Kolme parasta judokaa

Kun puhumme kamppailulajeista, judo on tietysti yksi tunnetuimmista lajeista. Jotkut sanovat sen olevan jopa kaikista suosituin. Sitä voi harrastaa myös Suomessa monissa kaupungeissa ja tämän lisäksi kyseessä on olympialaji. Jos siis harrastuksesta sattuu innostumaan paljon, on mahdollista päästä jopa suuriin kisoihin sen perässä. Olympialaisten lisäksi, eri maissa järjestetään monenlaisia kilpailuja, joissa harjoitetaan judoa. Tämä pätee myös Suomeen ja lajia pääsee katsomaan vaikka ei itse olisi kiinnostunut sen aloittamisesta.

Tämä japanilainen kamppailulaji kiinnostaa siis monia ja juuri siksi sen suosio on noussut tasaisesti vuosien mittaa. Pelaajia, eli niitä, jotka judoa harrastavat, kutsutaan nimityksellä judoka ja lajiin liittyy hyvin paljon erilaisia sääntöjä. Varsinkin kilpailuissa, sääntöjen noudattaminen on erittäin tärkeää ja vastustajaa tulee tietysti kunnioittaa.

Urheiluvedonlyönti

Nyt kun olemme kertoneet hieman enemmän judon pelaajista ja heidän saavutuksistaan, voitkin hyvillä mielin aloittaa kisojen seuraamisen. Niitä järjestetään monessa eri maassa, jos suuremmat kisat alkavat kyllästyttää. Vedonlyönti on tietysti osana suurinta osaa urheilukilpailuja, kuten myös kamppailulajeja.

Urheiluvedonlyönti pitää kuitenkin sisällään paljon muuta, kuten esimerkiksi jalkapalloa, joka on yksi suosituimmista lajeista tänä päivänä. Jos siis kiinnostuit kisojen katsomisesta ja haluat aloittaa vedonlyönnin jalkapallon saralla, pitchinvasion.net on hyvä alku tällä tiellä. Tältä sivulta löydät oppaita, jotka kertovat sinulle kaiken huomioitavan jalkapallopeleistä. Tämän lisäksi, saat paljon tietoa ohjelmista sekä löydät parhaat sivustot vedonlyöntiin. Jalkapallo on erittäin suosittu vetojen tekemiseen, joten käytä sivuston bonukset hyväksesi, kun aloitat vedonlyönnin!

Seuraavaksi kerromme sinulle kolmesta parhaimmasta judon pelaajasta ja siitä, kuinka he ovat menestyneet lajin parissa.

3. Tadahiro Nomura

Aloitamme kolmannesta sijasta, joka ei todella ole huono vaan tämä kilpailija on yksi suosituimmista olympiavoittajista. Tadahiro Nomura on japanilainen judon pelaaja, joka on osallistunut Olympialaisiin useampana vuotena. Kuitenkin, ensimmäisen kerran hän voitti kultaa judon parissa junioreiden MM-kilpailun yhteydessä vuonna 1994. Kaksi vuotta tämän jälkeen hän osallistui ensimmäistä kertaa Olympialaisiin ja voitti vuonna 1996 kultaa jälleen. Heti seuraavana vuonna tämän jälkeen, eli vuonna 1997, hän osallistui Pariisissa järjestettäviin maailmanmestaruuskisoihin, joissa hän voitti loppuottelun uudelleen. Ja kun vuoden 1998 MM-kisat järjestettiin Valko-Venäjällä, Tadahiro Nomura voitti kultaa joukkueelleen.

Hän palasi Olympialaisiin jälleen vuoden 2000 kisoihin ja voitti loppupelin. Viimeisen kerran hän osallistui näihin kisoihin vuonna 2004 ja kuten arvata saattaa, kolmas olympiakulta oli hänen. Saavutus on erittäin hyvä, sillä hän voitti kultaa kolme kertaa peräkkäin, kun pääsi osallistumaan kisoihin.

2. Yasuhiro Yamashita

Seuraavaksi on sijan kaksi vuoro ja kyseessä on jälleen japanilainen pelaaja. Yasuhiro Yamashita on edellisen judokan tavoin voittanut olympiakultaa sekä useita maailmanmestaruuksia. Häntä pidetään ehdottomasti yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Asia, joka hänestä tekee erityisen on se, että uransa aikana hän osallistui 203 eri kilpailuun, eikä hävinnyt niistä ainuttakaan. Seitsemän näistä kisoista päättyi tosin tasapeliin, mutta loput 196 hän voitti. Vuoden 1984 kesäolympialaisissa hän voitti kultaa ja maailmanmestaruuksia hänelle on kertynyt yhteensä neljä kappaletta. Nämä saavutukset ovat ehdottomasti huomion arvoisia ja moni judon pelaaja varmasti haluaa seurata näitä jalanjälkiä.

1. Jigorō Kanō

Viimeiseksi esittelemmekin judon tärkeimmän pelaajan, jota tietysti pidetään myös kaikista parhaimpana. Kyseessä on judon kehittäjä nimeltään Jigorō Kanō, joka syntyi joulukuussa vuonna 1860. Nuoruudessaan hän alkoi harrastaa jūjutsua ja saavuttikin mestarin aseman hyvin pian aikuistuttuaan. Hän alkoi myös näihin aikoihin kehittää omaa lajiaan ja pian hänellä oli omia oppilaita, joille hän opetti Kōdokan-jūdōa. Myöhemmin hän myös osallistui kokouksiin, joissa päätettiin Olympialaisten lajeista ja yritti hyvin sinnikkäästi saada judon osaksi kisoja. Valitettavasti hänen elinaikanaan tämä ei tapahtunut, mutta nykyään se kuitenkin on osana kisoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.