voidaan lyödä myös vetoa, kuinka ottelu päättyy. Vedonlyöntimuodot voivat vaihdella runsaasti eri sivustoilla, joten kannattaa tutkia mahdollisuudet hyvissä ajoin ennen otteluiden alkua.

Tässä vielä vedonlyöntimuotoja avattuna tarkemmin:

  • Voittajaveto: lyödään vetoa siitä kuka voittaa ottelun. Tämä on yleisin ja suosituin muoto vedonlyönnissä. Altavastaajan veikkaaminen voi nostaa voitot korkeiksi, koska kertoimetkin ovat korkeita.
  • Voittotapa: tässä veikataan ottelun päätöksen tapaa. Joskus ottelija voi tyrmätä toisen, joskus toinen voi luovuttaa ja joskus päätöksen ratkaisee tuomariston äänet. Tässä tavassa joskus mainioita kertoimia luvassa.
  • Erien määrä: tämä tarkoittaa sitä, että veikataan erän lukumäärää, jossa ottelun päätös nähdään.
  • Hybridivedot: tämä tarkoittaa sitä, että tehdään yhdistelmävetoja edellä mainituista. hybridivedossa arvuutellaan vaikkapa sitä että kumpi ottelijoista voittaa ja missä erässä ottelu päättyy. Mahdollisuuksia on useita, joka tekee tästä mielenkiintoisen veikkausmuodon. Haasteena on se, että molemmat ehdot pitää osua nappiin. Se tosin vaikuttaa kertoimiinkin.

Tieto on valtaa

Ei kannata siis jättää käyttämättä omia hankittuja tietojaan lajeista, huolimatta siitä onko lajin harrastaja itse vai pelkästään penkkiurheilija, jolla tosin saattaa olla kattavatkin tiedot lajeista, mutta ennen kaikkea ottelijoiden taustatiedoista.

Jotkut vedonlyöjät voivat olla niin perehtyneitä, että tietävät ottelijoista lähes kaiken mikä on mahdollista tietää. He voivat näin käyttää jopa yksityiselämän tietoja hyväkseen vedonlyönnissä. Jos he tietävät että ottelijalla on yksityiselämässä syystä tai toisesta haasteita, voi olla mahdollista että se saattaa vaikuttaa lopputulokseen. Tällöin ottelijan elämää on pakko seurata todella tarkkaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja lehtien palstoilta.

Toiset vedonlyöjät taas luottavat pelkästään matemaattisiin tilastoihin ja jotkut ovat koodanneet itse jopa ohjelmia, jotka laskevat kaikki todennäköisyydet veikattaviin otteluihin. He ovat sanoneet, että tämä tapa toimii kaikista varmimmin. Se voi olla tottakin tietyissä lajeisa, mutta MMA ja kamppailulajit saattavat olla kuitenkin poikkeus, koska laji on lähtökohtaisesti erilainen kuin muut lajit, koska ottelijoilla on niin paljon eri tyylisiä ominaisuuksia.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *