Kamppailulajit 2021 olympialaisissa

57 vuotta on kulunut siitä kun olympialaiset viimeksi pidettiin Japanin Tokiossa. Vuonna 1964 lajeja oli mukana vain 19 kappaletta kun määrä vuoteen 2021 on lähes tuplaantunut! Vuoden 2020 kesäolympialaiset siirtyivät nyt kesään 2021 jolloin pääsemme nauttimaan jopa 5 uudesta olympialajista. Karate nousee olympialaisiin uutena lajina, mutta kisoista löytyy myös paljon muutakin katsottavaa kamppailulajien ystäville.

Kaikista kamppailulajeista pääsee lyömään myös vetoa netin pelisivustoilla – olympialaiset kun ovat yksi suosituimmista urheilutapahtumista maailmalla. Kasinot ilman rekisteröitymistä tarjoavat mutkatonta pelaamista sekä hyviä vinkkejä vedonlyönnin ystäville. Pelisivustoilta löytyy varmasti hyviä bonuksia ja vielä parempia kertoimia niille, jotka haluavat lyödä vetoa olympialaisten kaikista lajeista.

Eri kamppailulajit olympialaisissa

Mistä kamppailulajeista sitten pääsee lyömään vetoa? Karate tulee uutena olympialajina sopivasti juuri Tokion olympialaisiin, sillä karatehan on alkujaan Japanilainen laji. Karatea on odotettu mukaan olympialaisiin vuosia ja areenat tulevat varmasti olemaan tupaten täynnä kun laji pääsee tekemään ensiesityksensä kotimaiselle yleisölle. Kilpailumuotoina toimii Kata ja Kumite ja kilpailemaan pääsee niin naiset kuin miehetkin.

Muut Tokion kamppailulajit ovat olleet mukana olympialaisissa jo aijemmin. Judo on ollu mukana vuosia ja Taekwondo virallisesti vuodesta 2000. Etelä-Koreasta kotoisin olevassa Taekwondossa kilpaillaan 4 eri painoluokassa niin naisten kuin miestenkin luokissa. Judossa naiset ja miehet taas kilpailevat peräti 7 eri painoluokassa jonka lisäksi mitaleita on tarjolla vielä sekajoukkueillekin!

Kamppailulajit vaativat hyvää niin fyysistä kuin psyykkistäkin kuntoa ja parhaimmillaan ne haastavat harrastajaa sekä huoltavat kehoa. Kamppailulajit ovat nyt kovassa nousussa eikä suosiota ainakaa vähennä Karaten nousu olympialajiksi. Kamppailulajeja pääsee harrastamaan jokapuolella Suomea ja esimerkiksi Tampereelle on noussut suuri monitoimihalli joka keskittyy juuri kamppailulajeihin. Tulevaisuudessa ehkä Suomikin nähdään mitalisijoilla!

Muut uudet olympialajit

Karaten lisäksi meillä on neljä muuta uutta syytä odottaa Tokion olympialaisia, sillä vuonna 2021 myös rullalautailu, lainelautailu, kiipeily sekä softball/baseball ovat menossa mukana. Karaten tavoin myös softball ja baseball ovat suosittuja lajeja Japanissa, mikä tekee niiden nousun olympialaisiin juuri Tokiossa entistäkin jännittävämmäksi. Tämän uudistuksen myötä olympiakomitea toivoo että yleisössä nähtäisiin entistäkin enemmän nuoria ja että nuoret saataisiin innostumaan urheilusta entistäkin enemmän.

Suomen kamppailulajien edustajat olympialaisissa

Suomi on ollut edustettuna judossa jokaisissa olympialaisissa sitten vuoden 1972. Paraolympialaisiin osallistunut Jani Kallunki on tosin ainut suomalainen joka on onnistunut saavuttamaan mitalisijoituksen judossa. Taekwondossa Suomi on saavuttanut kaksi pistesijaa, mutta kukaan ei vielä ole onnistunut nappaamaan mitalia. Vielä ei myöskään ole tiedossa kuka suomalaiskamppailijoista osallistuu vuoden 2021 Tokion olympialaisiin. On hyvin mahdollista että Suomi saa vielä odottaa seuraavaa mitalia muutaman vuoden ajan.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *