Kamppailulajit olympialaisissa

Olympialaiset ovat yksi niistä harvoista tilaisuuksista, joissa voit nähdä kaikenlaisia eri urheilulajeja ja urheilijoita eri puolilta maailmaa kilpailemassa toisiaan vastaan kansainvälisellä näyttämöllä. Se on myös loistava tilaisuus oppia uusista urheilulajeista, joita et ehkä tunne.

Olympialaiset ovat myös loistavaa aikaa ottaa selville, mikä on paras nettikasino – lisäjännitys tekee lajien seuraamisesta aina mielenkiintoisempaa.

Kamppailulajit ovat olleet osa olympialaisia niin kauan kuin kisoja on ollut. Vaikka kisoihin sisältyvät lajit ovat muuttuneet vuosien varrella, kamppailulajit ovat aina olleet mukana.

Tässä artikkelissa esittelemme kaikki kamppailulajit, jotka esiintyvät tämän vuoden olympialaisissa.

Mitä kamppailulajeja olympialaisissa on?

Olympialaisissa on mukana yhteensä kuusi eri kamppailulajia. Tokion kesäolympialaisissa, jotka järjestetään vuonna 2021, ovat mukana nyrkkeily, miekkailu, judo, karate, taekwondo ja paini.

Seuraavassa osiossa kuvaamme kutakin näistä kamppailulajeista ja niiden roolia olympialaisissa.

Taekwondo

Taekwondo on perinteinen korealainen taistelulaji, jossa opetetaan puolustautumaan paljain käsin ja jaloin. Taekwondossa käytetään potkuja, lyöntejä, pyörähdyksiä ja muita käsi- ja jalkatekniikoita. Harrastajilla on hyvin vähän pehmusteita, jotta he eivät vaikeuttaisi liikkumistaan, mikä tekee siitä kokeneen vastustajan käsissä melko vaarallisen kamppailulajin.

Taekwondo on ollut mukana olympialaisissa vuodesta 2000 lähtien.

Nyrkkeily

Nyrkkeily herättää intohimoa toisin kuin mikään muu laji, sillä siinä on kuusitoista eri painoluokkaa ja säännöt muuttuvat jatkuvasti. Nyrkkeilijöiden on myös oltava keskittyneitä, päättäväisiä ja koordinoituneita kuin yksikään muu urheilija.

Nyrkkeily on kuulunut olympialaisiin jo vuodesta 1904 lähtien, ja se onkin monen penkkiurheilijan kohokohta kesäolympialaisissa.

Judo

Jos olet olympialaisten fani, olet luultavasti nähnyt televisiossa judoa.

Judo on kamppailulaji, jossa keskitytään tarttumis- ja heittotekniikoihin. Jigoro Kano kehitti sen Japanissa 1800-luvun lopulla keinona auttaa oppilaita oppimaan kurinalaisuutta ja kunnioitusta.

Judo on ollut olympialaji vuodesta 1964 lähtien. Kilpailijoilla on päällään erityiset peliasut, joita kutsutaan gi:ksi (tai keikogiksi) ja jotka on suunniteltu nimenomaan tätä lajia varten.

Karate

Karate on kamppailulaji, joka luotiin 1800-luvun lopulla Japanissa harjoitetuista eri taistelulajeista. Karate tunnetaan nopeista ja voimakkaista potkuista, lyönneistä ja kyynärpääiskuista.

Tokion olympialaisissa vuonna 2021 karate tekee debyyttinsä. Sekä miehet että naiset osallistuvat kilpailuun. Tapahtumassa käydään katakilpailu (muotokilpailu) ja kumite (sparrauskilpailu).

Jos pidät näyttävästä toiminnasta ja upeista potkuista, liikkeistä ja iskuista, tulet luultavasti rakastamaan karatea.

Paini

Paini on urheilulaji, jossa keskitytään tarttumistekniikoihin, kuten otteisiin, heittoihin ja antautumisiin. Se vaatii fyysistä voimaa, kestävyyttä, joustavuutta, lihaskuntoa ja sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa.

Paini on ollut mukana olympialaisissa vuodesta 1904 lähtien, jolloin se debytoi näytöslajina.

Jos pidät puhtaasta fyysisestä voimasta ja sisukkuudesta, niin tulet luultavasti pitämään painista.

Miekkailu

Miekkailu on ollut olympialaji vuodesta 1896 lähtien.

Vaikka olemme keskittyneet tässä artikkelissa kamppailulajeihin, kannattaa muistaa, että kamppailulajeilla on ollut valtava merkitys kamppailu-urheilun kehittymisessä ajan mittaan. Voit nähdä kamppailulajien elementtejä eri kamppailulajeissa nykyäänkin.

Miekkailu vaatii nopeutta, refleksejä, ketteryyttä ja erinomaista jalkatyöskentelyä. Miekkailua kutsutaan usein miekkatanssiksi sen sirouden ja joustavuuden vuoksi.

Jos pidät kamppailu-urheilun seuraamisesta, tulet luultavasti nauttimaan karaten, taekwondon, judon ja miekkailun kaltaisista kamppailulajeista.

Oma suosikkini on taekwondo. Tykkään katsella urheilijoiden potkuja ja liikkeitä. Se on varsin sulava ja näyttävä kamppailulaji, joka on löytänyt tiensä monen ihmisen arkeen olympialaisten kautta.

Mikä on oma suosikkisi? Pitäisikö kaikkien kamppailulajien mielestäsi olla olympialaisissa?

Yhteenveto

Judo, karate, paini, nyrkkeily ja taekwondo ovat olympialaisiin kuuluvia kamppailulajeja. Nämä lajit ovat antaneet meille useita loistavia ja viihdyttäviä urheilijoita.

Jos nautit siitä, kun näet mahtavia urheilijoita kilpailemassa toisiaan vastaan sisulla ja päättäväisyydellä voittaakseen kultaa, nämä lajit ovat sinua varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *