Kamppailulajien kuninkuusluokan eli UFC:n katsominen netissä

Eräs mielenkiintoinen kamppailulajin muoto on vapaaottelu eli lontoon kielelle käännettynä Mixed Martial Arts. Se on yleisnimitys monin eri säännöin kilpailua käytävälle täyskontakti-kamppailulajeille. Vapaaotteluun on tuotu tekniikoita useista eri perinteisistä kamppailulajeista.

Vapaaottelun säännöt ovat yleisesti ottaen hyvin sallivat. Ottelualustana toimii vapaaottelukehä tai häkki.

UFC on vapaaotteluiden aatelia

Seuratuin ja tunnetuin vapaaottelun vapaaottelutapahtumia tuottava järjestö on UFC – eli Ultimate Fighting Championship. Ensimmäisen UFC-kilpailun juuret menevät reilun muutaman kymmenen vuoden taakse, 1990-luvulle. Sen ydinajatuksena oli selvittää UFC-kilpailuiden kautta, miten eri kamppailulajien tekniikat toimivat toisiaan vastaan.

Järjestön alaisissa otteluissa sallittuja ovat potkut, lyönnit, lukot, heitot, kuristukset sekä muut sellaiset tekniikat, jotka eivät ole erikseen kiellettyjä. Tällaisia ovat muun muassa paljon kipua ja vaarallisia tilanteita aiheuttavat silmien vahingoittaminen, hiuksista vetäminen, pureminen ja sormilukot. Tämän lisäksi kaikenlainen iskeminen genitaalialueelle on kielletty.

Miten UFC-otteluita voi seurata?

Vapaaotteluita voi seurata internetin välityksellä mistä päin maailmaa tahansa. Tämän toteuttamiseksi saattaa tarvita erilaisia netistä löytyviä apuvälineitä, kuten VPN-yhteyden.

VPN eli virtuaalinen erillisverkko on keino, jolla voi luoda näennäisesti yksityinen verkko julkisen verkon tavoittamattomiin. Tämän palvelun ideana on salata käyttäjän verkkoliikenne VPN-palveluntarjoajalle saakka. Lisäksi internetin käyttäjän oma IP-osoite sekä sijainti piilotetaan.

Näin ollen internetiä käyttävä taho voi seurata vaikka sellaisia streameja – eli suoratoistolähetyksiä – eri kanavien, sivujen tai suoratoistopalveluiden tarjontaa, jotka muuten olisivat henkilön saavuttamattomissa fyysisen sijainnin vuoksi.

Paras VPN-ohjelma löytyy kätevästi vpnyhteys.fi sivustolta.

Kamppailulajien kerma kotisohvalla

On tärkeä muistaa mainita se, että varmistat nautinnollisen ja onnistuneen illan kamppailu-urheilun parissa silloin, kun tekniikka kunnossa. Tähän tekniikkakategoriaan kuuluvat siis tarpeeksi suuri televisio, laadukas äänentoisto, nopea internet-yhteys sekä mahdollisia maaestoja ja sensuureja avaava VPN-palvelu.

Tekniikan lisäksi on tärkeä muistaa virittää myös muut aistit kohdilleen katsomalla ottelua hyvässä seurassa mukavista oloista ja täyteen tankattuna.

Mitä muuta tarvitaan ottelun viihdyttävään katseluun?

Kun oikeanlainen kanava on löytynyt ottelun välittämiseen, kannattaa huolehtia kaikki muutkin viihdyttävän illan perusasiat kuntoon. Näitä ovat esimerkiksi lähetyksen toistamiseen tarvittava välineistö, kuten televisio, laadukas äänentoisto sekä ottelun virheettömään katseluun vaadittava nettiyhteyden nopeus, jonka voi tarkistaa helposti esim. nopeustesti.fi

Television kokoa valittaessa kannattaa huomioida ainakin katseluetäisyys. Siinä puolestaan tulee huomioida vastaanotetun signaalin laatu ja television tarkkuus. Nämä kaksi tekijää määrittävät sen, kuinka läheltä televisiota oikein voi katsoa. Televisioruudut ilmoitetaan yleensä myös tuumakokoina, jolloin esimerkiksi 57 tuumaisen näytön halkaisija on noin 145 cm.

Äänentoistossa korostuu kaiuttimien sijoittelu, sillä kajarit toimivat aina yhdessä huoneen kanssa muodostaen symbioosin.

Ottelun toistamiseen vaikuttaa ehdottomasti myös internetin nopeus, sillä hitaalla nopeudella – tai muuten ailahtelevalla yhteydellä, lähetyksen katsominen on erittäin hankalaa ellei jopa mahdotonta. Näin ollen onnistuneen pelin katsomiseen ja laadultaan hyvien videoiden katseluun netin nopeuden pitäisi olla ainakin 4-10 megatavun siirtonopeuden välillä. Asioiden huippuluokan toimittamiseen, kuten erittäin korkeaan laatuun, tulisi käyttäjällä olla enemmän kuin 20 Mbps yhteys.

Onnistuneen illan kruunaa mukavuus ja seura

On tärkeää antaa vielä muillekin aisteille täytettä teknisten apuvälineiden kuntoon laittamisen lisäksi. Ottelua on nimittäin mieluisempaa katsoa kisakatsomon pehmeältä laiskanlinnalta, hyvässä seurassa ja täydellä vatsalla.

UFC-otteluita onkin mukavampi seurata sohvalle uppoutuneena virvokkeiden ja muiden kisaeväiden tuoksuessa vierellä.

Tämän kaiken nivoo yhteen mahtava seura, jonka kanssa voi jakaa ottelun huippuhetket niin hyvässä kuin pahassa – ja puida tapahtumat vielä uudelleen jälkikäteen.

 

2 vastausta "Kamppailulajien kuninkuusluokan eli UFC:n katsominen netissä"

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: