Kamppailulajien nousu trendilajeiksi

Vielä joitakin vuosia sitten saatettiin erilaiset kamppailulajit kokea väkivaltaisina potkuja, lyöntejä ja uhmakkuutta sisältävinä lajeina. Nämä aiemmin ehkä jopa hieman pelottavina pidetyt lajit ovat kuitenkin viime vuosien aikana nousseet äärimmäisen trendikkääksi treenimuodoksi, ja niiden maine sulkeutuneina miesten lajeina alkaa olla historiaa.

Mihin tämä kamppailulajien kasvava suosio sitten oikein perustuu? Mitä todennäköisimmin ainakin siihen, että fitness-kulttuuri on ylipäätään viimeisen vuosikymmenen aikana nostanut aivan uudella tavalla päätään ja kamppailulajeissa hien saa pintaan takuuvarmasti. Se on intensiivistä treeniä, joka tuottaa tulosta nopeasti.

Moni tänä päivänä kamppailulajeja harrastava on saanut ensikosketuksensa lajiin kuntosaleilla. Joitakin vuosia sitten eri kuntosaliketjujen valikoimiin alkoi tulla erilaisia kamppailulajeihin perustuvia ryhmäliikuntatunteja juurikin niiden tarjoaman tehokkaan treenin takia.

Näitä ryhmäliikuntatunteja ei kuitenkaan aina voi ottaa ihan tosissaan oikeiden kamppailulajien näkökulmasta katsottuna. Moni on kuitenkin kuntosalien kautta saanut kipinän ja kiinnostuksen kamppailulajeja kohtaan, ja halunnut syventää harjoitteluaan siirtymällä treenaamaan jonkun lajin ammattilaisen ohjaamana. Ympäri Suomea löytyykin tätä nykyä useita eri kamppailulajien saleja.

Yksi kamppailulajien suosioon vaikuttava tekijä saattaa myös olla lajien monipuolisuus. Intensiivisen ja tehokkaan fyysisen treenin lisäksi näissä lajeissa äärimmäisen tärkeää ovat taktiikka ja mielen hallinta. Vastustajan kohtaaminen ilman minkäänlaista taktiikkaa on varma tapa hävitä. Keskittyminen on valttiasemassa jos et halua saada lyöntiä tai potkua päin näköä. Juurikin keskittyminen on myös se tekijä, jonka vuoksi ajan kulua ei kamppailulajitunnilla edes huomaa.

Keskittymiskyvyn harjoittaminen on erittäin tärkeää oikeastaan mistä tahansa kamppailulajista puhuttaessa, ja siihen on onneksemme olemassa lukuisia erilaisia keinoja. Jos esimerkiksi online-pelien pelaaminen tai sudokujen tekeminen kiinnostaa, ovat ne erinomaisia tapoja kehittää keskittymiskykyä. kolikkopelit.com ja nettisudokut tai -ristikot ovat helppoja pelata mobiililaitteella, mikä tekee harjoittelemisesta vaivatonta vapaa-ajallakin, oikeastaan milloin ja missä vain.

Moni myös kuvailee kamppailulajien harrastamisen olevan loistava tapa rentoutua ja irtautua arjen huolista. Jos treenin aikana antaa kaikkensa, ei mielessä ole sillä hetkellä tilaa millekään muulle. Treenin jälkeen olo on kuin uudestisyntyneellä. Ehkä erikoinen tapa rentoutua, mutta usko tai älä, se toimii!

Jos liikunnan lisääminen arjessa on yksi tulevan talven tavoitteista, kannattaa kamppailulajeille siis ehdottomasti antaa mahdollisuus. Lajeihin kannattaa tutustua ennakkoon niistä lukemalla. Juuri itselle sopivan ja kiinnostavan lajin löytäminen on tärkeää, ja paras tapa lähestyä eri kamppailulajeja onkin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti lähteä kokeilemaan. Varoituksen sana: monen kohdalla tuo ensimmäinen kokeilukerta ei todellakaan jää viimeiseksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *