Himo kamppailulajeihin on suuri, mutta rahat ovat finaalissa – mikä avuksi?

Kamppailulajeja on runsas kirjo ja useimmat niistä maksavat vähintään kymmeniä euroja kuukaudessa, joka tekee vuositasolla useita satasia. Pelkästään peruskurssista, oli laji mikä hyvänsä saa ainakin pääkaupunkiseudulla useimmilla ”reenikentillä” maksaa reilun 100 euroa ja jatkossa maksat joko kuukausimaksun tai vaihtoehtoisesti kymppikortin, joka löytyy monen valikoimista myös.

Opiskelijoille tarjotaan opiskelija-alennusta mukavasti useimmissa paikoissa jopa 20 – 30 prosenttia.

Toiset tykkää Krav Magasta, kun taas toiset Lukkopainista tai Brassi Ju-jutsusta. Mitä tehdä, jos niihin ei yksinkertaisesti riitä rahat? Vaikka hintahaitari näissä on melkoinen ja vaihtelee paikkakunnittain, esimerkiksi opetus yksilötasolla ohjelmineen ja varusteineen saattaa lohkaista suuren siivun rahaa, mutta fyysisestä kunnosta ja intohimosta ei pitäisi tinkiä – elleivät hinnat sitten kipua kohtuuttomuksiin asti. Joku raja tässäkin kannattaa kuitenkin pitää.

 

Lainarahaa kamppailulajeihin – kannattaako vai ei?

Tähän ei mitään suoraa ”oikeaa vastausta” pysty antamaan, sillä jokaisella on omat tarpeensa ja jokainen hoitaa myös talouspuolensa haluamaansa polkua pitkin. Jos olet vain väliaikaisesti vailla pientä rahasummaa, niin mm. talouteen.com löydät monta edullista ratkaisua tätä varten, mikäli koet, että pieni laina voisi tulla kysymykseen kohdallasi. Älä kuitenkaan unohda, että sellaisen ottaneen täytyy maksaa laina (useimmiten) myös korkoineen takaisin.

Väliaikaisessa rahapulassa olevan kannattaa ehdottomasti hyödyntää kuluttomia ensilainoja, joita on tarjolla muutaman yrityksen toimesta, mutta erityisen tärkeää on huomioida lainan lyhyt maksuaika! Jos sinulla ei ole minkäänlaisia tuloja, ei lainaa missään tapauksessa pidä ottaa (ja useimmat palvelut antavatkin nykyään jo onneksi kielteisen päätöksen suoraan, jos tulovirtaa ei pysty näyttämään toteen).

 

Pidä mielessä, että joitain lajeja pääsee kokeilemaan ajoittain ihan ilmaiseksikin

Punnitse myös tarkkaan, onko tosiaan sen väärti hakea lainaa kamppailulajiaharrastuksiin – tai mihin tahansa harrastuksiin ylipäätään. Säästäminen on ehdottomasti parempi vaihtoehto ja myös pienellä euromäärällä pääsee myös välillä mukaan kursseille (vaihtelee paikkakuntakohtaisesti), joita järjestetään joko satunnaisesti tai säännöllisesti.

Myös ilmaisia tapahtumia / kursseja on silloin tällöin, joissa on mahdollista päästä kokeilemaan uutta lajia, jota olet mahdollisesti himoinnut jo pidempään! Kun pääset jyvälle jostain tietystä kamppailulajista ja hallitset perustekniikat, niin pystyt harjoittelemaan täysin ilmaiseksi esimerkiksi luonnon helmassa vaikka kaverin kanssa. Tässä kannattaa ja pitää käyttää mielikuvitusta, jos haluat säästää tai tili näyttää tyhjää!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *