Kamppailulajit Suomessa

Kamppailulajien suosio on levinnyt kaikkialta maailmasta moniin maihin, myös Suomeen. Monet suomalaiset ovat aloittaneet kamppailulajien harrastuksen lähivuosina, eikä ihme – kamppailulajien oppimisella on runsaasti eri hyötyjä.

Jos tykkäät katsella kamppailulajeja, niin kannattaa hyödyntää nyt comeon bonus – pääset jännittämään suosikkiurheilijoidesi kamppailuja ja kannustamaan heidät voittoon.

Suomessa on mahdollista harrastaa monia erilaisia kamppailulajeja, kuten nyrkkeilyä, thainyrkkeilyä, brasilialaista ju-jutsua ja painia. Laadukkaita opettajia ja treenipaikkoja löytyy eri puolilta Suomea runsaasti.

Kamppailulajien suosio on kasvussa Suomessa

Kamppailulajit ovat nykyään suositumpia kuin koskaan ennen. Mutta miksi?

Valittavanasi on monista erilaisista harjoittelumuodoista omiin tarpeisiisi ja tavoitteisiisi sopivan kamppailulajin. Jos tykkäät esimerkiksi potkuista ja haluat käyttää jalkojasi, niin taekwondo saattaa olla sinulle mieluinen laji.

Mitkä ovat kamppailulajien tuomat hyödyt?

Terveyden ja kunnon parantamisen lisäksi kamppailulajit voivat auttaa myös henkilökohtaisessa kehityksessä, kuten kurinalaisuudessa, keskittymiskyvyssä, yhteistyökyvyssä ja johtajuudessa.

Tämän takia kamppailulajien harrastajamäärät ovatkin olleet kovassa kasvussa menneinä vuosina.

Mitkä ovat suosituimmat Suomessa koulutettavat kamppailulajit?

Suomessa yleisimmin harrastetut kamppailulajit ovat Jiu-Jitsu, Karate, Kung-fu ja Taekwondo. Jokaisen näistä kamppailulajeista suosio on kasvanut viime vuosikymmeninä.

Nyrkkeily

Nyrkkeily on kamppailulaji, jossa kaksi ihmistä taistelee toisiaan vastaan nyrkein. Nyrkkeilyä harjoitetaan nelisivuisissa suorakulmaisissa kehissä.

Suomessa nyrkkeilyvalmennusta tarjoavat monet eri seurat, joissa on mahdollista harjoitella joko ryhmässä tai yksilöllisesti kokeneiden ohjaajien kanssa, jotka opettavat oppilailleen hyvän ja oikeaoppisen tekniikan.

Thainyrkkeily / Muay Thai

Thainyrkkeily koostuu erilaiset lyönnit, potkut, sekä kiinniotto- ja puolustustekniikat, joita harjoitellaan usein tyynyistä kiinni pitäen. Pehmustetusta nahasta tai vastaavasta materiaalista valmistettujen hanskojen käyttäminen on tässä lajissa vapaaehtoista, kun harjoitellaan jonkun itseäsi asiantuntevamman kanssa.

Thainyrkkeily on yksi suosituimmista Suomessa harjoitettavista kamppailulajeista. Laji on hyvä harjoitusmetodi itsepuolustukseen ja sen ottelutekniikoita voidaan soveltaa monissa muissa lajeissa, kuten painissa ja MMA:ssa.

Suomessa on monia paikkoja, jotka opettavat thainyrkkeilyä, valitse siis itsellesi mieluisin.

Brasilialainen Ju-Jutsu

Brasilialainen Ju-Jutsu on kamppailulaji, jossa käytetään koko kehoa vihollisen heittämiseen, kaatamiseen, kiinnipitämiseen tai liikuntakyvyttömäksi tekemiseen. Se on itsepuolustukseen ja kamppailuun suunniteltu taistelulaji.

Suomessa brasilialainen Jiu-Jitsu onkin yksi suosituimmista nykypäivänä harrastetuista kamppailulajeista.

Paini

Painissa vastustaja pyrkii raajojensa ja vartalovoimansa avulla pidättelemään toista painijaa, jotta hän saisi aikaan nivellukkoja tai heittäisi hänet lattialle.

Paini on myös yksi suosituimmista Suomessa harrastettavista kamppailulajeista, joka näkyy menestyvien suomalaisten urheilijoiden, kuten Petra Olli muodossa.

Suomesta löytyy monia painikouluja, joissa voit harjoitella painia kokeneiden valmentajien ja ohjaajien kanssa.

Mitä hyötyä kamppailulajien harrastamisesta on?

Eroon stressistä

Pääset eroon kertyneestä stressistä kunnon treenin avulla. Kamppailulajeissa pääset kosketuksiin kehosi kanssa ja voit purkaa kaiken henkisen ja fyysisen stressin. Niiden avulla voit myös kehittää terveellisempiä tapoja, jotka ulottuvat pidemmälle kuin kamppailulajien harjoitteluun käytetty aika.

Testaa itseäsi muita vastaan turvallisessa ympäristössä

Kamppailulajit tarjoavat ympäristön, jossa voit kilpailla muiden ihmisten kanssa ja samalla ymmärtää, että he eivät aio vahingoittaa sinua. Tämä on loistava tapa haastaa omat fyysiset kyvyt, rakentaa itseluottamusta ja kehittää tervettä kilpailua.

Kehitä itsepuolustustaitoja pysyäksesi turvassa nykymaailmassa

Kamppailulajeissa opetetaan itsepuolustusta, taktiikoita konfliktien välttämiseksi muiden ihmisten kanssa ja miten pysyä turvassa, jos et voi välttää yhteenottoa. Tämä on tärkeää, koska nykyään yhä useammat ihmiset altistuvat väkivallalle tai sen uhalle ympäri maailmaa. Kamppailulajit tarjoavat mahdollisuuden oppia puolustamaan itseäsi ja perhettäsi vahingoittumiselta.

Luota enemmän itseesi ja kykyihisi

Kamppailulajit auttavat sinua rakentamaan luottamusta itseesi ja fyysisiin kykyihisi. Voit nähdä parannuksia fyysisessä voimassasi, näppäryydessäsi, joustavuudessasi, kestävyydessäsi ja nopeudessasi. Nämä taidot eivät kehity yhdessä yössä, mutta on palkitsevaa tietää kehittyvänsä joka kerta, kun harjoittelet kamppailulajeja.

Yhteenveto

Suomessa harjoitetaan monia kamppailulajeja, kuten huomaat. Jos olet miettinyt, pitäisikö sinun aloittaa kamppailulajien harjoittelu vai ei, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan eri lajeihin! Monet treenipaikat järjestävät ilmaisia tutustumispäiviä, jolloin on mahdollista mennä tutustumaan eri kamppailulajeihin.

Terveyden ja kunnon parantamisen lisäksi kamppailulajit voivat auttaa henkilökohtaisessa kehityksessä, kuten kurinalaisuudessa, keskittymiskyvyssä, yhteistyökyvyssä ja johtajuudessa.

Kamppailulajit ovat usein miellyttäviä harrastuksia ja hyviä välineitä kunnon kohotukseen. Tutustu siis lähialueesi treenipaikkoihin ja katso jos heillä on tulevaisuudessa tarjolla tutustumis mahdollisuuksia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.